- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ömm, izé. [link]
512 shader, ezt akkor össze lehet vetni valamelyik VGAval? A 7750-be van ennyi, az órajel is gondolom hasonló, sőt szerintem többet fog tudni 800-nál a Kaveri. Vagy nagyon eltérő a kettő és ne így hasonlítsam?
A memória sávszél az sajnos annyi amennyi, a fele. Stalker erre is háklis.Az mire nem.
Hát ha ténylegesen ezt tudja majd, még mindig elég nagy megkötés. Az ár fogja eldönteni, hogy beruházzak-e rá.
-
törölt tag
válasz
miresz #11876 üzenetére
Én ezt tudom, csak arra voltam kíváncsi hogy hardverben mennyire lesz kalóriadús mert ha jól sejtem csak azzal fogok tudni bármit is kezdeni, egy ma 3-4-5 éves játékot aligha érdekli a többi tényező majd.
A proci megkapja a Steamroller modulokat, kár hogy csak kettőt de az már elégnek elég lesz procierőhöz. Az IGP kérdéses. -
törölt tag
A Kaveri oké, hogy ezt tudja majd, de régi játékban is tudja ezt kamatoztatni? Pl. Stalker alatt? Vagy csak a megfelelően írt programoknál?
Ha fHDban már produkálni fog kis kompromisszummal játszható szintet akkor lehet beruházok rá. Mármint régi játékban. Esetleg lehet tudni, hogy milyen teljesítmény várható a legerősebb Kaveritól ha megjelenik? Gondolom 40k körül fog kijönni. És azt tudni mi a legerősebb vidi amit Dualban mellé lehet pattintani?
-
törölt tag
válasz
actival63 #11615 üzenetére
Tehát a Kaveri az egy 7790-et fog kapni, csak alacsonyabb órajelen. De persze fel lehet majd tolni a 7790 órajelére is gondolom, ha alapból 600 és még van rá turbó is, akkor valószínű bírhatja 1000-ig is. És akkor már csak a sávszél lesz gáz. Az viszont nagyon, mert a 7790 is 96000 MB/s ami eléggé siralmas így is, és a 2133 MHz-es ramok dualban is csak 34000 MB/s-ot tudnak. Itt a DDR4 lesz a megoldás bár az se épp közelíti meg, kéne a quad channel is. Az úgy nagyon drága, tuti nem lesz. De ha megtörténik végre a közös memóriahasználat és nem lesz külön CPU-GPU adat akkor nem fog kelleni ekkora sávszél se.
Ha megy majd vele DG egy 7790 és jó passzentos ramokat odarak mellé az ember akkor az úgy fain lesz, mert ha véletlen nem megy a DG rendesen a 7790 se egy kaki kártya, DGbe pedig komoly lesz. Itt már valószínű beszélhetünk fHD játszásról a legtöbb ember esetében.
Én még azt hiszem kihagyom ezt a szakaszt is, majd mikor nem fog kelleni egyáltalán VGA ahhoz a teljesítményhez amire szükségem van akkor csatlakozom, addig maradok a CPU-VGA kombónál. Meg persze meglátjuk az Intel mit lép, meg hogy alakulgat még a dolog.
-
törölt tag
válasz
Peaceliker #11463 üzenetére
Nem hinném, hogy egy minimális szakmai off ami értelmes módon van megtárgyalva olyan nagy probléma lenne. Ellenben ha most még 10-en beírják a nyálfröcsögést akkor tuti takarítás lesz.
Hagyjuk inkább... -
törölt tag
válasz
Vartanus #11457 üzenetére
4770K egyáltalán nincs egy szinten a 3960X-szel összteljesítményben. 4 szálon igen, sőt még erősebb is lehet a 4770K, de hat szálon soha. A PH diagram eléggé csal, mert a tesztprogramok fele nem képes 4 szálnál többet kihasználni. Ott a Cinebech ami kb. mindent leszar az égvilágon csak a szálak és az órajel számít neki és ki is használja. Van közöttük 25% különbség azonos órajelen.
Ellenben az i7 980X-re rámondható hogy egy szinten van vele, mert hat magja ellenére azonos órajelen ugyan azt tudja mint a 4770K négy maggal. De van is közöttük 3 generáció különbség.Persze ettől még mindig nem éri meg megvenni, mert a játékok nagy része szintén négy szálon megy és rohadtul túl van árazva, a hardverek is rohadt gyorsan avulnak az is igaz. De attól még nem lesz egy szinten a két proci összteljesítménye.
-
törölt tag
válasz
Vartanus #11452 üzenetére
Azt nem mondanám, hogy a 3970X és a 4770K egy szinten van.... Közel se. 4 szálon igaz amit mondasz, de ha mind a 6 szálat ki tudja használni adott program akkor közel se egy szinten vannak.
Az ára meg azért sem mérvadó, mert a 3970X csúcsproci volt, tehát el lehet szállni az árával, míg a 4770K-nál korlátozva van valamilyen szinten. -
törölt tag
válasz
Peaceliker #11447 üzenetére
AM3 alaplapra a HD4290 a legerősebb grafika ami a 890GX északiban van (40db shader és 700MHz). Ez a legerősebb, mert az AM3+ is már csak HD4250-et kapott (980G).
Egyébként valóban van HD3000 is AM3 alaplapon, a 760G chipben. A legbutább pedig a HD2100 ami a 740G chipben van.
-
törölt tag
válasz
Peaceliker #11445 üzenetére
AM3-nál semmi nincs, abba csak proci van. PhenomII X4 és X6 a csúcsa, magnevén Deneb és Thuban.
-
törölt tag
Üdv.
Dual graphicsben lehet CF-t is kiépíteni? Tehát menne két VGA és vele együtt az IGP is?
-
törölt tag
válasz
stratova #4482 üzenetére
Összeadódik a teljesítmény. Bőszavú. Én arra gondoltam, hogy ha benyomok mondjuk egy Afterburnert játék alá monitorozni akkor az mindkettőt kiírja, vagy csak az egyiket. Vagy egybe adja, vagy azt hogyan csinálja ha nem egyformák. És hogyan számol. AFR - Scissor - Supertile?
-
törölt tag
válasz
stratova #4476 üzenetére
Tehát egy 7750-nel lesz kb egy szinten az APU. Meg mellé lehet majd tenni egy 7770-et. Az úgy már egész pofás lenne. Bár közben a játékok is egyre erőforrás igényesebbek.
Amúgy ez a hibrid dolog hogyan működik? Mert biztosan nem a sima CF megoldására, ahol egymás utáni képkockákat számolják ki.
-
törölt tag
A Wiki azt írja, hogy "Select models support Hybrid Graphics technology to assist a Radeon HD 7350, 7450, 7470, 7550, 7570, 7670 discrete graphics card."
Tehát egy 6670 + adjak hozzá 50%-ot. Egy 6770 vagy 7750 magában ugyanezt tudja nem?
-
törölt tag
válasz
Dani_kp #4466 üzenetére
Értem. Pedig egy ilyen hármas CF ütne.
Tehát akkor egy 5800K, az a legerősebb APU, pontosabban abban van a legerősebb GPU ha jól látom. Meg hozzá kell a legerősebb kártya amivel megy a hibrid. Ez így kb. mekkora dedikált kari teljesítményét hozná? És a játékok hogyan díjazzák ezt a hibrid dolgot? -
törölt tag
Üdv.
Kérdeztem már máshol, de nem tudtak válaszolni. A hibrid CF működik APU és alaplapi integrált GPU között? Esetleg APU-alaplapi-videokártya között egy hármas CF?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Tudományos Pandémia Klub
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged