Új hozzászólás Aktív témák
-
toga007
tag
Sziasztok!
Vettem anno prohardveren egy sráctól egy 4 magosítható procit.5000+->Fx5000
Megvettem hozzá a skót ajánlatban szereplő kis asrock lapot.
Abban nekiálltam játszadozni a mag feloldással (áramot sosem állítottam sehol, mert ahhoz hülye vagyok, és nem akartam elb@szni, szal mindenhol végig alapfeszen volt a proci..,), míg végül arra jutottam, hogy:
Nem volt gond, ha:
-bekapcsoltam az L3 cache-t.
-2 magon 3ghz-re húztam a procit.
-Ha az 1., 2., és 3. as mag volt bekapcsolva, és 3Ghz-re volt húzva.Viszont mind a 4 maggal fagyogatott alap órajelen, és 3Ghz-en is.
Illetve 1., 2, 4.es maggal is.Feltételezem ezek után, hogy szar a 4. mag, és átb@szott a srác.(Ő azt mondta, hogy tuti a lapom szar, mert nem képes kezelni a 95W+-os procikat...)Ezek után 3magon 3ghzen járkált a proci, míg egyszerre elkezdett az alaplapom cigánykodni...
Hol indult, hol nem, úgyhogy visszaraktam mindent gyárira (2mag 2.2ghz). A cigánykodás ez után sem hagyott alább...A napokban beszéltem herr-z kollégával, és az Ő tanácsára vettem egy másik lapot:
Gigabyte GA-MA770-UD3 rev 2.0
Ebben ugyebár megy a mag feloldás is.Összeraktam az új lappal(minden alap beállításokon). Ment mint az ágybavizelés..
Újrahúztam a gépet(kb 2 év után) ezzel az új lappal.Win xp x64.Miután felment a win, gondoltam megnézem mit tud a proc.
Itt 4 magon már be sem tölti a rendszert, sőt a 3 biztos jó maggal sem mindig, hanem újraindul bootoláskor...Nagyon nem szórakoztam még vele, majd talán ma este.
Tudnátok mondani ehhez a laphoz, és procihoz valami ajánlott beállítást?
Supertalent 2x2Gb ddr800-as ramjaim vannak egyébként.Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Xbox Series X|S
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest