Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • strogov

  senior tag

  válasz pusszycat #38 üzenetére

  Jo-jo efektust az okoz, hogy egy sor hibbant azt hiszi miután fogcsikorgatva lefogyot mehet minden vissza a régibe. Képtelen felfogni a pici agyával, hogy az elhízás nem állapot, hanem egy életmód (és egészségi állapot) eredménye. Ugyanazzal az életmóddal, ugyanazt a testtömeget fogja visszakapni.
  Értelmes ember pár hét alatt képes felmérni, hogy az a pár tucat kaja amit egyébként hajlandó megenni milyen makrókból áll, és mennyi kalória. Ha odafigyel az is meglesz, hogy mekkora adag milyen mennyiségnek felel meg. Ezután már csak arra kell figyelni, hogy ne zabálj állandóan. Mert a dolog visszafelé is működik. Ha megvan mennyi kalóriát kell enned egy adott testsúlyhoz, akkor egy-egy többlet evés után is visszaáll a belőtt testsúly. Ás nem kell rágörcsölni a számokra. Az elhízás nem 50-100 kcal eredménye ... ahogy a fogyás sem.
  A kalóriát meg életmódhoz kell belőni. Sport nélkül is lehet valaki vékony, csak alacsonyabb a napi kalória szükséglete. Viszont sport nélkül nem lesz izom, nem lesz állóképesség. A férfiak nagyrésze pl. alapvetően nem sovány szeretne lenni, hanem izmos.

 • strogov

  senior tag

  válasz pusszycat #48 üzenetére

  "Télen nem lehet úgy mozogni kivéve ha veszel a egy futógépet."

  Nekem pont van, de ettől függetlenül lehet. Van egy rakás 15-20 perces edzés amit rövid bemelegítés után majdnem egyhelyben le lehet nyomni. pl. itt van egynek.

  "sajnos nem egyforma a metabolizmusunk"

  Nincs jelentősége. Saját "igényeidhez" kell belőni a kalóriát nem egy táblázathoz. A táblázat csak "ökölszabály", egy kiinduló pont. Ha nem felel meg akkor csökkenteni, vagy növelni kell. Eleve korral, egészségi állapottal változik. Oda kell figyelni.

  Nem szabad (nem érdemes) olyan módon fogyni ami nem fenntartható. Amikor kalória deficitben van az ember akkor is ugyanazt eszi mint normálisan, csak kevesebbet, és sok esetben fehérje irányba eltolva a makrókat. Általában fogyásnál az ember többet mozog mint normálisan. A fehérje segít az izomépítésben/megtartásban, és hamarabb ad teltség érzést.
  A kevesebb étellel kevesebb mikro jön, így muszáj valahonnan pótolni. A több mozgáshoz is több mikro kell. A vitaminok, nyomelemek pótlása folyamatosan szükséges. Amikor már csontritkulásod van, vagy tönkrementek az izületeid akkor késő. Hiába tömsz magadba bármit, az nem fodítja vissza.
  Én 180/80 vagyok. Ezt +- 2kg-mal tartom. Ha van időm mozogni akkor ez jó formát jelent, ha nincs időm mozogni (vagy lusta vagyok) akkor kevessé. Nem görcsölök rajta, de odafigyelek, nem hagyom elszállni akkor se ha nem mozgok.

 • strogov

  senior tag

  válasz Hi!King #58 üzenetére

  "Azzal, hogy feltétlenül szükséges a súlyzózás, nem értek egyet"

  Szerintem senki nem írt ilyet. Amit linkeltem az is saját testsúlyos, inkább kardio. Én az intervallum futást élvezem leginkább. Ezért nem is szeretem a topic tárgyához hasonló órákat. Jellemzően nem elég gyorsan, és pontosan követik a pulzus változást, ami ~190 környékén nagyon kellemetlen élmény.
  Azért (is) szeretem futógépen csinálni, mert egyrészt megnézek közben pár epizódot háttérben, másrészt ott a víz, harmadrészt szeretem teljesen kihajtani magam amit terepen nehezen tudok belőni.

  Az egyik hátránya, hogy sérülésveszélyes, a másik, hogy megéhezek utána. Ergo ha fogyásban vagyok akkor kell a fehérje.

  Súlyzózást azért szeretem mert az én (alacsony) szintemen elég a bemelegítő sorozat. Nincs olyan érzés, hogy elment 15 perc, és még nem csináltam semmit, közben a gyerek már jön, hogy mikor hagyom abba. Ilyenkor azért elgondolkodok, hogy terembe kellett volna menni.

Új hozzászólás Aktív témák