Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Íme, a One UI 8
Új hozzászólás Aktív témák
-
strogov
senior tag
"nem tudom miben több egy AW, de majd biztosan felvilágosítanak, akik azt is ismerik"
Pontosabb szenzorok (érdemes ezt megnézni) ... illetve inkább a szenzor adatok feldolgozásának algoritmusa az orvosi pontosságú műszerekhez közelebbi értéket ad. pl. pulzus mérés HIIT közben is 99+% pontosságú egy H10-hez hasonlítva. Persze amikor már elmozdulhat a csuklón akkor ez csökken ... de nem vészesen. Ezért sokan felkaron hordják edzés közben. Kisebb az "odaverés" kockázata, és a mozgás is.
A pontosabb algoritmus valószínű annak köszönhető, hogy az AW a legnagyobb példányszámban eladott ilyen eszköz, ezért az apple-nél komoly felhalmozott adat mennyiség áll rendelkezésre, hogy egy közelítő algoritmust a lehető legtöbb helyzetre belőjenek. Ütközés érzékelésnél látni, hogy kell adat egy jó riasztáshoz. Még a Garmin sincs kanyarba se ha optikai pulzus mérés szóba jön ... persze kérdés ki az aki garminnal optikait akar?
Elvileg HRV is pontos AW-n, de ezt legfeljebb teljes nyugalomban relaxáció közben tudom elhinni ... vagy akkor se.Ezen kívül mivel házon belül van, így az ökoszisztémába illesztése is magától értetődő. Nem kell párosítással szórakozni, nincs olyan probléma, hogy valami apple termékkel nem akar együttműködni. Ez az apple-nél nagyon megy. Homekit-es kamerád van? Nem gond! Ha ott a hub-on, akkor ott (lehet) az órán is. Az óra és a telefon teljes szinkronban van. Telefon kamera képe is gond nélkül nézhető órán, vagy ha hívás jön fel lehet venni, és az órán lerendezni.
Vannak limitiáció az AW-nak ami meg problémás lehet. Elsősorban az, hogy kell egy iphone hozzá. Anélkül nem lehet beüzemelni egyik verziót se. Konkrétan amikor megkaptam azt hittem le van merülve. Akkor ébredt csak fel elsőre amikor iphone-ra raktam.
Óra számlapok mennyisége ... khm ... nevevetséges. Nincs custom számlap, csak amit apple csinált. Azokat lehet színezni, és a megadott helyekre komplikációkat pakolni.
Van még egy pár apró tüske ... -
Timer
veterán
Nem értem, ki veszi ezt meg ennyiért, amikor ott az előző generációs GTS3, kábé ötezer forinttal drágábban. Cserébe normális frissítésű kijelző van benne, és nem is nagyobb. Anyagminőségben is jobb. Sokáig néztem ezt a két cuccot, végül GTS3 lett a befutó, a lassú kijelző dealbreaker nálam, ráadásul a fényességére se közöl adatot a gyártó (szemben a GTS3 1000 nitjével) és az ezüstös kereten kívül igazából semmi nem szólt a 4 Mini mellett, vagy a régebbi verzió ellen.
-
ibenny
senior tag
Köszönöm, Samsungokat valóban nem néztem, de utánaolvasok, ha pontosan mér, akkor lehet, hogy kap egy esélyt egy újabb modell.
A többieknek: szó nem volt semmiféle hisztiről részemről, nem is értem hogyan sikerült belemagyarázni a kommentjeimbe, de úgy vélem ~40k és ~200k között elég sok minden elfér(ne normál esetben, illetve 100k felett elvárom a pontos alvás és pulzusmérést, más nem érdekel), ráadásul elmondtam, mennyi mindent kipróbáltam, így a bújtatott sóherség vádjával sem értek egyet.
-
gombasm
aktív tag
Úgy látom a felsorolásodból a Samsung hiányzik...
Galaxy Watch 4 jelenleg 70e, a Watch 4 classic 75e újként, használtan már a feléért is megkaphatod.
Amit írtál, azokat mind tudja: alvásfigyelés + pulzus + SPO2 + EKG + vérnyomás mérés, akár telefonálás is - mindössze a gyászosan kevés akkuidővel kell kibékülni. Jó, ha másfél-két napot tud bekapcsolt eü funkciókkal, de inkább naponta kell tölteni. Használtam mindehhez és futáshoz, edzéshez is: jó cucc, nem tudom miben több egy AW, de majd biztosan felvilágosítanak, akik azt is ismerik. -
Silenzio
addikt
Nekem Vivoactive 4-em van, és egyáltalán nem vagyok tőle elájulva. Hegytetőn egy percbe is beletelt, mire jelet talált. Egy túra vége felé leültem sörözni, a GPS végig be volt kapcsolva, együltő helyemben szerinte 300 métert is haladtam. A szinkronizálás pedig hihetetlenül lassú. Nem tudom, hogy csak az én készülékem ilyen ergya-e, de nem látom benne azt a minőséget, ami miatt megvettem, és amit itt a cikk összehasonlítás képpen említ. Konkrétan az enyém megbízhatatlanabbnak tűnik ennél az Amazfitnél is.
-
blueMerle
veterán
Én speciel évekig szenvedtem ezekkel az okosóra is, meg nem is típusú vackokkal. Nekem pl. fontos, hogy tudjak rendesen válaszolni egy üzenetre, hogy pl. ha gyalog navigál akkor a térkép jelenjen meg az órán, az NFC-s fizetés bankváltásos bohóckodás nélkül satöbbi (jópár dolog). Mindig volt valami, amit az adott eszköz (és nem filléres cuccokról beszélek) nem úgy, vagy épp sehogysem tudott. Erre nekem már lassan 3 éve megoldás a Wear OS. Igen, tény hogy az akkuidő borzalmas (minden funkcióval 2 nap, takarékra véve 5 nap). Jelenleg egy Fossil Carlyle Gen5-öt használok (egyelőre nem érzem úgy, hogy a 2-es Wear OS ne lenne elég), bár kacsintgatok a Gen 6-ossal de ennek a világon semmi baja sincs.
Persze, ahogy írtad is, ez zsebbenyúlós sztori.
-
DeFranco
nagyúr
Én bringázásra használok amazfitet (bip U) nem veszem észre hogy bármi baja lenne, jól követ, nem szokott lehalni, jók a statok. Pulzust nem ellenőriztem egyedül, de annyira nem érdekel, hogy bindzsizzek vele hogy 110 vagy 120 bpm a hídnak felfele.
Tény, hogy a zepp-el kell szüttyögni mire átverekszi magát az ember a telefon energiatakarékossági beállításain, hogy ne lője ki menet közben, de ha össze van lőve, onnantól már teljesen OK.
Számomra meglepően kezes, stabilan és jól működő óra benyomását kelti hosszú távú használat alapján, a cikkben szereplő is szimpatikus.
-
Gabis
őstag
válasz
viragdani01 #39 üzenetére
Igaz, azon a képen átsiklottam, bocsi.
Az importálással kapcsolatban pedig nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem. -
viragdani01
HÁZIGAZDA
Ha megnézed a 2. oldalon a második képet, láthatod, hogy mik vannak az óra beállításai közt, nincs viselés érzékelés menüpont. Most kezdem el beállítani a GTS 4-et, abban ott van.
Az importálás részt átírom, mert igazad van. A Zepp appon belül nincs importálás menüpont, csak már megtett útvonalakat lehet menteni, de ha a gpx fájlt a finderben kiválasztom és megosztom az alkalmazással, akkor be tudja rántani és elmenti. Ez volt az első Amazfit óra, ami nálam volt valaha, úgyhogy köszi a segítséget és korrekciót!
#36: Kaptunk kölcsön egy GTS 4-et és GTR 4-et is, lesz összehasonlítás. -
Gabis
őstag
válasz
viragdani01 #34 üzenetére
Zepp - Profil - Saját eszközök alatt kiválasztod az órát - Órabeállítások - Viselés érzékelés menüpont nincs?
"A megtett útvonal ráadásul rögzítés után elmenthető sajátként, illetve adott a GPX formátumú exportálás is. Importálásra lehetőséget nem találtam az alkalmazásban."
Importálás: ha a GPX fájlt megnyitod a Zepp-ben, akkor jobb fent 3 pötty, és küldés eszközre opció nincs?
-
szekelyt
újonc
Amit hiányoltam a cikkből, az a GTS 4-el való összehasonlítás. Sajnos nem találtam megbízható információt a különbségekről, holott biztos vannak, hiszen árban majdnem dupla szorzó van.
-
törölt tag
válasz
blueMerle #27 üzenetére
Nekünk bejött, csak lassan elfogynak a donorok. Valami alternatívát keresek, hogy ne visszalépés legyen ha tönkremegy. Persze lehetne okosabb, de jó benne a gps, az edzésészlelés, amit meg a telefonnal együttműködve tud (értesítések) az épp elég.
Az Amazfit X-et láttam ami hasonló kinézetű volt, de már nem lehet kapni. -
-
Dave855
csendes tag
válasz
viragdani01 #7 üzenetére
Jobb csuklós viselet: fordítva veszed fel az órát, akár a szíjat is megcseréled, majd megfordítod az óra tájolását.
-
juuzer
addikt
Tetszik, viszont trackingben sajnos elhasal az Amazfit
-
Bibby
addikt
Lehet én hiányoztam matekórán, de ha napi 15%-ot merül, akkor mégis hogyan hozható ki a ti tapasztalataitok szerint "simán" két hét üzemidő?
Mert ha a pulzus, alvás, stb kikapcsolva, akkor nem sok értelme van az egész órának sem. -
7Heads Drago
veterán
Tetszene ha lenne benne fizetés is.
Kár érte. -
blueye
veterán
Szerezz be egy ilyet: [nest-hub-2nd-gen]
-
törölt tag
Valamelyest off: Van mostanság valami ívelt kijelzős okosóra, mint a Samsung Gear Fit2 volt?
-
scyllarus
veterán
A GTS 2e-n beállítható, melyik kezemen van, visszalépés lenne? Nekem pontosan jelzi a felkeléseket is.
-
Hallosz
senior tag
Kb. igen azt tudja, de ez nem mér EKG-t mint az AW. Strogov szépen összefoglalta, hogy mi hiányzik belőlle. Ez egy okosórának látszó aktivitásmérő.
OFF on.
"Az én szakmámban az androiddal, Windowsal való szüttyögéssel töltött minden perc száz eurokba kerülhet…"
Az IOS híváslistájával való szüttyögés többe volt nekem
Off - off -
strogov
senior tag
Azért léteznek mert töredékét tudja egy AW tudásának. Viszont van akinek "csak" ennyi kell.
Eleve AW BT mellett wifi-n is tartja a kapcsolatot a telefonnal. Ha esim-es akkor azon is. Ha nincs telefon, de ugyanazon a wifi-n vagy akkor megkapod a hívást és tudsz hívást is indítani esim nélkül is. pl. kertben, vagy szállóban nem kell telefont vinni magaddal. Ha nem azonos a router (pl. otthon hagytad a telefont, és munkahelyen vagy) akkor a sim-hez kapcsolódó dolgok nem mennek csak. pl. hívást nem tudsz indítani, de facetime megy akkor is, üzenetek ugyanúgy megjönnek, és válaszolhatsz (magyar diktálást nagyon jól érti, de van "billentyűzet" is). Esim-es AW-val meg csak a térerő korlátoz.
Alkalmazásokat tudsz telepíteni. pl. van rss olvasó, vagy okos ébresztés (pl. pillow). Mivel AW elég jól meg tudja állapítani milyen alvási fázis van, ezért utóbbi nagyon kellemes. Van minden normális lejátszó. Fülessel óráról is hallgathatsz zenét, de ha telefonon (vagy más apple eszközön) játszanád le akkor AW-ról vezérelheted.
Van okosotthon. pl. kaput tudok nyitni, vagy lámpákat kapcsolni AW-ról is.
Van térképes navigáció. pl. sétánál, túránál jól jön. Vezetés közben ha egyébként telefonról megy a navigáció akkor is bekapcsolhatom, hogy rezgéssel figyelmeztessen, hogy "irányváltás jön".
Iphone fókuszt lehet óráról is kapcsolni, shortcut-okat is lehet futtatni. Nekem a "zseblámpa" is jobban kézre áll AW-n mint a telefont fogni.
Természetesen minden edzés alkalmazás van, és apple pay is megy órával.
Ennél nyilván sokkal többet tud, de én csak ezekre használom.Úgyhogy egy AW nagyon más szint mint a cikk tárgya. Ettől még ezeknek is van piaca. Kedvesemnek pl. Mi Band 4-e van. Még mi band 6 nfc-re se cserélte le, pedig az ott a fiókban. Nagylányom meg egy mi watch lite-ot használ. Kutyákkal foglalkozik, egy AW-ért kár lenne abban a környezetben.
-
roli543
őstag
Mindenki ilyet akar, de ez nem valósul meg. Egy termék, ha olcsó, valami mindenkèpp meg van nyírbàlva. Ha meg mindent is akarsz, nyisd ki a pènztárcàt.
Lehet itt hisztikèzni, hogy 40 ezerért tudja azt, amit a 200 ezres, de sok olyan funkció van, ami nem azért nincs az olcsóbb verzióba, mert genyák a gyàrtók, hanem pl a teljeskörű vízàllóság, az ekg, a profi szenzorok stb… ez mind pènz. Minèl pontosabbak a mérők, annàl drágábbak.
Nyugodj meg, a 200 ezres AppleWatch sem 30 ezer ftból van összerakva. -
-
válasz
viragdani01 #2 üzenetére
GTS 2-nél GTR 2 van a linken a végén.
-
ibenny
senior tag
Tudom, köszi, igazából végigjártam már ezt..volt MiBand, Fitbit, Apple Watch, Garmin Fenix..igazából a saját használatomban az Apple Watch felelt meg a legjobban, és mostanában ismét elgondolkoztam, hogy jó lenne valami alvás- és egészségmonitorozásra, messze a legpontosabb/megbízhatóbb volt.
Tény, hogy pont Huaweiem nem volt, de igazából nem is szeretnék.
Nem is olvastam róluk túl jókat ilyen téren (elég pontatlanok). És ha már választhatnék, EKG jók jönne..
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
ibenny
senior tag
Elszomorít, hogy az alvásfigyelés gyak. az összes hasonló olcsóbb órában ennyire pontatlan/megbízhatatlan. Az lenne nálam a fő szempont, de nem akarok 200k-ért Apple Watchot venni.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz
Foglalt név #3 üzenetére
Minimum fényesség az automata fényerő kikapcsolásával 1,4 - 1,6 körül van, AoD-n 0,4 az átlag, kiegészítettem vele a szöveget.
Barométer tényleg nincsen, csak gyorsulásmérő és iránytű.
A PAI-pontokról szóló részt pedig javítottam, hibás volt a megfogalmazás, köszi, hogy jelezted! -
törölt tag
Nem êrtem.. ugyanazokat a tudja mint egy AppleWatch , 35ezerért, két hetes akksival? Valami nagyon sántít nekem.. Ha ez igaz, miért léteznek 150-200 ezres okosórák?
-
Foglalt név
addikt
Amit nem találtam a tesztben elsőre:
- minimum fényerő (ez a GTS2 Mini-nél (3 nem volt miniből, így az elődmodel) elég magas és zavaró éjjel)
- képfrissítés (az előző Mini felét tudta, mint az utótag nélküli modellek)
- a hivatalos oldal alapján a sport módok közt ebben sincs vezetés, így ha valaki utazás rögzítésére is szeretné használni, az csalódni fog
- ha jól látom a magasságot is utólag rakja fel a térképre, mert kihagyták a barométert, mint a 2 Mini "frissítéséből"A PAI úgy emlékszem, hogy 7 napos csúszóablakra javasolja a 100-as értéket. Én szoktam csinálni dolgokat, de napiban a 80 sem mindig jön össze.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
100 évvel ezelőtt még ez volt a férfiasabb szín pedig!
(Én amúgy a feketét választottam volna , de ilyet tudtak kölcsön adni. Az szerintem furcsább, hogy ilyenkor mindkét kezemen egy-egy órával mászkálok.
)
-
Segal
veterán
Kicsit b*zisan néz ki a kezeden ebben a színben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Igényes megjelenés, korrekt tudáslista, vállalható árazás. Minden adott, hogy néptermék legyen ebből a Miniből.
- Amazfit Balance okosóra 2 hónapos
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2026.10.22. Apple jótállás
- Apple Watch Ultra 2 Titanium 49mm Gps+Cellular ( eSim ) karcmentes, magyar számlás, 100% akku
- Apple Watch Surf Blue Sport Loop - 38/40/41MM
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest