Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • strogov

  senior tag

  válasz pusszycat #38 üzenetére

  Jo-jo efektust az okoz, hogy egy sor hibbant azt hiszi miután fogcsikorgatva lefogyot mehet minden vissza a régibe. Képtelen felfogni a pici agyával, hogy az elhízás nem állapot, hanem egy életmód (és egészségi állapot) eredménye. Ugyanazzal az életmóddal, ugyanazt a testtömeget fogja visszakapni.
  Értelmes ember pár hét alatt képes felmérni, hogy az a pár tucat kaja amit egyébként hajlandó megenni milyen makrókból áll, és mennyi kalória. Ha odafigyel az is meglesz, hogy mekkora adag milyen mennyiségnek felel meg. Ezután már csak arra kell figyelni, hogy ne zabálj állandóan. Mert a dolog visszafelé is működik. Ha megvan mennyi kalóriát kell enned egy adott testsúlyhoz, akkor egy-egy többlet evés után is visszaáll a belőtt testsúly. Ás nem kell rágörcsölni a számokra. Az elhízás nem 50-100 kcal eredménye ... ahogy a fogyás sem.
  A kalóriát meg életmódhoz kell belőni. Sport nélkül is lehet valaki vékony, csak alacsonyabb a napi kalória szükséglete. Viszont sport nélkül nem lesz izom, nem lesz állóképesség. A férfiak nagyrésze pl. alapvetően nem sovány szeretne lenni, hanem izmos.

Új hozzászólás Aktív témák