Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sinick
üzenetére
Szerintem az ilyen co2 nélküli, növényes akváriumokat kiegyensúlyozottan érdemes tartani. Nem green aqua kiegyensúlyozott, hanem úgy, hogy a növények elfogyasztják az összes tápanyagot amit a halak, a táp és ebomló fa, növény, talaj adnak a vízhez. Ehhez nem lehet egy komplikált procedúrát követni, hanem csak tudni kell mi történik a vízzel. Lehet méricskélni (nh4, no2, no3), de az én kedvenc módszerem az úszó növény alapú indikátor (leginkább valamilyen salvinia). Ezek nagyok gyorsan nőnek, minden tápanyaguk a vízből származik, kivéve a co2, ami a levegőből, és nincs sok 'tartalékuk'. Ez azt jelenti, hogy kezdheted kevés, vagy 0 táppal, és gyorsan látni fogod ha valami hiányzik (lyukas levelek, olvadó növények). Ilyenkor növeled a táp mennyiségét. A víz alatti növények lassan nőnek, több tartalékkal, azoknak nem lesz bajuk.
A nagy előny itt, hogy sokkal kevesebb a karbantartás. Én 50% vízcserét szerintem soha nem csináltam, és 1-2 hónap után a havi 10-20% a szokásos.
Liquid carbon mocsok alga irtó vegyszer, van ahol be van tiltva mert rákot okoz. Néha azért hasznos tud lenni. A green aqua táp nem tudom miből van, de legyen benne nitrogén és foszfor is.
Alga az elején normális, de nálad nem nagyon látok. A fán a szokásos gomba nő, otocinclus megeszi. A növényeken mintha törmelék van?
Ennyi vízcserével, seachem varázs főzelékkel, aktív talaj nélkül szerintem a víz már most is jó, egyet mérjél és mehet bele a tisztító állat.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 3D nyomtatás
- Crimson Desert
- Elektromos autók - motorok
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Apple iPhone Air Black 256GB használt karcmentes 100% akku (20 ciklus) garancia 2026.12.20.-ig
- Steelseries Arctis Gamebuds (Playstation) Gamer vezeték nélküli fülhallgató
- AKCIÓ! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- Eladó Apple MXQT2D/A Magic Keyboard Német / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium Megkímélt állapot 88% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Silentfrog