Aktív témák
-
törölt tag
válasz
-Jackson- #16 üzenetére
tutti hogy a NB lesz a ludas, mert léghűtésnél, ugye a prociventitől kapnak levegőt, a kondik, meg kap levegőt, a NB is. Ez vízhűtésnél megszűnik, szerintem a kondikatr is nézze meg, sőtt egy fölös 8as ventivel csak ezekre a cuccal fújasson levegőt, csak a próba erelyéig, akár úgy hogy a kezében tartja.
-
-Jackson-
őstag
UPDATE
beszéltem a sráccal, és szűkül a kör. a probléma továbbra is tuningnál jelentkezik. a ramok 533-asok, de az alaplapi szoftverrel tuningol, és ott csak a procit húzza, a ramokat nem, szal ezzel nincsen gond.
ami problémát okozhat a továbbiakban, az a NB túlmelegedése, illetve a proc körüli kondik esetleg. kézrátétes technikával a NB ''meleg''. asszem ez idle állapotban is, javasoltam a srácnak egy everest-riportot, hogy megnézze mennyi is az annyi. úgynézki a proci nem is meleg, mivel a vízhűtés kb 2-3 fokkal jelzi melegebbnek a víznél (ez egyébként lehetséges, nem kevés a különbség?).
hány fokig normális a NB hőmérséklete?
ha egyéb ötlet felmerülne a problémára akkor nefojtsátok magatokba! -
zolinter
csendes tag
válasz
-Jackson- #11 üzenetére
Lehet a RAMok nem bírják a tuningot.Esetleg nézze át rendesen a BIOST,hátha ott van valami rosszul beállítva(PCI,PCI-E fix?,RAM beállítások? stb.). Az a pár MHz az mennyi ? A processzor MHz-ére gondoltál vagy a FSB-re mert nem mindegy. A P4-et szerencsével kb. 4GHz-ig lehet húzni,úgy hogy a 3,6-osban nincs túl nagy tuningpotenciál. Most nézem 4.2GHzen megy ? Akkor ne akarja tovább húzni szegény procit ! Esetleg ha stabilabbá akarja tenni adjon neki egy kis + feszültséget.
-
Apophis
őstag
-
törölt tag
úgyse tudod, de azért megkérdezem:
szóval a chipsetnek van külön ventije?
vagy a házban van külön venti, vagy légmozgás?
Mert szerintem biztos hogy, amiatt van hogy nincs elég levegőmozgás a házban és a chipset melegszik nagyon.
Egyébként ennyi pénzért amennyiért ezt vesztegetik tényleg nagyon rossz vétel, ennyiért már kijött volna egy Inno is, vagy ennek a testvére a Bigwater, még az is jobb. -
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest