- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Xmas
tag
Teljesen igazatok van! Nem mindegy, hogy adó azonosító jel, vagy adószám. Csak mifelénk ''korrektül'' felépített ''adatbázis'' van. :O És sajnos mifelénk az adóazonosító jelet nevezik adószámnak (ami ugye nem mindegy...) De ettől függetlenül, tudom ellenőrízni, ha meg van a megoldás.
-
Vini
tag
Helyesbítek, az adóazonosító jel ellenőrzésére lenne szükségem!
-
Xmas
tag
Akkor már csak annyit tennék hozzá, hogy az adószám 10 számjegy. Tehát a fentivel valahol hiba lesz, mert az 11 jegy.
-
zepy
csendes tag
Nem tudom ez mennyire közismert, de az adószám 12345678-a-bb összetevőjéből az ''A'' az az ÁFA ''kód'', a ''bb'' meg a megye kódja.
Tudtommal az első nyolc számjegyre nincs publikus ellenőrzési algoritmus. Persze lehet hogy tévedek... -
Xmas
tag
Ha valakinek meg lesz az algoritmus, akkor én tudom ellenőrízni egy jópár db-ra a helyességet...:)
-
Sirpi
senior tag
Szia!
A google ezt dobta (nem az én ötletem, akár rossz is lehet, de aki beírta, az állítólag a CD-jogtárból szedte...)
> >az adószám szerkezete:
> >1 jegyen ''8'' +
> >5 jegyen 1867.01.01 óta eltelt napok +
> >3 jegyen véletlenszám +
> >1 jegyen ez első 9 számjegyen lévő számok sorszám szerinti szorzatának
> >ezek összegének 11-vel való maradékos osztása
> > (For i: = 1 To 9 do begin
> > osszeg = osszeg + Val(Copy(adoszam,i,1),v,code);
> > end;
> > utolso_jegy = osszeg mod 11;)
Remélem, segített rajtad ez a dolog.
Sirpi -
Vini
tag
Ha valaki tud, segítsen!!! :(
Programozáshoz lenne szükségem az Adószám ellenőrző algoritmusra. Mindegy milyen módon (nem kell feltétlenül programozási nyelvben), az elv érdekel!
Előre is köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest