- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Németh Péter #6869 üzenetére
sokat szamit a hutes mert a boost erosen fugg a homerseklettol.
ha tuningmentesen alapon ( esetleg PBOval ) hasznalod, azert a jobb leghutok ( pl. az emlitett Noctua ) megfogjak az 5950X -et is. ( elvileg 140W a teteje, gyakorlatilag meg meghajtva olyan 170W korul )
A problema a lapkak pici felulete, ugyan az 5950X -ben ketto van, de ettol meg relative megis pici marad a hoatado felulet.
12900K - annak a top fogyasztasa gyarilag is joval a Zen 3 felett van megadva, ( PL2 Limit = 240W ) igaz csak ~1 percig tartja, de azert azt mar nehezebb leggel huteni.** a csikszelessegcsokkentes mar nem hoz annyit a konyhara, mint regen.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6851 üzenetére
jah. nekem a "Cove" még nemjutott el a tudatomig.
de az valoszinuleg a Zen sikere miatt van. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6849 üzenetére
hátizé a Pentium, ami valamikor 1817 körül a csúcs volt, aztán valahogy csak lekerült a lesajnált kategóriába, miután az Athlon 64 **-á alázta. Amikor az Intel újra megjelent a pályán, akkor lett Core meg Core 2 ( Duo / Quad / Extreme ) , gondolom önszorgalomból fejlesztették tovább az I3/I5/I7 kategóriákra, vagy azért, mert így több pénzt lehetett kérni érte
és látjuk, mivé lett az Athlon márkanév a Ryzenek árnyékában... belépő kategória vagy még az sem, és még kapni sem lehet... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6843 üzenetére
egy jol bevalt, bejaratott markanevet akkor dobnak el, amikor azt "lelépi", "erodalja" a konkurrencia.
a Zen lehetett volna Phenom xxxx vagy FX xxxx is, ha ezeket az Intel konkurrens cpui az idok folyaman nem vertek volna vallalhatatlanul laposra. Azert is kellett az uj nev, hogy a vasarlokkal tudassak, "ez nem az".
Amig versenykepesek a Zen cimkevel ellatott cpuk, addig felesleges uj markanevet keresni, a bevezetésre, reklámra sok-sok pénzt elkölteni, amikor még segit is, hogy a vásárlo tudja, ha rajtavan az a vastag ~öthadod kör, akkor a penzeert megkapja az áhított teljesitményt is... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
paprobert #6818 üzenetére
"Csak annyira lesz hosszú életű, mint amennyire manapság egy Zen1 az. Jó-jó bizonyos dolgokra, de az egyszálas teljesítményét látva húzod a szádat."
hátazattólfügg....
vittem le vidékre R7 1700 -as konfigot, hogy valamennyire azért tudjak dolgozni amikor ottvagyok ; a nővérem azóta csodálkozik rajta, hogy milyen gyorsan rendereli ki a weblapokat, meg mennyire pattog a gép a munkahelyihez képest. --- az államigazgatásban ( nem a helyi önkormányzatnál, hanem pesten kormányszervnél ) dolgozik.
nekem meg lassú..., persze hozzaszoktam a 3800XT / 5700G tempojahoz, de van akinek ezek is csak cammognak... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6765 üzenetére
máris ellenállhatatlan vágyat érzek Lara fenekével játszani
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6720 üzenetére
Április 4-ről szóljon az ének
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
S_x96x_S #6691 üzenetére
"és már all-core 5Ghz-re inflálódott a becslés :-)"
nem is elkepzelhetetlen, ugye a fonokasszony aszonta a pillanatra megvillantott Zen4 demon, hogy all core 5Ghz -n futott a cucc. Kerdes, hogy ez ugy alap vagy ac tuning beallitassal ?
Amikor eloszor megmutatak a Zen -t a Skylake elleneben cinebenchelve, fix. 3Ghz -n ment, es pont ennyi volt a letiltasok nelkuli "legkisebb" teljes proci, az 1700 alapfrekije.
aztan a turbo ra tudott pakolni ac 200 , single xfrrel 750 Mhz -t ( 25% ) .
szoval bevallalom a tevedes lehetoseget, hello ~6GHZ single core peak -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6693 üzenetére
teljes erobol Infinity Cacheval meg minden ?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #6659 üzenetére
aztan megenne a jolfizeto Threadripper piacat
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6657 üzenetére
apropos, az uj Zen2 magos
cpuapukrol regebben nem az volt a pletyi, hogy azok a Glofo 12nm -re visszaportolt cuccok ? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6654 üzenetére
"Most már tényleg, tényleg csak egy 5600X3D hiányzik a palettáról, ami technikailag ki is hozható lenne."
íme az örök elégedetlen
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6627 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6595 üzenetére
"Ami azt illeti $300-350-ért még egy 5600X3D is igazán megjelenhetne."
en kernek egy 5700Gx3D -t
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6561 üzenetére
mondjuk a Cezannet igazan betehetnek, ugyiscsak pcie3 vezerlo van benne, azon bukik a "vezetekeles nem arra lett tervezve" es hasonlo szakszoveg.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6523 üzenetére
"Én is látom esélyét egy 24 magos sku-nak"
mennyibe tartana odatenni egy Zen3 chipletet lekorlatozva mittomen 3.8Ghz -ra ? ott mar szinte termeli az áramot
*(c) Chaser or HSM -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6411 üzenetére
ertem en, hogy hogy ertetted, en meg ugyertettem, aszontak azert is mennek 6nm -re, mert akkor tobb chip jon le per wafer, es ha mar ugyis uj maszkot kell csinalni az uj steppingnek, akkor mar igazan lehetne hatos, hiszen azt is mondtak, minimalis ujradizajnolast igenyel.
szoval johetne már az a B2 / 6nm cucc -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6409 üzenetére
elméletileg jöhetnének már a 6nm -es B2 steppinges procik is
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
S_x96x_S #6373 üzenetére
valahol erre mondta ABU, hogy mindket cput a szamara legenergiahatekonyabb beallitason futtattak, az 5800U -nal ez 15W hiaba emeled a tdp -t, nem jon ki belole sokkal nagyobb performace. Peldanak tudnam hozni a Vega zsugamat, -50% powerlimittel 44fps korul megy az UE5 Petra demo, defaulton meg 50 fps, szoval dupla fogyival jon ~+10% fps.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6362 üzenetére
nem is kell, hogy gyorsabblegyen a Rembrandnal, viszont a Cezanne Vegajanal talan erosebb lenne a Navi, ja es termeszetesen AM4 -be kerem
* kombinaljuk tovabb. vagjuk ki a gpulapkarol a verbe azt a 16MB infi cachet, ellenben az 5800X3D proci melle tegyuk be a Navit. ott van eleg nagy cache...
-
hokuszpk
nagyúr
" a legtöbb Cezanne lapka bőven megfelel a drágább 5700G-nek vagy valamilyen mobil nyolcmagosnak is, és azokat is viszik, mint a cukrot."
az mar akciozas, hogy az Amazonon $283 az 5700G ?
** beneztem, fontban 283. oke, akcio lefujva -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6315 üzenetére
hát akkor...
hajrá Intel ! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6301 üzenetére
mondtamen, hogy valami maganyos farkas tulbuzgasa keveredett.
azislehet mar nemdolgozik ott. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6273 üzenetére
mondom, hogy a DerBauer
demondjuk pont elfer meg 12 cpu chiplet.
a Fabricra mar a pcie4 -nel aszontak, hogy tekerni kellett a sebessegen felfele, a 3.0 meg mar valami 200GB/s korul van, de ezt majd talan ABU helyreteszi, o tud ilyeneket, hogy abban a szuperkompjuterben ahol pcie helyett is fabric van, mennyivel tomik a gyorsitokat.
Es nebecsuljuk le, hogy mennyire van kozel, a feny k* gyors, de ha ottvan 1cm -re, az alaplapon meg 15cmre, akkor pont 15x gyorsabban futja be azt a tavolsagot, ilyen temponal az mar szamithat. at kellene szamolni ns -be az 1 es 15centit
ha 6nm az iod, akkor ez egy k* nagy iod lett, biztos nem hagytak ki belole semmit ? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6270 üzenetére
"A kép szerint 4x3 pici lapka lesz."
en is ezt szamoltam kiegy blokkban 3 chip az 3x8 = 24 mag, es ezt 4x. a rontgenkepen 1-1 lapka van, azok melle jon a szele fele haladva ketto.
3d stacking ide vagy oda, a hbmnek lehet annyi elonye, hogy azt azert GB -s meretben szabdaljak ( de az is valami 3d nem ? ha jolemlexem egymas folott vannak a memoriaretegek ) es ha mondjuk valami gyorsitot a cpu melletesznek, akkor azt esetleg kiszolgalni. Tudom, nagy a kesleltetese, de meg mindig kozelebb lesz a magokhoz, mint az alaplapi dram. Meg amugyis, mintha azon gorcsolnenek a fiuk az Alder topicban, hogy a ddr5 kesleltetese igy meg ugy.
deszerintem azert lesz ekkora, hogy a derivalt Threadrippert DerBauer rendesen meg tudja fogni es ne ejtegesse a meregdraga alaplap socketjebe.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6268 üzenetére
vagy a 96 magos valtozatban a pici lapkak mellett meg el kell ferjen 2-2 pici lapka
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6264 üzenetére
Koszi, akkor jolertettem, amit ertettem.
"Másrészr a Bulldozer is megosztott L2$-t használt, tehát ez nem új, az AMD-nél van tapasztalat. A megosztott erőforráshasználat egy tökre jó ötlet az IPC és a throughput maximalizálásra helytakarékosság mellett."
hat nemtom, pont a Bulldozernel nem is jott be annyira a mutatvany. Legyen igazad, hatha azota megtortent az attores.
-
hokuszpk
nagyúr
MLID felrebeszel. meg nem ertem a vegere, de majd valaki zanzasitsa, hogy jol ertem-e amit ertek
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
S_x96x_S #6236 üzenetére
"Ha a tűk a CPU-n vannak"
ennel sokkal egyszerubb magyarazatot is hallottam, meg akkortajt amikor az Intel attert az LGA socketre. azazvagyis: "ha ratolom a tuk elhelyezeset az alaplapgyartokra, sporolok procinkent 2 dollart. Parmillio procinal az már megtakaritas... "
-
hokuszpk
nagyúr
szerintem ha a 3800XT csont nelkul elketyeg ( marpedig ezt elsokezbol tudom igazolni ), akkor a sokat finomitott 5xxx -nek is el kellene mennie siman. PCIe4 -et tiltsak be, oszt haddszoljon.
"Terjeszd be a JEDEC-nek, hogy követeljék meg a DDR5 memóriák DDR4 foglalattal való kompatibilitását. "
oszt minek ? chipletes idoket elunk ; tessenek hozzapasszintani a regebbi proci ddr4 i/o lapkajat, es kesz is
nyilvan nem ennyire egyszeru, de lehet jobb megoldas, mint az Asus DDR4 to DDR5 konvertere.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6232 üzenetére
oke, te celcsoport vagy, en meg nem. Mondjuk ha vehetnek a B350 -be 5xxx -et, akkorsevaloszinu, hogy meglepnem, meg ugy sem, ha a 3800XT apron valoszinuleg azert elmenne.
Mondjuk ha jonne 6xxx proci AM4 -be ( felolem a plutont is kivehetik belole, ha kell a hely a DDR4 vezerlonek) akkor esetleg tolnam arrebb a B550 lapbol a Cezannet a Mateba, a 3800XT -t az Asrockba, onnan a 2700 -at az Asus Primebe, az 1700 -as cput meg fel a polcra.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6226 üzenetére
"Úgy tűnik, szeretnék megakadályozni, hogy az első ryzen vásárlók dobbantsanak B660+12400-ra."
ez nem ennyire fekete-feher, ez a lepes arra nem lesz hatassal.
ha tolem kerdi valaki, elso kerdes, mi a keret, es mik lennenek az igenyek ? azutan a valaszok fuggvenyeben ajanlok valamit, ha az Intel olcsobban egyertelmuen jobbat tesz le az asztalra, nem fogom atverni csak azert, mert a B350 -ben vegre megy az 5xxx ; tobbnyire ugyis uj gepekrol beszelunk ; B350 lapot amugyis mar csak hasznaltba lehet kapni; neha ottsem.
oke, ha a Pc-Mateban menne a Cezanne, az kiralylenne, mert a Biostar lapomon csak 1 32 bites pci slot van, visszakerulhetne az oreg hangkartyam isszvsz inkabb azt oldjak meg, hogy a 6xxx amibol eddig csak mobilmegoldaskat kaptunk ; na az jojjon le AM4 -be. Meg azon az aron is, hogy B350 -ben nemmegy.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6224 üzenetére
"Valaki aki ért hozzá esetleg elmondhatná, az LGA miért tesz lehetővé.magasabb pi sűrűséget? "
en ugyan nem ertek hozza, de a hagyomanyos socketnel amikor lenyomod a kart, akkor azzal az osszes labra razarsz egy ize hogyishivjakotna. Tudod. Annak a sokizenek a helyet megsporolja, hogy a cput a razarhato femkeret rogziti. Es igy lehetnek surubben a labak.
"(Mások szerint a 300as széria mesterségesen van korlátozva, hiszen az A320-noz van ryzem 5000 támogatás.)"
ez biztosan igyvan, es menjenek a sunyiba, nemtudom mitkell vizsgalgatni ?
lattuk a B350 biosokat, amik tamogatjak az 5xxx -et, valamikor Alpi mutatta, hogy ha az Asrock B350m Pro4 -be beflasheled a B450m-Pro4 biosat ( a ket lap 1:1 -ben ugyanaz ), akkor mukodik ; lattunk egyeb keresztflashelessel letrehozott erdekessegeket, es ment a buli. ( talan Jokeph probalta ki az Asrockban Asus ( vagy forditva ) biost ? ) -
hokuszpk
nagyúr
válasz
sutyerák007 #6149 üzenetére
jolenne, mert pl. a ddr5 nagyobb savszelevel az apuk tudnanak szintetlepni.
cpukat meg mindig is visszafogta a memoriasebesseg, ha nemigylenne, nem talaltak volna ki a cachet, vagy max. csak 1 vagy 2 szintu lenne. Ezzelszemben amikor kiderult, hogy a Zen2 chipletes, akkor az I/O dieban elhelyezett L4 -rol fantazialtunk.
sajnos perpill minden is hianycikk, a ddr5 modulokra szukseges fesszabalyzo hianya miatt keves a modul a piacon, es még az early adopterek tobbsege - akik amugy szivesen kifizetik a megjelenessel jaro premiumarat - is kerekedo szemmel nezi az arcedulat.
A Zen4 / Am4 / DDR4 kombo mellett szolna, hogy sokaknal minden osszetevo rendelkezesre all, nekem adjanak egy megfelelo biost, es betolom az asztalomon levo lapba oszt jonapot.@S_x96x_S : elvileg de, ennek kellene a chipletes felepites elonyenek lennie... mondjuk elvileg az AM5 LGA lenne, szoval picit biztos varialni kell a labkiosztassal meg ilyesmi, de ez biztos gyorsan lekuzdheto, lehet eleve keszultek is ilyen prototipusok.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6146 üzenetére
supportálnám, ha supportálná
Az a bazinagy 3D cache szvsz a DDR5 nagyobb latencijenek eltuntetesere is lett feltalalva, de jo lesz az DDR4 -hez is.
mondjuk a ZEN5 / AM5 / DDR5 / PCIe5 szentharomsag sokkal jobban is rimel.
elso lepeskent a ZEN4 / AM4 / DDR4 / PCIe4 kombo mindent is szinkronba hoz, aztan johet a nextgen
jolszamolom, mar csak 3-at kell aludni, aztan atmennek kozlekenybe ? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6106 üzenetére
"ha az msi nem hoz támogatást, akkor a következő (am5) alaplap nem tőlük lesz."
nekem biztos nem toluk lesz, egy ideje Biostar lapon elem az eletem
A Tomahawkot ( meg ezt a Biostart is ) csak es kizarolag a 32 bites pci slot miatt vettem meg; olyat mostmar vegkepp nemicsinal senki, szoval valami Asrockot neztem volna, es a jovoben azt is fogok nezni ; nemreg ismet kiderult, hogy naluk ha ra van irva meg ottvan a bisoban, akkor az megy.
sikerult ecc -s memoriat venni ( az elado sem volt tisztaban vele, hogy az ), a keznel levo lapok kozul az Asusban nemmegy, a Biostarban nemmegy, Asrock B450m-Pro4F -ben pocc-roff. // 1700 -as cpuval // -
hokuszpk
nagyúr
ha a Kinaiak bojkottaljak az Intel procikat, akkor jut nekunk AMD ?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6080 üzenetére
oda a masodik Matisse helyere pont befert a Tomahawkba a motyo.
vegso esetben lehet raprobalom a Toma biost a Matera -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6075 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6075 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6069 üzenetére
amikor raprobaltam, elotte "fc /b" segedelmevel osszehasonlitottam a PC-MATE melle felsorolt "ALR" biost az elozo "ALR" verzioval, az volt a tippem, hogy ha tenyleg csak par default beallitast valtoztattak, akkor mondjuk lesz 10 byte kulonbseg a ketto kozott.
aztan kb. az egeszet listazta. Szoval akar lehet is, mert nekem Cezanne van, ami ugye pont nemkapott supportot...
nincs valakinek kolcsonben egy Vermeer procija egy oracskara ? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6030 üzenetére
"A V-cache / infinity cache pedig még a fél gigát se éri el. "
_most_még_nem. viszont ez is tobb, mint amennyi ram ~20-25 eve a gepemben osszesen volt. El se tudtuk kepzelni, hogy a vilagon letezik ennyi.
bizom a gyorsulo fejlodesben.
vajon grafenbol csinaltak mar ramot vagy memristort ? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #6026 üzenetére
"Egy ilyen megoldásnál a brutálsok cache segítene, hogy 4 csatornás DDR5 mellett is elketyegjen 16-24 mag."Egy ilyen megoldásnál a brutálsok cache segítene, hogy ne kelljen semmilyen memoriat rakni a gepbe ! ( mint a Sapphire Rapids egyik uzemmodjaban. )
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
S_x96x_S #6013 üzenetére
"Az ARM-nak nagy előnye; hogy alulról felfelé skálázódik"
az "alulrol felfele" szokapcsolatrol juteszembe.
Most ugye az az allaspont, hogy a Zen 3D -n majd a cpu lapka tetejere helyezik a cache lapkat. Namost lehet tevedek, de ugyemlexem, az volt a kozmegallapodas, hogy az alig fogyaszt, ezert lehet odatenni. a ket cpu magcsoport fole meg valami igenjo hovezeto anyag fog kerulni, mert az ott keletkezo hot meg valahogy el kell vinni.
ezesetben mi akadalyozza meg, hogy a proci lapkajanak kozeperol ugy unblokk eltavolitsak az L3 cachet, es egy ( vagy tobb ) a cpueval azonos meretu cache lapkat a cpumagok _ala_ helyezzenek el ? Vagy akar a bazinagy cache lapka tetejere tegyek a cpu-t ?
igy a hotermelo magok maradnak kozvetlenul az ihs alatt, az alig hotermelo cache meg ugysetermel hot -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #5995 üzenetére
azer 1 vagy 2 cu -t hagyhattak volna benne, epp most raktam ossze I3 gepet, ( 10100 ) pont azert, mert vga mar nem fert a keretbe.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #5947 üzenetére
nalam most a 2020.juliusival, ami a v1jr -nek felel meg ; megy a 3800XT , de ugye akkoriban még nemvolt Zen3.
azota nemvolt uj B350 bios sem, csak most ez a w11 cucc. Mondjuk ha a buildban minden a regi, csak default megvaltoztattak bekapcsoltra a psp -t es a secure bootot, akkor nemtom mit vacakoltak vele ennyit. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #5939 üzenetére
Pc-Matehoz van uj bios, ugyan azt irjak ra, hogyaszondja " Windows 11 Support.", ez szerintem az "irjunk ide valamit, mert maskepp ideges lesz az user" tipusu hulyites, megfelelo procival eddig is ment a w11.
szvsz jovohetvegen bekockaztatom az updatet es megnezem megy-e az 5700G. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #5872 üzenetére
azert tegyuk hozza, hogy az 5600G/5700G -hez bundleban kapsz egy egesz hasznalhato gput, az uj Intel igprol még nincs semmi meresi eredmeny, eddig minden leakben a cputeljesitmeny meg a fogyi volt kiemelve, persze lehet csak lemaradtam valahol.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
sutyerák007 #5808 üzenetére
siman bennevolt az utitervben. a 64 magos utan jon a 96 magos
MilanGenoa, aztan a 128 magos...
de iden ugyis a Milan lesz a bajnok, hiaba probal belepofatlankodni a Napoli. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #5804 üzenetére
biztos eliras, helyesen : Atalanta Bergamo
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
regener #5792 üzenetére
juteszembe, arra is kivancsi lennek, tett-e az Intel ajanlatot az Aida fejlesztoknek, hogy ugyan ne merje mar ki a szoftver kovetkezo verzioja azt az "aprosagot" ? Cserebe ratehetik a w11 kompatibilis plecsnit ingyen vagy ilyesmi.
Remelem majd jon Fiery es jol helyretesz -
hokuszpk
nagyúr
tippre amikor kezdtek ezt a fejlesztest, meg kanyarban sem volt a kapacitashiany.
most meg mar tul sok melo / penz van benne, hogy eldobjak. Azt is valoszinusitem, hogy a tobbi teljesitmeny / sebessegnovelo fejlesztes is erosen alapoz a nagyobb cachera.
Jon az Alder, a 'korosodo mezei Zen3 nem fogja tudni evekig tartani a frontot.fentebb a "hozzuk a kotelezot" megallapitasoddal is vitatkoznek, eddig amikor a Zennel generaciot leptek , akkor azert leglabb az Inteltol evekig megszokott 4-5% duplajat sikerult hozni.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
S_x96x_S #5720 üzenetére
"Mig az X86-64 - jól megvan a 64biten."
azert az a neve, ha 128 bites lenne, akkor betippelnem, hogy x86-128 -nak neveztek volna el
azert perpill aztmondanam egyelore tenyleg semmi szukseg a 128 bitre, pl. a 64 bites cimterbol is csak 40-48 bitet hasznalnak, utobbi valami szereny 256Tib memoria cimzesere alkalmas, annyi memoria talan még in-memory adatbazisokhoz is megfelel.** nemreg egy projektben kertem 3x20TB diszkteruletet, mert az adatgyujtokbol jovo cucc feldolgozasa utan 1-2 even belul kb. akkorara fog noni az adatbazis, azt is lealkudtak 3x15TB -re, pedig elegge nagy es jolmeno cegnel tortent.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Armagedown #5655 üzenetére
azert ezt nehez maskepp ertelmezni :
"Az early adoptereknek el lehetett volna adni prémium áron, így hogy lassabb, mint a konkurencia, alá kell árazniuk."
ha arragondolsz, hogy le kell arazni az 5950X -et, hát árazzák le.
Olcsóból kettőt kérek ! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Armagedown #5653 üzenetére
gyanusvagytenekem. honnantudod előre, hogy az első ddr5 -os Zen lassabb lesz, mint a konkurrencia ?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Armagedown #5651 üzenetére
nemkesett az AMD semmivel, vagymar duborog a ddr5 korszak ?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
S_x96x_S #5646 üzenetére
kihagytad azt a kombot, hogy az I/O die tetejere teszik a VCache -t
"Intel Core i9-12900K is 12% faster than Ryzen 9 5950X in single-core and 3% faster in multi-core tests"
az jo, mert akkor csak 100-200 Mhz -t kell tolni az 5950X -en, hogy multiban visszavegye a vezetest, nyolc mag feletti procit meg azert valoszinuleg nem a single core teljesitmeny miatt veszi az emberfia.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #5640 üzenetére
"Milan-X"
aljas rágalom. a Milan most hétvégén idegenben győzött, tehát "2" volt a helyes tipp.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5619 üzenetére
a kapacitassal azert voltak/vannak bajok, mert gyatra volt a kihozatal, kb. mondhatni alig mukodott a node. de ha olyan vagy jobb lesz, mint a TSMC, akkor az Intel procik is ugranak egy nagyot perf / wattban, azaz minden téren újra vesenyben lesz az Intel ; akkor meg minek a konkurrencianak gyartani ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest