Hirdetés
- iPhone topik
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Rossz hírek a Galaxy S26-ok teléjét illetően
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
> Az én szememben a jelenlegi megvalósításában csak felesleges nyűg a kis magok.
> Én pénzt nem adnék értük.
> Ha pedig rengeteg multicore nyers erő kellene,
> jobb megoldásnak tartom pl. a jelenlegi 5900X-et vagy 5950X-et,
> vagy az érkező Zen4-es utódokat."
Ezzel szerintem nehéz nem egyetérteni. Én jó kezdeményeznek gondolom a Pollack szabály figyelembevételével a MT teljesítmény növelését kis hely és energiahatékony magok segítségével. Szerintem nagyon költséghatékonyan lehetne CB23 és már rendering bajnokokat gyártani Hybrid architektúra alapon arra a piacra, ahová a ThreadRipper, és mondjuk még a 16 magos ryzen a versenytársa. 8 nagy mag + további 8-16-24 nagy mag helyét elfoglaló (~) 32-64-96 kis mag, ami ezekben a jól skálázódó alkalmazásokban másfélszer nagyobb throughputot is hozhat. És olcsóbban előállítható (lehetne)De ennek a mainstreamben desktopok terén jelenleg nincs különösebb haszna. 4 kis mag hasznos lehet arra a célra, hogy csökkenthető legyen az idle energiafelhasználás (ami mobil szegmensben szempont), lehet, hogy egy YT is elketyeghetne az E magokon. De mivel még több vele a bonyoldalom, mint a haszon, ezért csakúgy, mint az első generációs Ryzen esetén a MT teljesítménytöbbletet leginkább ajándékként kéne adni, hogy a vevőknek is így csillogjon a szemük: d($.$)b és persze, hogy nőjön a penetráció, alkalmazkodjanak a szoftverek.
Máskülönben arra a sorsra jut, mint az IGP. (Persze nyilván nem ugyanaz a réteg-közönség fogja megtalálni a maga réteg-hasznát benne)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple HomeKit smart home / okos otthon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Egy éven belül háromszor csinálta ki saját CPU-ját a Corsair méregdrága PC-je
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Path of Exile (ARPG)
- Villanyszerelés
- Battlefield 6
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4th: i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő