Hirdetés

Amazfit Cheetah Round - fogd a pénzt és fuss

A gepárdról elnevezni egy órát merész, de az Amazfit terméke korrekt árfekvésben kínál sokat, ráadásul jó minőségben nyújtva mindezt.

Hirdetés

Bevezető

Nagyon gyorsan lett az Amazfit előbb a szegény ember okosórája, majd mostanra a kevés pénzért sokat nyújtó viselhető elektronikai márka. Ők is karpereccel indultak, egy bizonyos Xiaomi Band gyártójaként azonban hatalmas piaci elérést és darabszámot tudtak felmutatni rövid időn belül, hogy aztán saját lábra állva (ajjaj, egy áthallás), saját márkanév alatt elinduljanak a komolyabb termékek irányába úgy, hogy az árszintet a piacon ismertebb termékek (Samsung, Apple, Garmin, Huawei) alá lőjék be. Fejlesztettek saját OS-t (Zepp), kötöttek mindenféle együttműködéseket, mostanra kialakítottak egy relatív áttekinthető termékvonalat is.


[+]

Ennek a termékvonalnak a “Performance” szériájában most a Cheetah három verziója és a Falcon található meg, vagyis ezt az órát nem csak hobbiból néha megmozduló júzereknek, hanem a dolgot komolyabban vevő arcoknak is szánják. Ebből az aspektusból nézve tehát lehetnek bizonyos elvárásaink, ugyanakkor a Cheetah Round a széria legolcsóbb tagja a maga 80 ezer forintos árával (ennyibe kerül az mStore-nál, akik a tesztkészüléket küldték), ami sok-sok márkásabb futóóránál kedvezőbb. A Cheetah Square változat jobbára ugyanez négyzetes kijelzővel, a Cheetah Pro pedig szintén kerek, de nagyobb display-t, és megerősített tokozást kapott.


[+]

Nem könnyű egyébként egy gyártó helyzete, ha nem akar betagozódni a Google Wear platform alá — kénytelen saját maga összeütni egy ökoszisztémát. A Samsung a Tizenről váltott néhány éve a Google megoldására, a Huawei a Harmony OS okosórás változatát nyaggatja, aminek bőven akadnak korlátai, a Garmin saját megoldást készít, az Amazfitnél pedig ott a Zepp, ami évekkel ezelőtt elég kis béna volt, de nagyon látványosan fejlődött, mostanra pedig már kifejezetten életképes és szerethető. Ettől még ennek is adottak a határai: nincs például mobilfizetési megoldás, okosotthonos összeköttetés és az eSIM támogatása sem megoldott. Futáshoz mondjuk egyik sem elvárás, de azért az benne van a pakliban, hogy egy random ember alapvetően egy órát óhajt hordani minden alkalomra, szóval nem árt, ha a futáson kívül más környezetben is megállja a helyét a masina.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés