Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kristof93

senior tag

válasz sinick #36572 üzenetére

Szerintem az ilyen co2 nélküli, növényes akváriumokat kiegyensúlyozottan érdemes tartani. Nem green aqua kiegyensúlyozott, hanem úgy, hogy a növények elfogyasztják az összes tápanyagot amit a halak, a táp és ebomló fa, növény, talaj adnak a vízhez. Ehhez nem lehet egy komplikált procedúrát követni, hanem csak tudni kell mi történik a vízzel. Lehet méricskélni (nh4, no2, no3), de az én kedvenc módszerem az úszó növény alapú indikátor (leginkább valamilyen salvinia). Ezek nagyok gyorsan nőnek, minden tápanyaguk a vízből származik, kivéve a co2, ami a levegőből, és nincs sok 'tartalékuk'. Ez azt jelenti, hogy kezdheted kevés, vagy 0 táppal, és gyorsan látni fogod ha valami hiányzik (lyukas levelek, olvadó növények). Ilyenkor növeled a táp mennyiségét. A víz alatti növények lassan nőnek, több tartalékkal, azoknak nem lesz bajuk.

A nagy előny itt, hogy sokkal kevesebb a karbantartás. Én 50% vízcserét szerintem soha nem csináltam, és 1-2 hónap után a havi 10-20% a szokásos.

Liquid carbon mocsok alga irtó vegyszer, van ahol be van tiltva mert rákot okoz. Néha azért hasznos tud lenni. A green aqua táp nem tudom miből van, de legyen benne nitrogén és foszfor is.

Alga az elején normális, de nálad nem nagyon látok. A fán a szokásos gomba nő, otocinclus megeszi. A növényeken mintha törmelék van?

Ennyi vízcserével, seachem varázs főzelékkel, aktív talaj nélkül szerintem a víz már most is jó, egyet mérjél és mehet bele a tisztító állat.

Új hozzászólás Aktív témák