- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
horatio
tag
Hali!
Előre is bocs, ha kicsit off leszek, de ha már nosztalgiázunk a régi szép időkön.
Én mindig kicsit különc gyerek voltam, ezért '88 környékén nem a trendi és mindenki által használ C64, +4, Amiga vonalra áltam rá, hanem a szüleimet arra kértem inkább egy ENTERPRISE 128k-t vegyenek nekem.
Baromi kevés progi volt hozzá, de nagyon tetszett a Basic-je, és az akkori hardver kilpítettsége ami akkoriban vert mindenkit.
Volt gyári Rom-ba égetett szövegszerkesztője (!!).
CPU: Z80 (a processzorok ősapája) :-))
Coprocesszorok: Zene (DAVE), Video (NICK) külön-külön hoppácska :-)))
Sebesség: 4 MHz
RAM: 128k (2 MB-ig bővíthető) 1988-ban!!!
ROM: 32k
Szöveges mód: 40x22, 80x32-28, 84x64
Grafikus mód: 672x512 (2 szín), 256x160 (16 szín), 180x80 (256 szín)
Zene: 4 csatornás (!!)
I/O: RGB, expansion, magnó, 2x joy, cartridge, RS-232, zene (sztereo),
Szóval szuper kis gép volt, bár nem mondom néha irigykedtem a C64-es osztálytársaimra, hogy nekik 1000 játékuk van nekem meg csak 20, de én akkor is nagyon elégedett voltam vele, mert ilyenje senkinek sem volt :-))) Nem utolsó sorban a Basic-je jó alap volt a későbbi Pascal-ra történő átálláshoz.
A gépet '92-ben cseréltem le életem első PC-jére. De ez már egy másik story.
Aktív témák
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest