- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Én a felhőszolgáltatók igényei alapján már X86 + ARM chipeket látok összetokozva.
és akkor rugalmasan - a kereslet alapján - bootoláskor vált X86 vagy ARM között.
Chipletes technológiával nem olyan nehéz megvalósítani.Valamelyikőtök elmondhatná nekem, hogy ez miért lenne jó?
Ha ugyanabba az alaplapba bele lehet tenni Arm és X86 processzort is, azt nagyjából értem, hogy nem kell kétfélét validálni, ad abszurdum ki lehet cserélni. Figyelembe véve, hogy a cloud szolgáltatóknak mai napig vannak Sandy Bridge és hasonló elég régi platformok, szerintem elég valószínűtlen, hogy pont a cloud szolgáltatók cserélgetnék a procikat.
Ha ugyanabba a rendszerbe bele lehet tenni - akár 2S, akár chipletes megoldássel összetokozva - Arm és X86 magokat... Biztosan meg lehet oldani, hogy pont ugyanúgy lássa az operációs rendszer az ilyen vagy olyan magokat mint ahogy a GPU-t is látja, de nem küld rá oda nem való utasításokat. Azt is értem, hogy ez azért lenne jó, mert ha egy x86 VM/konténer indul a gépen, akkor azt a workloadot ide, ha Arm, akkor azt meg azokra a magokra ütemezi. Ennek nagyjából valami olyasmi varázslatnak kéne lennie, hogy ahogy az intel (lenne) kénytelen megoldani a feature-ök tekintetében nem ekvivalens kis és nagy magok működését. (bár ha jól tudom letiltással oldották meg, nem varázslattal)
Bootoláskor vált x86 és ARm között? Ez akkor azt jelenté, hogy a működési idő alatt a kupak alatti chipek egy része soha sem működne?
Ha én cloud erőforrást veszek, akkor tudok venni X magnyi X86-ot, és ha arm alapon akarok futtatni egy konténert, akkor veszek egy Arm-os VM-et vagy k8S node-ot.De nem látom, hogy ez milyen előnyt jelentene azzal szemben egy cloud szolgáltató esetén, mintha az x86 és az ARM cpu két külön gépben lenne?
Azt el tudom képzelni, hogy a cloud szolgáltató részéről cél lehet, hogy amikor erőforrást veszek, ne is kelljen és ne is akarjak foglalkozni azzal, hogy milyen cpu-t veszek, hanem csak vegyek x db valamilyen cpu-t és majd a rendszer eldönti, hogy milyen cpu-n futtatja az én konténeremet - ami ha x86, akkor olyan magra kerül, ha armra forgatott, akkor arra.
De ehhez miért kéne egy gépben lennie a magoknak?
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gamer pc 1080p
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Nintendo Switch oled sok extrával, játékkal
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged