Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• toga007

tag

válasz rumkola #5641 üzenetére

+fesz=?

Ha lehet, számszerűen, mert nem akarom túlfeszelni...

Azért mert a scanneremhez nincs win7,vista driver, csak xp.
    Ezen kívül ezt az oprendszert találtam a leggyorsabbnak az összes közül ezen a gépen, emellett kevés helyet foglal.

• toga007

tag

Sziasztok!

Vettem anno prohardveren egy sráctól egy 4 magosítható procit.5000+->Fx5000
    Megvettem hozzá a skót ajánlatban szereplő kis asrock lapot.
    Abban nekiálltam játszadozni a mag feloldással (áramot sosem állítottam sehol, mert ahhoz hülye vagyok, és nem akartam elb@szni, szal mindenhol végig alapfeszen volt a proci..,), míg végül arra jutottam, hogy:
    Nem volt gond, ha:
    -bekapcsoltam az L3 cache-t.
    -2 magon 3ghz-re húztam a procit.
    -Ha az 1., 2., és 3. as mag volt bekapcsolva, és 3Ghz-re volt húzva.

Viszont mind a 4 maggal fagyogatott alap órajelen, és 3Ghz-en is.
    Illetve 1., 2, 4.es maggal is.Feltételezem ezek után, hogy szar a 4. mag, és átb@szott a srác.(Ő azt mondta, hogy tuti a lapom szar, mert nem képes kezelni a 95W+-os procikat...)

Ezek után 3magon 3ghzen járkált a proci, míg egyszerre elkezdett az alaplapom cigánykodni...
    Hol indult, hol nem, úgyhogy visszaraktam mindent gyárira (2mag 2.2ghz). A cigánykodás ez után sem hagyott alább...

A napokban beszéltem herr-z kollégával, és az Ő tanácsára vettem egy másik lapot:
    Gigabyte GA-MA770-UD3 rev 2.0
    Ebben ugyebár megy a mag feloldás is.Összeraktam az új lappal(minden alap beállításokon). Ment mint az ágybavizelés..
    Újrahúztam a gépet(kb 2 év után) ezzel az új lappal.Win xp x64.

Miután felment a win, gondoltam megnézem mit tud a proc.
    Itt 4 magon már be sem tölti a rendszert, sőt a 3 biztos jó maggal sem mindig, hanem újraindul bootoláskor... :( Nagyon nem szórakoztam még vele, majd talán ma este.
    Tudnátok mondani ehhez a laphoz, és procihoz valami ajánlott beállítást?
    Supertalent 2x2Gb ddr800-as ramjaim vannak egyébként.

Előre is köszi. :R

Új hozzászólás Aktív témák