Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• embe
    nagyúr

Sziasztok!

Ha amazon.com-ról rendelek akkor ugye elvileg az ÁFÁ-t kifizettetik velem, de a VÁM költségeket itthon fizetem a csomag átvételekor?

Tudnátok segíteni, hogy az amazon.com esetén hogy alakulnak a VÁM értékhatárok? Mikor, hogy, mennyit kell fizetni?

Eléggé össze-vissza információkat gugliztam, olvastam valahol 2%-ot, meg a posta oldalán 150 EUR értékhatár fölött 1500-2000 Ft-ot.
    Létezik hogy ez lenne a plafon?

Köszi :R

Én most az elmúlt hetekben rendeltem az Amazon.com-ról. Az oldalon a vámmal és egyéb sarccal kalkulált árat fizettem ki. Majd a DPD hozta, és semmit nem kellett rá fizetni.
    Igaz az egy kisebb értékű dolog volt, de ahhoz is számolt ezt azt.
    A termék oldalon a jobb felső sarokban van egy "details" legördülő menü.
    Ott kiírja a teljes árat, ami tartalmazza a szállítást, és a vám díjakat is. Vagyis szerintem mindent. De ehhez az kell, hogy be legyél jelentkezve az amazon fiókodba, hogy tudja melyik országba kell szállítani, és hogy melyik ország adóival kalkuláljon.

• fatal`
    titán

Sziasztok!

Ha amazon.com-ról rendelek akkor ugye elvileg az ÁFÁ-t kifizettetik velem, de a VÁM költségeket itthon fizetem a csomag átvételekor?

Tudnátok segíteni, hogy az amazon.com esetén hogy alakulnak a VÁM értékhatárok? Mikor, hogy, mennyit kell fizetni?

Eléggé össze-vissza információkat gugliztam, olvastam valahol 2%-ot, meg a posta oldalán 150 EUR értékhatár fölött 1500-2000 Ft-ot.
    Létezik hogy ez lenne a plafon?

Köszi :R

A vámra nem fogsz általános választ kapni, mert elég sok mindentől függ:
    - A termék értéke
    - A kereskedelmi megállapodások (amennyiben alkalmazható)
    - Gyártás országa
    - A termék leírása és végfelhasználása
    - A termék HS-kódja (vámtarifaszám)
    - Országspecifikus szabályozások

A magyar vámhatóság hozza meg a végső döntést minden behozatal ügyében.

Új hozzászólás Aktív témák