- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Na kivettem, matricán 2700 van:(ennek ellenére aida 2100-nek látja:(
-
Turmoil
senior tag
Emlékeim szerint 2.5-2.7 környékén van. Hogy mennyit lehet ráadni, az főleg hűtés kérdése:) De 3-nál szerintem nem célszerű feljebb vinni. Főleg bordák nélkül.
333-as ram esetleg mehet 400-on, de teljesen le kell venni az időzítéseket, és még így is csak egy nagyon jü minőségűvel érdemes próbálkozni.
AGP 1.5V-os. Hogy mennyit számít a tuningnál azt nem tudom. Esetleg ha az AGP frekvenciát is tuningolod, akkor lehet értelme emelni. -
tildy
nagyúr
Egy kérdés:
333MHZ-s ramnak ugye szinkronban 166-al kéne mennie?
Csak mert az én ramom nem megy 166-al, max aszinkronban.Ez esetben lehet , hogy 266-os ramot adott valaki el nekem 333-sként? -
fler
tag
Sziasztok!
Ki tudja, hogy alapba mennyi egyy DDR333-as memória feszültség igénye, és mennyit lehet ráadni. 400-at el lehet vele érni?
Mennyi az AGP feszigény. VGA tuningnál segít e a plusz nafta. -
Turmoil
senior tag
FSB 400= 200x2 (DDR). Ezt általában csak a TBred-B magos Athlon XP-kkel lehet elérni megfelelő alaplapban, ami leginkább nForce2-es chipkészletre épül.
266, az a 133x2-es DDR, efölött félúton még van a 333-as, ami 166x2.
400-as ramodat úgy tudod szinkronban futtatni, hogy a procidat felhúzod 400-as FSB-re, ha bírja az alaplap és a proci. Ha nem bírsz 166 fölé menni, akkor felesleges a 400-as ram, elég a 333-as. Egyébként pedig bios beállítás, chipkészlet fejezet, ha jól emlékszem. A lényeg, hogy az fsb és a memória órajel azonos legyen. Ezt vagy manuálisan kell beállítani, vagy egyes alaplapokon direkt beállítható, hogy szinkron menjenek. -
dobi
aktív tag
Sziasztok!
Mikor van az FSB 400-on? 266-nál? Hogy tudom a 400-as RAM-omat szinkronban futtatni? -
Pötty
tag
válasz
zsoltee10 #29 üzenetére
Lehetséges, hogy így működik, de szerintem az én alaplapomnál nem ez van!
A BIOs-ban a fsb-t egyesével lehet emelgetni, de a memória frekijét csak 266 vagy 333-ra lehet állítani!
De ha jól értelmeztem, akkor Ti azt írtátok, hogy ha 133-on van az fsb, akkor a memória 333-on megy! De nálam külön lehet választani, hoyg a memória 266 vagy 333 legyen! A gép felállásánál is ezt írja ki, hogy a memória frekije vagy 266 vagy 333 Mhz! Szóval akkor nálam most ez, hogy is van?
A Sisoftware Sandranál hogyan tudom megnézegetni ezeket? Nincs valahol leírás erről a progiról? -
Turmoil
senior tag
Végül csak eszembe jutott, hogy mit ígértem:)
[L]http://w3.enternet.hu/vero/7njs/Memory.jpg[/L]
[L]http://w3.enternet.hu/vero/7njs/Arithmetic.jpg[/L]
[L]http://w3.enternet.hu/vero/7njs/Multimedia.jpg[/L]
[L]http://w3.enternet.hu/vero/7njs/Wcpuid.jpg[/L]
Annyi a különbség, hogy 10.5-ös szorzóval 2.1 GHz-en használom, nem 2.2-n. -
Pötty
tag
Csak külön lehet állítani! Ha emelem a proci fsb-jét, akkor nem emelkedik a Ram-é! 150 fsb mellett felraktam a memóriát 166-ra, de ekkor teljesen behalt a gép! Nem indult el, így resetelnem kellett a BIOS! Tehát ez nem egy nyerő megoldás!
Akkor nálam nem lehet megvalósítani azt, hoyg 150/150-en menjen? A Ram-ot csak 133, vagy 166-ra tudom állítani? -
MaUser
addikt
Két lehetőség van.
Külön állítod a ram frekijét és akkor tényleg csak ez a kettő van és azt hiszem kt333-nál nem megy a ram a proci fsbvel együtt vagy mint a kt266-nál együtt nő a ram sebessége az fsb-vel. De ha már fevetted 150-re az fsb-t, akkor a ramot is inkább vedd 166-ra, maximum az időzítést növeld. Ha még mindíg bizonytalan akkor cseréltesd ki. -
Pötty
tag
Akkor maradok, vagy lehet egy kicsit megpróbálok játszadozni vele!
Sisof Sandraról nem tudtok tájékoztatót? -
Pötty
tag
Akkor azt mondjátok, hogy jobb ha maradok 266-on? Nem lesz jobb a teljesítmény, ha felrakom 333-ra?
-
Pötty
tag
Bocsi, hogy így külön, de most jutott eszembe még valami!
Azt is hallottam, hogy a problémám lehet amiatt is, hogy nem lett felrakva a gépemre a via 4in1! Hol tudom megnézni, hogy ez fel lett-e rakva?
A Sis of Sandrában, hogy tudom tesztelni a gépemet? Van valahol leírás a progiról? -
MaUser
addikt
Öhöm.
Mostánában finoman szólva is megkérdőjelezhető az országban kapható Samsung ramok minősége.
Próbálkozz az időzítéseken változtatni, de ha nem égetően szökséges a 333MHz, akkor rakd vissza nyugodtan 266-ra és vedd agresszívebre az időzítéseket. Az amd nem igen szereti az aszinkron órajelet. -
Pötty
tag
Sziasztok!
Nekem is valami memória problémám lehet!
A config:
Acorp 7KT333-as lap
Samsung 256 DDR 333 Mhz
A probléma az, hogy 333 Mhz-en a 3D-s alkalmazásoknál lefagy, vagy újraindul a gép! Ha visszaveszem 266 Mhz-re, akkor minden tökéletesen megy! A lap tudja kezelni a 333-as ramokat, így nem tudom mi lehet a baj? Rossza memória, vagy mást is be kéne állítanom? -
zetecR
addikt
A7N8X-en sajna nem fog neked szinkron 200MHz FSb menni, hacsak nem csinálsz VDD moddot... E nélkül 185-190-ig megy csak, kevés a chipsetnek a fesz ehhez a tempóhoz. Az ABit nF2-es moboja tud BIOS-ból feszt állítani, az Asus sajna nem.
Ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, akkor néz meg ezt (és köszönd meg Neki :) ):
[L]http://roter.freeweb.hu/[/L] -
madpayne
csendes tag
Az elején említett jó minőségű ram ami durvára drága : Corsair pc 3500 :D
Ha tud valaki ár ajánlatot adni ilyen tipusú ramokra akkor az irjon!
2*256Mb kéne! -
robekri
addikt
Ja és kihagytam természetesen, hogy cas2,5-ben mente a DDR400-at!
Üdv.:Robe -
Turmoil
senior tag
Nem csak a frekvenciától függ. Rakd a memót 400-ra, de emeld az időzítéseit is. Először By SPD, ha van ilyen, az a memória által javasolt értékeket használja. Aztán ha úgy jó, akkor esetleg próbálhatod az aggresszívebb beállítások felé tolni, esetleg 2.8-ig felmehet a rájuk adott fesz. Nálam is Samsung memória van, gond nélkül 400/400-on. De bármikor be tudok állítani olyan időzítéseket, hogy el se induljon.:)
Corsair annyiban jobb, hogy jobb időzítésekkel bírja a frekvenciát. Hogy összességében ezek mennyit jelentenek, azt nem tudom, de úgy hallottam, hogy a frekvencia a legnagyobb sikertényező. -
madpayne
csendes tag
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek de vettem egy asus a7n8x delux -os lapot és kiprobáltam több beállítással is:
333-as Samsung memoriával:
400fsb akkor a memo csak 300-on stabil
333fsb akkor a memo 333-on stabil
szerztem egy 400-as Samsung modult igy:
333fsb akkor a memo 400-on stabil
360fsb akkor a memo 360-on stabil
400fsb 400 a memo akkor széjjel fagy :(((
Az az érzésem, hogy a memória csak akkor megy 400MHz-en ha nem kell neki szinkronban üzemelni az FSB-vel! :(((
Körülnéztem a neten és azt vettem észre, hogy a márkássabb ramok asszem ugy hivják, hogy ''Cross Air'' gond nélkül mennek 400/400-as üzemben sőt még jobban is!
Ja ezeknek a Ramoknak az ára duplája egy Samsung vagy egyéb ramok árának!
Most akkor az olcsó 400-as DDR nem is 400-as ha dolgoznia kéne?
Továbbá megéri kifizetni a kétszer drágább ramot? :o
Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- További aktív témák...
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest