Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Huawei FreeBuds Pro - egy igazi csúcsmodell
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Android szakmai topik
- Magisk
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Németh Péter
üzenetére
Az, hogy érdemes-e, mindig nagyon pénztárcafüggő.
Ha valakinek a pénz nem számít, mindenképpen a legjobbat akarja, akkor járható út, hogy bevásárol egy >$500-os alaplapot és hozzá a 7700X-et azzal a felkiáltással, hogy majd amikor megjelenik az X3D verzió, akkor csere.Ha a pénz számít, akkor szerintem érdemes megvárni a B650-es lapok rajtját, és még azután is 1-2 hónapot, mire elmúlik az újdonság felára. Addigra meg már talán majdnem itt van az 7000X3D.
Én a 5800X3D-ről nem váltanék.
De az a "baj", hogy én nagyon árérzékeny vagyok, garasoskodok. Nem biztos, hogy én megfelelő vagyok a "megéri-e" kérdés megválaszolására, ha valaki olyan kérdezi, aki mondjuk félévente félmilliós büdzsét szán a hobbijára. Mindenképp hallgass meg másokat is.Egyébiránt az 5800X3D esetén volt egy olyan kihívás/nehézség/korlátozás, hogy a lapka feszültsége nem mehetett egy bizonyos érték fölé, ami frekvencia regresszióval járt. Ennek tudtommal nem fogyasztási okai voltak, hanem a TSV illesztéseknél található "forrasztóanyag" (bump) nem bírt magasabb feszültséget. (Gondolom valami hasonló jelenség lehet, mint a hagyományos izzóknál az izzószál.)
A pletykák szerint ezt a problémát sikerülhetett kiküszöbölni. Amennyiben ez igaz, úgy a 7000X3D már nem fog frekvencia regresszióval járni, ezért nagyobb lehet az előrelépés a V-cache használatával, mint az 5800X3D és az 5800X között volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 128GB récezöld 6 hónapos gyönyörű! Akkumlátor 99%! 2026 május 23-ig Apple garancia!
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Újszerű Lenovo Legion Go 8APU1 eladó/Ryzen Z1 Extreme/512GB SSD/8.8 2560x1440 144Hz/ beszámítás van
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Bontatlan Steam Deck 512GB OLED + Dokkoló + 512 GB memóriakártya
- Eladó Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB / 12 hó jótállás
- RTX 5080-as GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Bontatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest