Hirdetés
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Aktív témák
-
faster
nagyúr
Az 1-es vonalon, ami a legfontosabb vonal, nincsenek mozgólépcsők, gyakorlatilag olyan, mint nálunk a kisföldalatti, pl. a Szajna mellékága fölött megy el, nem alatta, mint nálunk a 2-es a Duna alatt. Egyébként, ha jól emlékszem, Párizsban nincsenek kapuk a kijáratnál, csak befelé (ellentétben a Londonival). A többi vonalra nem nagyon emlékszem, ritkán jártunk azokkal, sok vonal azonban régi, földalatti style, azoknál nincs mozgólépcső, bár van néhol mozgójárta, sőt, lift is, ahol sok vonal találkozik. Ha hosszabb időre mész, 1-2 zónás hetijegyet érdemes venni (Coupon hebdomadaire, ''ebdomader'' ), gyakorlatilag csak Versailles esik kívűl ezen a zónán, kell hozzá fénykép,. Egyébként van 14 metróvonal, a 14-es a legújabb/legszebb.
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Ez a postites (és Bagoly által emlitett duplajegyes) megoldás sztem azért nem túl okés, mert nincs rajta bélyegzö. Ennyi erővel akár kisollóval is vághatsz rá lyukat. Tehát eléggé támadható a dolog.
Ha viszont van rajta, viszont el van mosódva/halvány, akkor elvileg azért nem én vagyok a felelős, ugyebár?
A problem ott kezdödik, ha villamos, metró, meg busz is belejátszik. Ámbár buszon még nem futottam össze ellenőrrel itt fent.
A kb 1 hete meghúrcolt csajszi esetét hallottátok?
-
Bagoly
senior tag
Ja a Joker jegy.....de egyszerűbb úgy elkészítei, hogy egy használt régi jeggyel együtt dugod be a lyukasztóba (felülre a régi jegy). Az automata kivágja az alsó jegyet is, de nyomtatni ugyi nem tud rá > kész is a havibérlet....(mondjuk ilyen formán csak metróba használható, átszálló jeggyel akár több vonalra is. A jegy a sok hordozástól kb. havonta 1x cserélendő..........) Ha kijáratnál, vagy bejáratnál ellenőr van, akkor meg jöhet a ''pszihikai hadviselés''...magyarán kinézed a leghátsó ellenőrt és egyenesen a szemébe nézve közelítesz hozzá, közben látványosan kotorászva a zsebedben (a többi nem állít meg, mert látják, hogy az egyikük felé mész megmutatni a jegyed), amikor már elég közel értél (ergo a többi ellenőr már nem rád figyel) éles kanyarrral továbbmész. Még egyszer sem állítottak meg x év alatt.( Néha ''jó'' fiú vagyok és odaadom magamtól a Joker jegyet....max megkérdezik hol száltál fel, de nem tudnak mit tenni veled. Egyszer az egyik azt kérdezte: ''Jó egy hónapig utazni 1 jeggyel?'' rámosolyogtam és mondtam, hogy jó.......majd felrobbant, de nem tudott mit tenni.
) Nem is tudom mióta nem vettem bérletet, de szvsz ennyit is érdemel a BKV szolgáltatása..........nálam is egy ellenőri inzultussal kezdődött a bérletvásárlás szüneteltetése, azóta meg praktikus okokból nem veszek bérletet....lehet fújjogni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Phantom Gaming OC RX 7800XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Nem is tudom mióta nem vettem bérletet, de szvsz ennyit is érdemel a BKV szolgáltatása..........nálam is egy ellenőri inzultussal kezdődött a bérletvásárlás szüneteltetése, azóta meg praktikus okokból nem veszek bérletet....lehet fújjogni...