Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.il
aktív tag
Sziasztok! mik a tapasztalatok különféle toborzócégekkel (REED, APT legfőképp), mennyi idő elteltével lépnek velem kapcsolatba a cv beküldése után?

-
Epamnal is lehet fejlodni csak jo projektre kell kerulni es persze minel jobban teljesitesz annal tobb beleszolasod lehet abba, hogy hova kerulsz legkozelebb.
Szerintem pont az a jo benne, hogy cegen belul valthatsz ha nem tetszik a projekt, nem kell masik ceghez felvetelizni(ok, cegen belul is van felveteli, de azert konnyebbek, foleg ha mar bizonyitottal elotte).
Ha nem tetszik a projekt kerni kell, hogy vegyenek le, en is voltam szar projekten, de 1.5 ev utan megmondtam, hogy vagy valtas vagy viszlat, most olyanon vagyok amit kifejezetten szeretek es eszem agaban sincs valtani.
Van fejlodesi lehetoseg, csapatmunka, jo hangulat, open office meg ma mar kb alap multiknal.
Fejlebb lepni meg ha itt nem tudsz akkor sehol, eleg szepen kiepitettek a lehetseges utakat, kb. mindenki valthat poziciot, barmerre, persze csak ha bizonyit.
Amugy meg rengeteg trainig van helyben is, webinar is, learning portalok, mindenfele rendezvenyeket tamogatnak, HR is itt a legertelmesebb az osszes eddigi munkahelyem kozul.
Szoval nem rossz ez, csak jol kell tudni helyezkedni.(#6698) FLx: Nalunk utana pl. lehet menni solution architect poziba is ha nem fekszik a management szint, meg van meg egy ag ezeken kivul ami senior utan van, de most nem jut eszembe.
Persze ha semmilyen ugyfelkommunikaciot nem akar az ember, csak kodolni, akkor valoban nem nagyon van hova.
-
Goose-T
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Na meg a multiknál az előléptetések nem úgy működnek, mint a katonaságnál, hogy ott vagy x éve, és akkor tutira megkapod a százados vagy akármilyen rangot. Fel is kell mutatni valamit hozzá, marketingelni magadat, plusz dolgokat bevállalni, ilyesmik. A lényeg az, hogy nem elég, hogy jó vagy, hanem azt mindenkinek tudnia kell és el kell ismernie.
-
Cathfaern
nagyúr
Ezt a feljebb lépést érdemes átgondolni, hogy ténylegesen mennyire fontos, illetve mennyire akarod
Ugye sokak szemében feljebb lépés = elismertek, és több pénzt kapok a munkámért. De gyakorlatilag ez nem ilyen egyszerű. Ha feljebbléptetnek, akkor esélyesen valamilyen csoportvezető leszel (első körben). Ez röviden két dolgot jelent:
1) kevesebb időd lesz tényleges szakmai munkával foglalkozni
2) emberek hülyeségeivel kell foglalkoznod
Mert amint embereket vezetsz, onnantól kezdve az olyan nyűglődések, hogy miért vele kell dolgoznia, miért ezt a feladatot kell csinálni, miért ezzel az eszközzel csináljuk, stb. nem csak ebédtéma lesz, hanem neked megoldandó feladat. Kollégák közötti sz*rkeverésről nem is beszélve. Szóval minél magasabbra kerülsz, annál kevesebbet fogsz foglalkozni IT-val, és annál többet fogsz ülni meetingeken, telefonálsz emberekkel és tartasz megbeszéléseket. Valakinek ez fekszik, de azért érdemes ezt a vonatkozást is átgondolni. -
-
oké, tehát elvárod, hogy egy cég téged azzal akarjon ott tartani, hogy előléptet, de aki ott van már sok éve és tolja a szekeret, és ezért korábban előléptették, azt ne akarja ott tartani, hanem a kedvedért rúgja ki?
úgy érzem, fogalomzavarban szenvedsz. a munkád elismerésének és az ott tartásodnak nem csak az előléptetés lehet a módja.
-
EPAMka
csendes tag
válasz
bambano
üzenetére
Fejlődni akarok elsősorban, de egy idő után az ember elvárja, hogy elismerjék. Számomra hosszútávon fontos, hogy legyen előrelépési lehetőség cégen belül.
Nekem szimpatikusabb egy olyan cég, aki megpróbálja ott tartani a saját alkalmazottjait és nem kényszeríti rá váltásra 2-3 évente. (welcome to the real world) -
-
-
-
EPAMka
csendes tag
Sziasztok!
Egyik nagy telkó cégtől mentem át az EPAM-hoz automata tesztelőként 2 év releváns tesztelő tapasztalattal.
Rendesen emeltek, 300 bruttóból 300 nettó lett, de a környezet és a munkahely mégsem tetszik.Az interjún ígértek flexible working hours-t, aztán amikor projektre kerültem kiderült, hogy mégsincs.
Olyan mint egy csirketelep, hatalmas openoffice, kurvanagy hangzavar.
Csapatmunka nincs, mindenki önállóan robotol. A fejlesztőkkel JIRA táblán tartjuk a kapcsolatot.Az előző munkahelyemet nagyon szerettem, flexibilis munkaidő, igazi csapatmunka, jó hangulat volt.
A fizetés szar volt, de a környezet kárpótolt. Álláskeresés során mindenhova visszahívtak, igaz 2 helyre adtam csak be, de az EPAM ajánlata hamarabb jött és elfogadtam.Nem szeretnék sokáig itt maradni, ha kell picit kevesebbért is továbbmegyek, de nem tudom merre nézelődjek. Milyen cégeknél érdemes próbálkozni egyáltalán?
-
djgeg
őstag
-
-
törölt tag
Az attól függ 1, most mennyire tudsz angolul, 2, mennyi nyelvérzéked van, 3, nagyon függ a tanártól (ebben tudok segíteni) és 4, az általa alkalmazott módszertől, 5. az általad ráfordított időtől, 6. a motivációtól (és ebben értsd azt is, h szívesen jársz-e órára, ezért -is- fontos a jó tanár), 7. stb. stb...
-
dellfanboy
őstag
az angolt erosen javaslam, ha meg nem vagy kommunikacio kepes. cv-t ki lehet pofozni azon ne parazz, legfeljebb a munkahelyeknek csak evet irsz, honapot nem. ha meg rakerdeznek megmondod hogy fix ideju szerzodeseid voltak. a cv sok mindent elbir, de legeloszor neked kell eldonteni mit szeretnel csinalni es torekedj ra hogy abban Te legyel a legjobb+nyelvtudas.
en kulfoldon vagyok es a fizetesen kivul semmi sem jobb.. a verseny kurva nagy, minap behivtak egy allasinterjura de munka miatt nem tudtam bemenni az interjura, kov hetre kertem idopontot... most hivtak hogy megtalaltak az arcot akit felvesznek, hetfon kezd.
mig otthon csak a Magyarokkal versenyzel, Ny europaban meg mindenkivel a vilagon -) szoval feleszd magad mihamarabb akar nyelvtudas akar szaktudas teren! -
syl5
őstag
Egyre tobbszor azon gondolkodom, hogy felmondok a p.csaba, jol kipihenem magam 1 honap alatt, majd megtanulok vegre normalisan angolul es elmegyek normalis korulmenyek koze dolgozni itthon, vagy azonnal el innen jo messzire.
Velemenyek?
Mennyi idot szannatok angol tanulasra?
Cv-be hogy mutatna? (1-2 eves munkaviszonyok vannak jelenleg, abbol is csak 3, de mar nagyon be vagyok sokallva az itthoni korulmenyektol.) -
törölt tag
válasz
bambano
üzenetére
Ó, bakker.... komolyan így van szó szt, h legkorábban??? És sehol smi pontosítás? Mert akkor azért illene beleírni egy legkésőbbet... Akkor lehet, h még jól is járt a szerencsétlen a 10.-vel?!
Mondjuk egy út lenne még, ha érvényes rá: a rendkívüli felmondás. De az meg macerás.
-
-
bozont
veterán
Üdv
Egy kicsit off a téma, de pontosan mikortól érvényes a felmondás? Annyit találtam hogy a benyújtás másnapjától. De az nem tiszta, hogy munkanapròl van szó vagy sem? Tehát ha én pénteken mondtamfel, természetesen dátumozva, akkor szombattól vagy hétfőtől kell számolnom a 30 nap felmondási időt? Csak mert 5-én adtam be ès 10-től akarják számolni a 30 napot, arra hivatkozva hogy onnantól kell, mikor az igazgatóhoz került a nyilatlozat (éjszaka dolgozom, ritkán van benn a nagyfőnök, ezért az osztályirodára adtam le). Ami már elsőre is badarságnak tűnt. -
törölt tag
válasz
gyantaszuz
üzenetére
Én a helyedben így elmondanám, h kaptál egy jobb ajánlatot, és számít a plusz pénz, de szívesen maradnál, ha nem lenne ez a különbség. Legfeljebb nem adja meg az emelést. "Főnök, van egy dilemmám, mit tenne a helyemben?" Fii a főnök? Akkor kérj tőle tanácsot
V megoldja a dolgot, v legalább megtudod a hozzáállását 
Persze évvégén már kevésbé venné ki jól magát, ha megkaptad az emelést, és mégis lépsz
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
Lortech
üzenetére
Köszi a választ!
IT szektor mindkettő, fejlesztéshez közeli tevékenység, bár az új ajánlat kicsit eltér tőle.
Én is így látom, hogy hosszú távon nem biztos, hogy sok energiát kellene beleölni.
Inkább csak annyi tart vissza, hogy referenciaként nem rossz a jelenlegi hely és jól mutatna a cv-ben hogy nem 1 év ott töltött időm van, hanem 2-3.
Egyébként nagyjából 75%-ra tartom, hogy nemleges választ adnak az emelésre, mondván, hogy bárkit találnak a helyemre. Azért próba szerencse.
-
Lortech
addikt
válasz
gyantaszuz
üzenetére
Nem kell szégyellősködni, oda kell állni elé, hogy fizetés emelést szeretnél. Az indoklás pedig ne egy másik ajánlatra való hivatkozás legyen mert ez kontraproduktív lehet, hanem gondold át előtte, hogy miben fejlődtél, miért indokolt, hogy többet fizessenek neked. Nyilván finoman lehet utalni arra, hogy egyébként elhúzol, pl. a hosszútávú együttműködés szándékát jelzed felé, melynek záloga egy emelés
.
Egyébként ha szakmailag nem oké, akkor önmagában a pénzért minek erőltetni? Kidobott idő. Lehet azért olyan helyet találni, ahol fizetnek és szakmailag is oké, már ha IT-ről van szó. -
gyantaszuz
aktív tag
Sziasztok!
Kis tanácsra volna szükségem.
Hogyan érdemes tálalni a jelenlegi főnökömnek, hogy kaptam egy komolyabb ajánlatot (jelenlegi fizu + 40-50k, így esne 200ezer környékére nettóban), de szívesen maradok, ha ő is egy hasonló mértékű emelést kezdeményezne?
Van erre valami bevett szokás vagy csak szimplán toljam elé a dolgot miután megkaptam a másik cégtől az aláírandó szerződést?
Ami azt illeti szívesen maradnék még a jelenlegi helyen egy picit jobb fizetésért, bár szakmailag nem fog túl sokat nyújtani 1 év múlva szóval év vége felé amúgy is nézelődnék, ha nem adnak egy komolyabb emelést.
-
pvt.peter
őstag
-
Cathfaern
nagyúr
Nehéz kérdés... de valahol miért kapjon kevesebbet az, aki ugyanannyira produktív ("ugyanannyi bevételt hoz a cégnek"), csak máshol lakik? Illetve nézhetjük fordítva is, miért kapjon többet valaki csak azért, mert drága környéken (országban, stb.) lakik? (kis túlzással ilyen alapon mondhatnám, hogy én nem 80ezer, hanem 200ezer Ft-os albérletben lakok, ezért kapjak több fizetést)
Illetve ha azt mondjuk, hogy arányosítjuk a fizetést, akkor mi alapján? Átlagkiadás? Akkor én aki Mo-n lakok, de keveset járok étterem/söröző/szórakozóhely/stb., viszont sok elektronikai cuccot veszek, rosszabbul járok arányosan is, mint egy hasonló beállítottságú londoni kolléga.Persze másik oldalról a cég a profitért van, szóval ha talál x Ft-ért embert, akkor miért fizessen 4x Ft-ot csak azért mert külföldön annyit kapnak
Bár ha azt nézzük, hogy ennyi pénzért esélyesen jóval magasabb szakmai szinvonalú embert lehet felvenni, mint x Ft-ért, akkor már lehet megéri... -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
C++ fejlesztői pozíció érdekelne.
Rólam annyit, hogy 24 vagyok, januárban végeztem az ELTE -n proginfó mesterszakon.
Kb. 3 éve fejlesztek C# -ban, eleinte részmunkaidős voltam (heti 30 óra), de már egy jó ideje teljes állásban tolom.
Tessék lecsapni rám, privát üzenetet ér írni
Peti
-
bobsys
veterán
Nalam ha mondjuk felkoltoznek New Yorkba akkor a ceg emelne a fizetesemet, de biztos, hogy nem annyival mintha eleve New Yorkban vettek volna fel a melora. Forditva nemtudom, hogy lenne, megtudni megtudnak ha allamot valtoztatok es azt mondjak a regi motorosok, hogy lehet csokkentenenek a penzen, mert Floridaban fele annyibol meglehet elni. Ha elkoltozom Califoniaba majd megirom

Tavmunkaban az a jo, hogy nem kell megfizetnie a londoni bert ha talal valakit aki "videkrol" megcsinalja neki hiszen teljesen mindegy hol lakik az illeto. -
Feldobok egy - talan - erdekes temat. Tavmunkaban szerintetek egy cegnek mennyire kell/illik/erdemes figyelembe venni azt, hogy hol el az illeto? Egyik oldalrol nezve a munkat fizeti meg a ceg, masreszt meg nem veletlenul van pl. az angol kozszferaban un. 'London allowance', azaz pluszpenz a Londonban eloknek (mert ott nem lehet megelni annyibol, mint videken).
-
djgeg
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Mert úgy lenne nyilvános árverseny... így meg lehet játszani még és sporolni a cégeknek.... Trógerság, és én is rühellem. Főleg azt, hogy ha pl elmész egy céghezn interjú mondasz egy összeget, azt elfogadják és kiderül 3 hónap múlva pl, hogy durván alá lőtted mindenki többet keres nálad ugyan abban a pozikban. Volt ilyen tapasztalat csadládon belül, hogy nem voltak képesek legalább a céges bérsáv alját felajánlani hanem rábólintottak a hülye munkakereső fizetési igényére (értsd a normálishoz képest 20-30%) A cégnek persze jó volt, de nem is maradt sokáig az ember... Mert kiderül és átverve érzi magát....
-
Cathfaern
nagyúr
Ugye elég hülye helyzet van jelenleg. A munkáltatók nem adnak ki fizetési adatokat, a munkavállalótól várnak igényt. A munkavállaló viszont nem lehet biztos abban, hogy mennyit hajlandóak megadni, ezért ha nem "megélhetési" interjú van (értsd: a jobb lehetőségért váltana az illető, nem azért jelentkezik mert nem munkája) akkor az ember inkább fölé lő. Viszont ezt tudják a munkáltatók is, ezért inkább alkudnak belőle. Továbbra se értem miért nem lenne egyszerűbb mindenkinek ha a munkáltató legalább egy intervallumot megadna

-
válasz
Cathfaern
üzenetére
A bérigény azért nem azt jelenti, hogy annál 1 Ft-al kevesebbért se mennél oda
Itt konkrétan 80 ezerről volt szó bruttóban. Az azért nem kis pénz. Nyilván fontos a mérték a döntésnél.
...hogy valamiért ennyit nem tudnak/akarnak fizetni, de úgy gondolják jó lennél.
Igen, esetemben erről volt szó. Csak hát ez is ilyen alap HR-es dolog, hogy akit bérigény alatt veszel fel, az az első adandó alkalommal pattan a cégtől.
-
Cathfaern
nagyúr
Mondjuk szerintem ez nem feltétlen "c*gánykodás". A bérigény azért nem azt jelenti, hogy annál 1 Ft-al kevesebbért se mennél oda (kivéve persze ha ezt külön elmondtad), előfordulhat, hogy valamiért ennyit nem tudnak/akarnak fizetni, de úgy gondolják jó lennél. Max ha azt mondod ennyiért nem, akkor jöhet a második lehetséges jelölt... Ha mondjuk az történik, hogy kevesebbet ajánlanak, de nem fogadod el, és erre azt mondják, hogy jó, akkor felveszünk az eredetiért, az tényleg gáz.
-
FLx
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Normális cégeknél nem nagyon jellemző az alkudozás. Magyar KKV-k jó szokása, hogy ilyenkor adják elő a konstrukciójukat, felét fehéren, harmadát ingyenkonyhajegyben, negyedét bónuszként félévente, a többit meg feketén.
De ha már behívtak, akkor a kb. összeg stimmelhet. -
Gombinyó
őstag
Sziasztok. Kb 1,5 hete voltam interjún és felhívtak a héten, hogy szeretnének velem együtt dolgozni és menjek be bértárgyalásra. Az interjún már kérdezték a bérigényem és én mondtam is egy körülbelüli összeget. Mennyire jellemző, hogy abból még alkudni próbálnak ilyenkor? Nagyjából mire lehet számítani egy ilyen tárgyaláson?
-
Shepherdke
tag
Sziasztok.
Van itt olyan aki az 576-nál dolgozik ill nemrég volt náluk állásinterjún? -
PazsitZ
addikt
válasz
Jhonny06
üzenetére
Én nem látok itt akkora problémát.
Főleg, mivel nem változtatott.
A-nak szóban elfogadta az ajánlatát, de még b-vel foylamatban volt a dolog így elment meghallgatni az ő ajánlatukat is. Ez utóbbi nem ütötte meg a lécet, így nem fogadta el.Nem arról van szó, h vissza se szólt valakinek.
Talán azt lehetne kicsit kevésbé korrektnek mondani, ha a szóban elfogadott ajánlatból visszalép, de itt nem ez történt. De egyébként munkaviszony megkezdéséig 3 hónapig mindkét félnek joga van ellálni indoklás nélkül.
Mint írtam, igyekezni kell, minél inkább korrektnek lenni, de nehogy ne legyen már jogod kiválasztani a kedvezőbb ajánlatot, ha van rá lehetőséged.A munkaerő piac nem szabad, hogy egyoldalú legyen, igenis a jelöltnek is legyen morálisan is joga válogatni, nem csak a cégeknek.
-
válasz
Spam123
üzenetére
Ha már elfogadtál egy ajánlatot és pontosan tudod, hogy oda fogsz menni + azt is tudod, hogy egy másik cég számít rád, akkor minimum azonnal egy telefon a HR-esnek, 10 másodpercedbe kerül. Ennek a dolognak oda-vissza kellene működnie, ne csak mi várjuk el a HR-estől, hogy szóljon, ha másik embert választottak. Az ő munkáját is megnehezíted azzal, hogy ő ott még szervezkedik a te ügyedben, stb.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Spam123
üzenetére
Egyrészt bőven van példa rá, hogy egy cég vissza se szól 1-1 forduló után. Ugyanebből a szempontból "elfogadható", hogy te sem feltélenül törődsz a nem kedvező/aktuális ajánlatokkal.
Más kérdés, hogy hosszútávon ezért érdemes lehet korrektnek lenni.Másrészt viszont, ha konkrétan elmodnod, h van más ajánlat is az asztalodon, még kedvező is lehet a számodra, mivel érzékelik, h keresett vagy, érzik, hogy időben és jó ajánlatot kell tenniük, ha kellesz nekik.
Votl ismerősöm, aki valós ajánlattal a kezében, jelezte, h vagy gyorsan lezavarják a köröket és kap egy ajánlatot vagy nincs értelme húzni a dolgot. Ezután míg másokkal tudok róla ,hogy lassan haladtak az interjú körök, vele gyorsan lezavarták és igen kedvező ajánlatot kapott, amit el is fogadott és már alkalmazták is.
Tehát igazából ki lehet jól játszani 2 párhuzamos ajánlatot is.
Az, hogy a HR-es ott iylen volt nem sok jót sugall róla, ezáltal pedig a cégről (még ha valójában a cég jó is)
-
törölt tag
válasz
Spam123
üzenetére
Sztem ha az első volt amúgyis szimpatikusabb ne is foglalkozz vele.
Sztem teljesen jól gondoltad, szerződésaláírásig jogod van dönteni, ill utána is, legfelbb vannak következményei

És egészében azt gondolom, h smi joga számonkérni, max kérdezni, azt is normálisan.
Ráadásul amíg a cégek szó nélkül elfelejthetnek egy jelentkezőt, addig a jelentkezőknek is joga egy céget elfelejteni. Sztem teljesen korrekt, h akkor szóltál, h nem mész a következő körbe.
Azzal meg pláne ne foglalkozz, h kifogtál egy idiótát, lehet, h lelki nyomorék, mert mást nehezen tudok elképzelni, ha egy hr-es így viselkedik

Tőlem is kérdezték, mikor a csillagászati fizus állásra nemet mondtam még az interjú előtt, h miért, meg h miért nem megyek el legalább megnézni, de tök normálisan, és persze, h válaszoltam, de midaz, amit leírtál, szóba se álltam volna vele, hanem rövidre zárom
Te miért nem tetted? Miért beszélgettél még vele addig, h eljutott odáig, h kiröhögjön? De végülis min röhögött? -
big-J
őstag
-
Spam123
tag
Ma egy érdekes dolog történt velem, leírom ide, hogy lehessen belőle tanulni. 2 cégnél indítottam munkakeresést egyszerre, ebből az egyiknél hamarabb megfeleltem a fordulókon, mint a másiknál, így behívtak megbeszélni a részleteket és rábólintottam az ajánlatra. (Itt tudtam, hogy a másik cég majd még hívni fog, de egyrészt, ha itt azt mondom, hogy várni szeretnék és a másik cég visszautasít, vagy olyat mond, ami miatt nem mennék oda, akkor két szék közé estem volna.) Ezek után a másik cég másnap hívott(jövőhétre mondtak eredményt...), hogy ők is alkalmaznának, meghallgattam az ajánlatot, de mondtam hogy már másik céggel megegyeztem.
Na innentől kezdődik az érdekes része: A HR-es csaj teljesen kiakadt, hogy ezt mégis hogy képzeltem, hogy nem szóltam nekik a döntésemről (ami még 24 órája sem történt meg). Én úgy gondoltam, hogy az utolsó forduló eredményének közlésekor bőven elég lesz majd közölni velük a döntésemet, de a mellékelt ábra jól mutatja, hogy ez nem így van. Természetesen a HR-es itt nem hagyta abba, hanem tovább kérdezősködött, hogy miért így döntöttem, mondjam meg már neki ezt, és fejtsem ki neki az érveimet, amihez véleményem szerint semmi cégnek semmilyen köze nincs követelni. Pláne nem ilyen módon, gyakorlatilag a végén majdnem kiröhögött milyen hülye vagyok és ezt egyáltalán nem akarta elrejteni sem.
Nyilván az igazán biztos megoldás az lett volna, ha megvárom mindkettőnek az eredményét, majd ezután döntök, de mire megtudtam, hogy mikor lesz a második cégnél eredmény várhatóan, addigra az elsőnél már megbeszéltük az időpontot, ráadásul a második fordulónál már eldőlni látszott benne, hogy az első fog inkább nyerni.
-
-
Spam123
tag
Sziasztok!
Pár kérdést feltennék olyan embernek aki tudna infót mondani az alábbi cégekről: GE, Nokia, SAP.
Informatikai állás után nézek és evvel kapcsolatban lenne pár kérdésem, de ezt privátban szeretném leírni, hogy a részleteket is meg tudjam osztani.
Köszönöm előre is a segítséget!

-
HoTDoG
tag
-
az ac tipikusan nem egyéni feladatok és prezentációk helye.
az ac arra való, hogy egy kisebb csapatot bedobnak valami generált krízishelyzetbe és megnézik, hogy ki hogyan reagál.
természetesen ha igazi szakember csinálja, akkor semmit nem adsz el magadról, ami nem igaz. más kérdés, hogy a jó hr-es szakember ritkább, mint az igazmondó politikus. -
HoTDoG
tag
Azért írnak mindenhol nagy általánosságokat, mert pont egy nagy semmiről szól az egész. Több cégnél is megfordultam már sikerrel, de elhatároztam, hogy ha lehet többször nem szeretnék ilyesmin részt venni. Ahány cég annyi szokás. Van ahol értelmesebb feladatokat kapsz úgy mint pár perc prezentáció, több kisebb 4szemközti interjú vezetőkkel, írásban 1-2 logikai feladat, vagy hogyan osztanád be az idődet, meglévő e-mailek és feladatok alapján hogyan priorizálnál.
Aztán van ahol a többi interjúzóval kell egy megbeszélést/egyeztetést imitálni és adott kérdésben döntésre jutni. Elvileg ez arra szolgálna, hogy megmutasd mennyire vagy csapatjátékos, mennyire tudod képviselni vagy érvényesíteni az érdekeidet. A legtöbben erőlködnek, próbálnak nagyon szuperek lenni, közben az interjúzók meg bámulnak ki az ablakon és szerintem pont azon gondolkodnak mikor lesz már ebédidő
.
Készülni nem lehet rá. A prezentációs készséget valóban le lehet vele mérni, de egy kis ésszel és színjátékkal bárki bármit elad magáról. -
bundli
tag
Van itt valaki aki volt már AC interjún? Bármi érdemlegeset tudna írni, hogy milyen jellegű feladatokat adnak ott? Interneten csak nagyon nagy általánosságokat írnak le, amiből pont nem derül ki semmi. Annyit tudok, hogy kb. 5-en leszünk interjúzók és 2 helyre keresnek embert. Teszt írás is lesz és ha jól tudom végig angolul lesz minden. ( Hárombetűs cégnél lesz. (ERP) )
-
Cathfaern
nagyúr
Kéne egy nagyságrendi tipp, hogy mennyit lehet kérni kb. ezért a pozícióért:
Egy már befejezett projektben kifejlesztett szoftver alapvetően üzemeltetési támogatása. Egy Mo-n is jelenlévő multinál belső csapat által fejlesztett belső használatra készült szoftver, tehát nincsenek "külsős" ügyfelek (idézőjel, mert a fejlesztés magyarországi, de majdnem minden földrészen használják)
- 3 fős csapat vezetése
- Javítások, kisebb fejlesztések koordinálása (beleértve igények felvételét, specifikáció létrehozását, feladatkiosztást/számonkérést, új funkciók leoktatását, ha azok olyan mértékűek)
- Support nyújtása / kapcsolattartás a felhasználókkal (nagyrészt angolul, írásban és telefonon, de néhány havonta utazás is benne van a kalapban)
- A fejlesztésben is részvétel (várhatóan a projektvezetői feladatok nem tesznek ki napi 8 órát) -
idya.hu-t ismeri valaki, mint munkáltatót?
-
Scale
őstag
Lehetséges, de most igazából nem erre irányult a kérdésem, a lényeg kivehető a kérdésemből.
A Loxon álláshirdetésében az szerepelt, hogy junior és legfeljebb 2 év tapasztalat,szóval ilyen követelmények mellett friss diplomásként beleesek a junior kategóriába.Abban igazad van, hogy nem minden junior frissdiplomás.
-
Scale
őstag
Sziasztok!
Loxon Solutions-ról valaki tudna mondani infókat? Friss diplomásként keresek jelenleg állást és profession-ön láttam kiírva junior Java fejlesztő állást náluk és érdekelne a cég, semmit se tudok róluk, bármilyen információ érdekelne!
Illetve a Vodafone Discover programja és érdekelne ha ezzel kapcsolatban lenne információtok, nemrég kaptam róla emailt.
Előre is köszönöm

-
itjob
újonc
Informatikai helpdesk operátorokat keresünk sürgősen.
Teljes munkaidő, bejelentett munkaviszony, azonnali kezdés.
Hétfőtől péntekig.Elvárás:
Legalább 1 éves telefonos operátori tapasztalat.
Informatikai végzettség.Jelentkezni: itcallcenter@gmail.hu
-
djgeg
őstag
Ahoy!
Qualysoft-ról valakinek van valami infója?
-
válasz
üzenetére
Ennek a cikknek semmi értelme. "Elpazarolt idő, mert ennyi idő alatt megtanulhattam volna több szakmát." - Miért akarsz több szakmát tanulni (annak a jele, hogy egyikhez sem értesz igazán)? Meg eleve rengeteg olyan szak van, egyetemen kívül nem is oktatnak normál színvonalon. Magadtól megtanulni egy teljes szakmát nulláról meg nem igazán működik, ennek megint olyan kutyaütő szaga van. Az meg, hogy a cégeknek kell-e diploma totál változó, tehát erre se lehet alapozni.
-
-
-
törölt tag
-
törölt tag
-
djgeg
őstag
Nekem már hasonlóból volt gondom.
Pl. Profession oldalán le lehet tiltani cégeket... Pont ezért. Személy szerint én csak azért voltam fent anno mert képben akartam maradni. Sosem árt, hogy ha kap az ember megkereséseket és tájékozódik. Persze ez k ra nem tetszhet a jelenlegi cégnek... -
Elülteti a bogarat... Lehet akár rákérdeznek, hogy aktívan munkát keresel-e...esetleg ha udvariasak, akkor úgy kérdezik meg, hogy van-e problémád valamivel...
Ez szerintem még nem gond. A gáz akkor van ha emiatt bizalmatlanok lesznek...de azt úgyis érezni fogod ha tudsz olvasni a sorok között.
-
Ha egy HR-es az aktuális munkáltatómtól megtalálja az önéletrajzomat frissítve a különböző oldalakon (bár nem volt arról szó, hogy le kell magam szedni ilyen oldalakról) az mit válthat ki?
-
AsterixComic
csendes tag
Sziasztok !
Ne haragudjatok a konkrét céget érintő kérdésemért. Úgy gondolom, hogy nem konkrét céget érintő titkokra irányul a kérdésem és nem is azokra lennék kíváncsi.
Ha dolgozik valamelyikőtök az NNG cégnél, akkor tudna-e segíteni/tippeket adni, hogy Java fejlesztői vonalon általánosságban mit várnak el tőled, hogy egy junior fejlesztői szintnek megfeleljen a tudásod?
Még van 1 hónapom és addig szeretném hasznosan kihasználni az időt és lényegi dolgokat begyakorolni.köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Trollok komolyan
- Cyberpunk 2077
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Samsung LCD és LED TV-k
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De ha már behívtak, akkor a kb. összeg stimmelhet.

Ez már a második sikeres fogásod, de valljuk meg, a 3 betűs ERP azért könnyű barkóba.