- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
Üdv. Tegnap volt egy félnapos szívásom és szeretném a véleményeteket kérni.
Adott egy Abit ST6 + 1100-as T-Celeron gép (256MB SD), amin egy vírusírtást követően lehalt a rendszer. Újratelepítették az XP-t, és azóta nem megy fel a hangkártya driver.
Próbáltam tegnap AC97 kódekből a 9.31-et, a 9.39-et és a 4.00-át is. Rendre lefut, telepítés közepénél megáll hosszú percekre, majd továbbmegy és kér egy restartot. De utána semmi!
A Windows semmilyen szinten nem lát hangkártyát, a Biosban a három lehetőség mind Auto-n van, tehát be van kapcsolva. Everest sem írta ki az audio chip típúsát, bár lehet azért mert próbaverzió volt.
Realtek ALC200 sima sztereo kütyü van rajta.
1.) Mekkora esélye van, hogy pont új rendszer közben halt volna le HW a cucc?
2.) Létezik, hogy a régi i815 lapok főbb részei mostanábanlehelik kilelküket? Egyre több ilyet látok mostanában.
P.S. Azért próbáltam több driverrel, mert pl. 9.31 utániak nem írják az ALC100/ALC200 szériát támogatás ügyileg, de semmit se változtatott a dolgon sajnos. Abit oldalán (meglepő módon) a 2007 januári 9.39 volt fent. A Realteknél meg az utolsó a 4.00 ... Ezért ezzekkel próbáltam. Két telepíés között Drivercleanerrel összes audio drivert leszedtem. -
DeFrAgGeR
tag
-
DeFrAgGeR
tag
up
-
DeFrAgGeR
tag
késve...de megírom
ha megemelem az órajelet akkor tiltja a hangkártyát az alaplap, egy 2,4B procival még ment is...vettem egy 2,4C-t és azóta újabb gond van...ahogy megemelem az órajelet letiltja az alaplap a sata winyóm, csak az optikai meghajtókat látja...így a tuningot elfelejthetem...
valakinek ötlete az új problémára? -
mr_ricsi
veterán
Úgy van! Tessék leírni!
Álcázott UP! -
-
Legújabb via 4in1? Új winstall? Esetleg valami szoftver ami saját hangdrivert rak fel magának?
-
klepto
addikt
Esetleg egy csipszet driver frissítés nem segítene?
Nekem egy VIA-s lapommal volt valami hasonló probléma, ott nem bioszt kellett frissíteni, hanem leszedtem a VIA legfrisebb csipszet driverét, és megoldódott a gondom.
Ez pár éve volt, és nem tudom, hogy az Intel adott-e ki ilyen csipszetdriver frissítést, de ha igen, akkor talán érdemes vele próbálkozni
Esetleg nem lehet táp hiba ? Pl.: minden látszólag működik, de az alulméretezett táp miatt hol ez, hol az nem működik rendesen az integrált cuccok közülÍgy is már jártam egyszer...
-
DeFrAgGeR
tag
Hali!
Adott sajnos a köv helyzet:
VAn egy Albatron PX875 P Pro alaplapom amin realtek ac'97 chip van (5.1).
Mikor megvettem a lapot minden okés volt, szólt rendesen.
Rá egy két hétre egyik pillanatról a másikra elkussolt...v hatszor szedtem le és tettem fel a drivert, mire megint jó lett.
Na ma megtörtént a szitu megint....ha tudtok segíteni legyetek szívesek!!!
Előre is kösz!
NO FLAME, OFF pls.......
A kimenetek rossz helyre dugásával, mag a csúszkák felhúzásával nem kérek kommenteket, nem ma kezdtem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hobby elektronika
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Okos Otthon / Smart Home
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Spórolós topik
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest