- Yettel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
Aktív témák
-
Chamea2
tag
válasz
utánvétel #17457 üzenetére
A posta felelőssége a karácsonyi üdvözlőlap természetesen, csak nem lehet bizonyítani, hogy nem lopták ki a levélszekrényéből mások, mielőtt Ön kivette. Max ajánlott illetve tértivevénynél lehet kifogással élni, de ott sem érdemes, mert nekem szólt vevő korábban(mikor Vakerán árultam), hogy nem kapta meg a csomagot, miután elküldtem a vevőnek kérésére az ajánlott levél szelvényének a számát, a posta 40-es számán kezdtem meg a kárrendezést(a vevő a másik oldalon, a postamesternél, az ő postáján) és ajánlott levélnél az jött ki végeredményül egy határozatban mind a kettőnknek, hogy a postát semmilyen felelősség nem terheli, mivel az az eset állhatott fenn, amit az előbb írtam. Tehát erről hivatalos értesítést kaptam, ez biztos, hogy így van. Sima leveleknél abszolút nem lehet semmit sem csinálni, ezért kell ilyen esetben vagy postai csekken feladni, vagy utalni vagy pedig a bankban személyesen befizetni a pénzt illetve nagyobb értékű árunál igénybe venni az értékbiztosítás szolgáltatást.
Az alábbival zárhatjuk is szerintem ezt a kialakult vitát:
Az, hogy mese-e vagy sem, azt nem tudom, mert azért én így nem szeretnék senkiről sem így véleményt nyilvánítani, mert nem is voltam ott, mikor feladta, de ha igaz, akkor nagy hiba volt és bukta a pénzét. -
Chamea2
tag
válasz
utánvétel #17437 üzenetére
Bocsánat, hogy közbeszólok, de a posta mindig is a feladó felelőssége volt, amíg oda nem ér a partnerhez a pénz vagy áru. Miért nem lehet ilyenkor egy bankfiókban ingyen, személyesen befizetni a pénzt, az nem fér a fejembe, ha meg az áru sem érkezett meg, akkor meg nincs miről beszélni. Szerződéskötéskori kötelezettség keletkezésének teljesítése során csak és kizárólag akkor hárul 3. félre a felelősség, hogyha az adott partner bizonylatokkal megfelelően igazolni tudja, de ebben az esetben ajánlott levél papírja sem ad igazolást(hiszen nem lehet igazolni azt, hogy a termék/pénz/készpénzt helyettesítő eszköz benne volt a csomagban). Így kell bankszámlára utalni postán és akkor nem kell a partnerhez küldeni a pénzt. Utánvételnél ez nem működik, arra nálam előre készített sárga csekk van.
Aktív témák
Hirdetés
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Yettel topik
- iPhone topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fogyjunk le!
- Milyen házat vegyek?
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Arch Linux
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest