- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hyena
senior tag
Plex Kodi Connect.
Ami egy olyan kiegeszito a Kodihoz melynek segitsegevel lehet a Plexet adatbazisnak hasznalni azaz kapcsolatot teremt a meglevo plex szervered (ha van) es a kodid kozott.
Ha tobb mediaplayert hasznalsz akkor idealis mert nem kell karbantartani az adatbazist minden kulon mediaplayeren... (bar vannak erre mas megoldasok is...) -
ozark
csendes tag
Jó cucc, most varázsoltam rá HBO maxot, meg Skyshowtimet. Hálózati tárolóról! Direktbe rádugva OTG-re nem ismeri fel a WD Mybookot sajnos (valószínű nagy neki?), de ha hálózaton csücsül akkor megy.
Másnak is ilyen csíkosak ezek az app ikonok? Film ajánlót se hoz fel hozzájuk....jó tudom nem támogatottak!
Amúgy iszonyat gyors, stabil a net (wifi6 routerem van), gyönyörű képet és atom jó hangot ad!
-
kokokka
addikt
Mert ezek szerint nem tudtad mit veszel. Jobban utána kellett volna nézni mert ez streamre való, arra viszont az egyik legjobb. Ár/érték arányban meg a legjobb. Kodi-val pedig egy teljes értékű helyi lejátszót lehet faragni belőle. Így egy (olcsó) eszközzel minden megvan egy kalap alatt.
-
mikrofon
veterán
-
gyűrű
Topikgazda
Az Hbomax külső telepítésel fog menni egész addig, míg az az európai területeken le nem cserélik maxra ami nem tudni mikor lesz.
Frissíteni addig amazon storebol nem szabad.A 2.gen 4k max támogat minden HD hangot kodival, így a dts-hd /dts-x et, és a dolby truehd / truehd atmost is.
Rendelni ahogy eddig is, az amazon.de-ről érdemes, a mailboxde.de szállítással.
-
blakey
titán
Már értem, hogy egy házimozi rendszereket áruló bolti dolgozó miért mondta nekem:...van két jó aktív hangfalam, meg egy mélynyomó, és annyi, nem kell több."
Igaza van? - 4 évvel ezelőtt sztereó 2.1-re váltottam, több okból is, tökéletesen elégedett vagyok a 2.1-gyel. Nagyon sok a hangformátum is, nem lehet mindnek megfelelni, így "közös nevezőként" csak 1 dolognak kell megfelelni, a sztereónak. Ettől függetlenül sokan szeretik a többcsatornás hangzást. -
-
gyűrű
Topikgazda
Nem volt kár, az is tartalmazza az atmos metaadatot, de 7.1 és felfelé ahhoz truehd atmos való, vagy dts-x. A firesticken ilyen nincs.
Attól még a jól kevert dd+atmos is tud jó lenni. Pl. a See sorozat 1 évad nyitó jelenetei ilyenek. Az erősítőnek ilyenkor a dd+atmost kéne kiirni, máskor meg dd, dd+ vagy dts.. Nálam 11.1 avr rendszer van ami a dd+atmost a dts neuralX=el kombinálva egész jó eredményt kapok. Persze a rendes dts-x 11.1, vagy Truehd-atmos egész más, főleg dinamikában. -
gyűrű
Topikgazda
Ezt ami az új, a Wi-Fi 6E 3.- gen Cube
-
Golyo69
senior tag
nah én is ezzel küzdök vagyis nem pont ezzel de majdnem
a lényeg hogy erősítőbe dugtam én is a stciket ( nekem sima 4k van)
Eddig csak a disney+ on ment az Atmos.
Netflix és Prime nem...most beszéltem ill beszélek a supporttal....mostmár volt frissités és érdekes módon az amazon prime is működik!
Jelenleg a netflix még nem!
Denon erősítőm van nekem is... nem nálad lesz a hiba..de ki akarod dobni átveszem
a tv-m is tudja az atmost ott működik is. Projektoron akarom nézni de ott nem megy..remélem javítják -
mikrofon
veterán
Szerintem a helyzet pont fordítva van. 4K max-ból megkapod az eredi hangot míg a TV-ből már valami felturbózottat. Ugye a firestick nem tudja a trueHD tömörítettlen Atmos-t, csak a tömörítettet, ami amolyan "ál" Atmos, de ez a streaming alkalmazásoknál azt hiszem nem is releváns, mert azok csak ezt az "ál" Atmos-t küldik.
NEkem ugyan Yamaha V6a erősítőm van, de ott pl. csak is kizárólag akkor szólaltatja meg az Atmost (mindegy hogy HD vagy "ál") ha auto-ra állítom. Bármilyen más Yamaha hangzásképet alkalmazó hangképnél nem használja az Atmos-t... Persze itt az auto, pont arra vonatkozik, hogy automatikusan válassza "kodeket" (DD; DD+; tHD; DTS; DTS-x) hozzá és semmilyen más hangkép Yamaha színezést ne alkalmazzon, hanem ahogy a hangsávokban találhatóak a hangok úgy szólaltassa -
tomigonzo
aktív tag
koszi az infokat, de abbol is lejon, ha van is a 360/valosaghuszinpad/dolby zenek elenyeszo szamban vannak, en nem igen pereferalom, hogy felkeverik valami sztereo forrasrol aztan jonapot, ha ugy keszult az mas teszta nyilvan,
a stick ha 4k s lehet erdekelne, irj ram pliz, thx
-
azbest
félisten
A 4k stick hangkimenet beállításait nézd meg. Lehet módosítani, hogy viselkedjen.
Hogy ténylegesen forrástól függően változik-e, azt nem tudom. Alapból tán az android átkonvertálna mindent. Viszont az amazon rendszerén nincsen hangerőszabályozás. A hang állító távos sem a sticken állítja, hanem a a rá kötött megjelenítőn.Na itt egy kommentben idézik az amazon válaszát, valóban a beállítás szerintire konvertál mindent [link]
Aszerint így nincs újrainicializálás, hang kihagyás és más probléma akár pl netflix filmek közti váltáskor, akár az appok közti váltáskor. -
contaxg
veterán
Van olyan hogy egy cucc mindent fixen upsamplinggel. Lehet hogy itt is ez a helyzet?
Nekem megy a tévén a Tdal de csak ön ki a hang.
Meglepett, hpgy Tidalon van Dolby Atmos. (Privát véleményem az hogy minden ilyen hangprocesszáló csak ront a hangon és felejteném) Az MQA-t mi dolgozza fel egyébként? A Denon??
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged