Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyjából semmire mert nem látok semmit (nincs látható képed), egyszerűbb lenne ha a nyomkövetési azonosítót adnád meg mert akkor nem kellene a képekkel vesződni. Azért még csak 5 munkanap telt el és ha te vetted meg az utolsót akkor lejár a hirdetés és nem lesz elérhető, mert 0 darabos tételt nem lehet meghirdetni.
-
Holgi
csendes tag
Sziasztok!
Ismét segítségre van szükségem. Május 7-én rendeltem egy terméket, igen kedvező áron, de a következő napon a kereskedő oldalán a terméknél már az jelent meg, nem elérhető. Vártam két napot, de mivel nem történt változás a rendelési oldalon, írtam az eladónak, azt válaszolta: "Friend, the warehouse is packing".
Ma jött egy üzenet tőlük:
Ugyanakkor az Ali oldalán a Track order ezt mutatja:
Mire számíthatok? -
krsztk
újonc
A fura csak az,hogy eddig az összes csomagom a " custom clearance complete" üzenet AliExpress nyomkövető megjelenése után másnap már az ExpressOne -nál volt,most már lassan 10 napja nem mozdul 2 csomag,amik egy napon kb.fél órás különbséggel mentek át a vámon,ez elég gyanús.Ha pár dolcsis cuccok lennének,nem is aggódnék..
-
válasz
krsztk #66695 üzenetére
Ahogy minden logisztikánál és munkahelyen védekeznek a dolgozói lopások ellen, de nem ezeknél "lopják".
Jön egy konténernyi csomag, van szállítólevele ahol felsorolva a tételek mivel ez elektronikus adatállomány az tovább küldhető a vámosoknak, ezután odaadják a konténer tartalmát az Express One-nak a szállítólevél alapján, (lényegében nem is kell egyenként fogdosni a csomagokat ha van targonca) ha az aki küldte minden csomagot berakott a konténerbe, akkor az Express One tudja kézbesíteni.
Több alkalommal futottunk olyan hibába hogy az okmányokon ott volt a csomag azonosító, viszont a konténerben nem volt benne, értelemszerűen ha kiszállításig automatizált a feldolgozás csak akkor derül ki hogy hiányzik valami. Ez sem ellopás mert máshova is kerülhet, leeshet a raklapról, a szállítószalagról lényeg az hogy nem csak szándékos eltulajdonítás lehetséges. -
válasz
krsztk #66692 üzenetére
Valójában céges vámolást csinálnak és nem igazán foglalkoznak egyedi csomagokkal. Mivel csak vámjogi adminisztrálás történik a hozzájuk kerülő küldeményekkel elektronikusan (mert vámmentesek és csak a csökkentett tartalmú vám-árúnyilatkozat vám felé elküldése van mint munka és azt egy program is elvégzi) és azután adják át szállítólevélen az Express One-nak nem igazán tudnak segíteni, főleg olyan mennyiség ű csomag mellett.
Nem fogják keresni, nem fognak igazolást adni hogy elveszett mert nem a te nevedben végzi az országba beléptetést, nem te vagy az ügyfél nincs értelme hívni őket.
Ha 45 napig nem kapod meg akkor az elveszett, indulhat a dispute. -
krsztk
újonc
Üdv,most regisztráltam és sajnos nincs időm végig olvasni az egész topicot, nézzétek el nekem.Csak annyit kérdeznék,hogy sikerült valakinek elérhetőséget szerezni a Ghibli cég vámügyintézőihez és/vagy raktárahoz?Mert a cég telefonos titkárnője szerint nekik nincs ügyfélszolgálatuk,így csomagot nem tudnak keresni,a vámügyintéző részlegüknek meg nincs telefonszámuk,csak email címük
ahová küldött emaire természetesen nem válaszolnak..
-
válasz
Psychopeti #66690 üzenetére
A 11. napon kezd a vásárlás napjától, ez van a ha azt adja meg az eladó hogy szállításra került.
-
válasz
Psychopeti #66688 üzenetére
Van segítség az Összefoglalóban de kattints a Refund/Return gombra a vásárlásnál. a 2. képeden látható. Mindkettőre külön kell indítani.
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok! Rendeltem volna 2 HIFi összekötő kábelt de már jó ideje nem volt semmi előrelépés és végül tegnap írtam az eladónak hogy egyáltalán úton van-e már a rendelt termék vagy nem. Erre azt írta hogy: please cacel sorry...
Hogy indíthatom el azt a folyamatot hogy akkor visszautalják a pénzt?
Köszönöm előre is aki segít.
[link] -
csuhi17
csendes tag
Egy LS...NL nyomonkövetési számot fogsz kapni nagy valószínűséggel. Posta hozza és majd meg is vámolják. Ha be rakod a kosárba és rá mész a checkout-ra akkor ott korrigálja az árat. A price adjustment résznél.
Ha nem akkor passz.
A szállítási idő hosszabb lesz. Nekem volt amit itthon megvámoltak 3 nap alatt, volt amin 2-3 hetet ült a vám.Valami hasonló: ez
-
crane75
senior tag
Sziasztok, rendeltem egy szétszedhető horgász széket, aminek csak a huzata, a hozzá való lábazat nem érkezett meg. 5 napos postázás volt Franciaországból6, Express one hozta. Mi tudok ilyenkor tenni? Átnéztem a rendelést, komplett szék volt benne, külön huzatot és külön lábát nem is árulnak. Előre is köszönöm a segítséget!
-
Rosszul gondolod, 150 € feletti érték esetén a kiírt árból levonják az áfa összegét (price adjustment nevű negatív előjelű tétel), te nettó árat fizetsz és az itthoni szállító, kézbesítő cégnek fizeted ki az áfát és az eljárási költséget.
Az AliExpress csak 150 €-ig van feljogosítva az áfa beszedésre.
Az Összefoglalóba ezt is beírtam:
AliExpress Standard Shipping - Nyomkövetés biztosítva, általában Express One kézbesítésű, de szokott kapni EU-s postai nyomkövetési azonosítót, így nincs vámolás, áfa beszedés és postai kezelési díj. A termék 150 € nettó értéke felett teljes vámolás történik, akkor változik a küldemény szállítási, kézbesítési folyamata, fizetőssé válik. -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Mobiltelefont szeretnék rendelni.
Értéke: 300 EUR.
Kínából küldik, és AliExpress Standard Shipping-el.
Oda van írva, hogy Price includes VAT.Összefoglaló szerint jól gondolom, hogy nincs postai kezelési díj, vámkezelési költség, és vám sem, mivel EU-s nyomkövetési azonosítóval érkezik?
-
válasz
Harcipocok84 #66679 üzenetére
Jogos, elméletben.
Az eladótól kérd vissza a 18,88 Customs duties & taxes összeget mert a szállítólevélen nem adta meg hogy te fizettél már áfát. Ezért kérik az áfa fejében a 7507 Ft-ot a Fedex-nél. A többi meg ez eljárási költségük. Még az sem lenne ha az eladó normálisan megadja az adatokat, no ez nem sikerült nekik.
Van IOSS azonosítójuk csak épp nem közölték a FEDEX-el és ezért a törvényi szabályozás alapján nekik be kell szedni az áfát, mert úgy tűnik hogy az eladó hibája miatt hogy nem lett kifizetve.Ezeket írják alább, ami azt jelenti hogy ha magánszemély a vásárló akkor ők szedik az áfát, míg ha cég a vásárló akkor az itteni vámolás keretében és 150 € felett mindig helyi vámolás történik.
European Union
0-150EUR
For Individual customers,VAT collected by JLCPCB
For company customers,VAT collected by local customs
>150EUR
VAT collected by local customsSzóval kérdés az hogy te milyen "formában" vásároltál. Ha magánszemélyként akkor a hiányos szállítási adatok miatt kéred az áfát tőlük, ha cégként és ehhez megadtad a céges adatokat amikor regisztráltál az oldalukon akkor meg a téves beazonosítás miatt mert nem nekik kell az áfát beszedni.
Persze én előtte felhívnám a Fedex-et hogy biztos nem volt a szállítólevélen jelölve hogy az áfa ki lett fizetve a megrendeléskor, mert azért ők is szoktak tévedni. -
Harcipocok84
tag
Sziasztok!
Nem az aliexpressel, de internetes vásárlással kapcsolatos kérdésem lenne, biztos tudja rá valaki a választ:
Jlcpcb.com-ről nyomtatott áramköröket rendeltem 37.15 Euro értékben. Erre rájött még 32,78 Euro postaköltség, és 18,88 "Customs duties & taxes". Összeszen 89,27 Euro volt a csomag. A szállítás a FEDEX végezte, DDP.
Erre a napokban kaptam egy levelet hogy fizessek be az alábbi összeget:
Most ez jogos, vagy küldjem el őket a fenébe?
-
lela
aktív tag
Sziasztok!
Március 20. rendeltem egy terméket Aliról amit Május elejére igazoltak vissza.
Már több mint 15 napja írja hogy kiszállítás alatt van
(Out for delivery Arrived in transit country/region)
Azóta sem történik változás és minden nap egy nappal tolódik a szállítás napja, persze ezért refundot sem kérhetek.
Elég sokszor szoktam rendelni, de ilyen még nem volt?
Kezdjek el aggódni -
ugri77
csendes tag
-
csuhi17
csendes tag
Hali.
Ha jól láttam nem én vagyok az egyetlen.Az EO-s csomagok késése, az importtól az EO kesőbb kapja meg. Ennek lehet tudni az okát? Én a munka napjára tippelek.
-
válasz
nagysandor79 #66670 üzenetére
Az ilyen mindig kamu, nekem is szokott jönni és teszem tiltó listára a számot.
-
válasz
mályva #66666 üzenetére
Teljesen normális, hiszen ő csak azt látja hogy a kézbesítő postára érkezett, de nem tudja azt amire már utaltam neked (az Összefoglaló 2. pont) hogy ez nálunk nem nyilvántartott(könyvelt) küldemény és ezt sem tudja: Az Arrive at local delivery office azt jelenti hogy akkor adta át a Cainiao a Magyar Postának, nem a kézbesítő postára érkezik meg.
-
zoltanz
nagyúr
Vásároltam valamiért csak dollárban engedte. Napok óta függőben van Otp Bank Visa.
köszi! -
válasz
nagysandor79 #66663 üzenetére
A link nem visz sehova és ha nincs nyomkövetési azonosító az sms-ben akkor a nem Posta küldte.
-
nagysandor79
aktív tag
Érdekes, hogy pont akkor kapok spam smst, hogy fizessek be vámot a magyar postának mikor csomagot várok. A link gyanus, és email sem érkezett.
-
gulupeti
senior tag
Sziasztok,
Vannak ezek a "Choice"-os termékek, amelyeket a telefonos app főoldaláról lehet elérni és minimum 3 db-ot kell venni, hogy ingyenes szállítással hozzák. Egyiknél sem írja, hogy ez milyen szállítás. Van erről valakinek infoja? Kell még ezek után itthon fizetni?
-
gabor9991
őstag
Chronopost francia raktárból hoz egy csomagot, tracking szerint 9-én megkapta a "local delivery company" ami a dpd ha jól tudom ,de a dpd oldalán a csomagszámra a : "Sajnálatos módon, a megadott csomagszám nem megfelelő. Kérjük, ellenőrizze újra." üzenetet kapom és nem is kaptam semmilyen értesítést hogy várhatóan csomagot fognak hozzám szállítani.
Ez normális? -
Így szelektálja azokat a vásárlókat ahova nem akar szállítani, pl Olaszországba, Franciaországba ingyenes a szállítás, más országba egyáltalán nem szállít vagy ott is magas költséget ad meg. Ez nem bug, ilyen a hozzáállása
Keress másnál ilyesmi táskát. Ennél jobbat láttam olcsóbban vagy nem horror szállítási költséggel több eladónál. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Oiwas Official Store -ból akarnék rendelni egy táskát ~10k HUF értékben, de shippingre 32k HUF-ot ír.
Shipping: HUF32,070.51Másik böngészőben is annyit mutat. Létezik ez? Vagy vmi bugos?
-
stomi61
tag
Sziasztok!
Annak mi értelme, ha egy küldemény EO számról egy másik EO számra vált?
Nincs összecsomagolva, egyedüli cucc. -
Beni2360
félisten
válasz
djsunstealer #66639 üzenetére
Ha nem veszed sertésnek, errecaz elakadtra az jutott eszembe, hogy nem rendelek horgot a pecazasra.
Maj 1-n vett 3-s csomagom meg fel uton van pedig egybe remeltem. Az is IR szamos. Raktár es majdnem teli konténer a mérvadó . -
Voice24
őstag
Hali!
Van egy március 11-i rendelésem, ami ECS... kezdetű számot kapott. Mivel egy hónapig lényegében nem történt semmi, ráírtam az eladóra, hogy mi van, erre április 14-én történt is némi változás, de azóta megint a nagy csönd. Az adatok szerint a csomag még nem jött el Kínából. Várhatom, hogy ez még valamikor a kezemben lesz? [kép] -
Beni2360
félisten
Csak, hogy valami jó is legyen. Május 2.-n delben rendelt cuccomat ma délelőtt 10h-kor hozta az E O futár.
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Szerintetek én nem állítok be valamit jól, vagy hogy lehet az, hogy több terméket rendelek egy adott eladótól és mindegy termékre külön számolja fel a szállítási költséget, úgy hogy az egy termékként van hirdetve csak eltérő színűek...
kép
Köszi a segítséget. -
doxa
tag
sziasztok!
hol tudok garanciális reklamációt kezdeményezni?
az eladó felé 1 hete jeleztem, kértek egy videót amit el is küldtem nekik. azóta szóra sem méltatnak, minden üzenetemet elolvassák, de semmire sem válaszolnak.....
egy 90dodós babaringatóról van szó
-
válasz
nagysandor79 #66628 üzenetére
Igen, a tranzit országból elindult.
-
nagysandor79
aktív tag
üdv.
ez már azt jelenti hogy közeledik a csomag?
2023-05-10 02:53
Cainiao
Leaving transit country/region (Parcel outbound from transit facility)
2023-05-09 21:49
Cainiao
Arrived in transit country/region (Arrive attransit country or district.) -
Tangkuban
csendes újonc
válasz
djsunstealer #66617 üzenetére
Az én EO-s csomagom is ottragadt egy hete...
-
AlexBr
újonc
válasz
asdasdasd #66619 üzenetére
A rendelés csak 9 napja úton van:
https://etracking.net/track/7009068242
Ha a szállítás ingyenes, akkor az több időt vehet igénybe, és nem mindig a legegyszerűbb útvonalakon juthat el)
A szállítási folyamat nem áll meg, és úgy gondolom, érdemes még legalább egy héten át várni és figyelni a csomagot. -
stomi61
tag
Nem tudok róla, hogy lenne ilyen lehetőség a nyomkövető oldalaknál, viszont az Ali random küld e-mailt "delivery update" címmel. Még nem tudtam megfejteni, hogy mikor, de általában Magyarországra érkezéskor, persze ez még nem jelenti azt, hogy a helyi kiszállító át is vette a küldeményt.
-
-
vakt
csendes tag
válasz
stomi61 #66615 üzenetére
Addig nézegettük, míg csak meglódult a csomag
[Jingjiang Subdistrict] Processing at sorting centerCarrier note: Inbound in sorting center2023-05-09 17:50:33 GMT+8olyan van esetleg, hogy egy nyomkövető oldal e-mailben értesít, ha újabb sorral egészül ki a nyomkövetés? köszönöm!
-
asdasdasd
tag
Van egy ingyenes szállításos alis rendelésem, amihez ezt 7009068242 a DHL Express követést adták, miszerint Peruban jár a cuccon
. Bolt már nem elérhető. Reklamáljak, vagy várjak még?
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Rendeltem 6 terméket és a kezdetektől Awaiting payment-et ír mindegyikre. Közben meg is kaptam az összeset és még mindig ezt írja. Mit tegyek? Levonta az összeget a bankomtól, igaz sokáig vagy 5 napig zárolás alatt volt.
-
djsunstealer
aktív tag
válasz
djsunstealer #66599 üzenetére
Cainaio-nál szabadságon vannak?
Még mindig semmi mozgás ennél a csomagomnál. Eltelt 1 hét.
-
vakt
csendes tag
Ja, hogy munkanapban kell nézni illetve abban is tudatlan voltam, hogy ez nem időgarancia. Hét munkanap telt el, nálam: ECSCCA0022522122
-
Hány munkanap telt el a 15-ből? Nem változott meg az azonosító? Add már meg a "te" azonosítódat hogy rá lehessen nézni.
Van egy szállítási védelmi idő, amíg az nem telik le és feladták a csomagot nem igazán lehet reklamálni. A 15 munkanapos kézbesítés a szó valódi értelmében nem időgaranciás, mert lényegében semmit nem garantálnak a késedelemre. Kár is annak venned. -
vakt
csendes tag
Sziasztok!
Egyidőben adtam le két időgaranciás (15 nap) rendelést, mindkettő cseh raktárból. Az egyik 3 munkanap alatt itt volt, a másiknak nem frissül a követési bejegyzése (17track / Global Express), pedig 'shipped ' státuszban van.
Az eladó (3 éves store, 95%-os pozitív feedback) azt mondja, hogy minden rendben, napról napra frissül a szállítás, de nem közölte a saját(?) követési számát. Szerintem kamuzik.Járt már így valaki? Ezt jelezném Az AliE-n, ha lehet valahol.
Köszi.
-
tuta1975
tag
Sziasztok!
elolvastam mindent az összefoglalóban is, nagyon régen rendeltem a Ailról.
Rendelnék egy terméket 21.600FT értékben ami ugye bőven 150eur alatt van.
Kézbesítésnél ez van:
Free Shipping Estimated delivery on May 3115-day delivery on orders over HUF 3,462.57 From China to Hungary via AliExpress Standard Shipping On-time guarantee
Jól gondolom hogy akkor ez vámmentes, és "minden" mentesen tud jönni?
Előre is köszönöm.
https://www.aliexpress.com/item/1005003533924121.html?spm=a2g0o.cart.0.0.4ddd38daFHZf06&mp=1 -
Amit kérdeztem annak semmi köze ahhoz hogy mióta használod és mennyit vásároltál, beregisztrált a kártya vagy nem? Sokan minden fizetésnél írják a kártyaadatokat és úgy fizetnek, nem adták meg a kártyaadatokat az AliExpress-en, ilyenkor előfordulhat hogy előkerül a banki erős hitelesítés is és az nem megy végig, mert nem kellene hogy előjöjjön mert az AliExpress nem magyar és nem EU-s, de néhány banknál csak kérik.
De akkor nem érdekes, mert az üzenet amit leírtál akkor keletkezik amikor ellenőrzik azt hogy van pénz és elegendő a kifizetéshez a kártyán, erre a bankod limitálást jelez vissza (ami több ok miatt lehetséges) és elutasítja a fizetést.
Ennél többet nem tudok segíteni, az üzenetet okát leírtam és azt is hogy mi válthatja ki, függetlenül attól hogy te 2 év alatt 800 vásárlást végeztél vele ez bármikor előkerülhet. -
t420s
aktív tag
"USD-re van állítva az AliExpress és azt fizetnéd, a kártyát hozzáadtad az AliExpress fiókodhoz? Mert ha nem, akkor minden vásárlás 2 tranzakció, kártya érvényesség ellenőrzés és a tényleges fizetés"
jelezném hogy 2 éve használom ezzel a kártyával az alit, és kb 800 vásárlásom volt a két év alatt. mind hiba nélkül.
-
Ez banki beállítási probléma, nem csak a pénz mennyiség hanem a vásárlások darabszáma is és az is hogy hol használható állítható.
USD-re van állítva az AliExpress és azt fizetnéd, a kártyát hozzáadtad az AliExpress fiókodhoz? Mert ha nem, akkor minden vásárlás 2 tranzakció, kártya érvényesség ellenőrzés és a tényleges fizetés.
Ellenőrizd a banki beállításokat, esetleg karbantartják a kártyás rendszert. -
t420s
aktív tag
Az ali miért dobja vissza "exceed transaction limit" üzenettel a netkártyámat (Visa virtual) ha azon bőven van egyenleg, nem járt le, 1 napja még az alin is használtam és más webshopban simán működik? Csak az ali dobja vissza?
-
ACE-
addikt
válasz
Atomgeszi #66597 üzenetére
Nekem is volt már garis ügyintézésem, egy robotporszívó cirka 20 USD-os alkatrésze ment tönkre. Természetesen az alkatrész ingyen volt de a postázásért fizetni kellett mert az nagyon sokba került... 25 USD-ba... Persze le tudtam alkudni hogy legalább drágább ne legyen mintha magamtól vettem volna. Szóval az Alis rendeléseknél a garancia az tulajdonképpen nincs. A gyártói garanciát lehet esetleg érvényesíteni, ha van rendes support-ja a cuccnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Robot fűnyírók
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest