- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
#95092224 #11023 üzenetére
De ha sok az infó, akkor nem fér ki bumszli betűkkel. Ilyenkor valamilyen Condensed fontot kell választani, Arialban is van Narrow, ami ugyanaz. De olyat nem szabad, hogy Arial Regulart fogja a csóka, és vízszintesen összenyomja, mert az tényleg olvashatatlan lesz.
És lehetőleg a legegyszerűbb Serif fontokat választani. Arial, Tahoma, Trebuchet, Myriad Pro, Calibri. Kifújt.
Most gyártottam magamnak is névjegyet, véleményem szerint az infó résznek (lakcím, telefon, fax, email, weboldal) max és min 8 pt nagyságúnak kell lenni. A titulus, illetve a foglalkozás lehet ~ 10, a név meg fontfüggő.
Persze ha kevesebb az infó, akkor lehet 9-10-es is.
-
BonFire
veterán
válasz
#95092224 #11009 üzenetére
És ez így is van jól, csak ne keverjük Gizikét a gőzekével. Rétegből annyit csinálhatsz, amennyi jólesik. Ha akarod, minden pixel új rétegre kerülhet elvileg. Csatornából viszont 56-ot tud, ami még így is sok, lévén hogy főleg RGB-ben dolgozunk, ami 3, vagy nyomdára, ami 4, ezeken kívül létrehozhatsz még 53 illetve 52 db színcsatornát, ami nagyon sok, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy nem nagyon szoktunk csak úgy ukmukfukk 50 db alfa csatornát belementeni a képbe, viszont minden réteghez kapcsolható rétegmaszk, ami ugyanúgy alfa csatornákkal dolgozik, és az adott réteghez van rendelve. Ezekből pedig annyit csinálsz, amennyit akarsz. Akár minden réteghez.
Úgyhogy nyugi, nem fogsz beleütközni a kevés felhasználható réteg problémájába.
-
ViZion
félisten
válasz
#95092224 #11009 üzenetére
Háát nem tudom milyen csatornáról van szó, de annyi réteget csinálhatsz, amennyit akarsz. Legalábbis én még nem találtam meg a felső határt, pedig pl. szórólapnál, ahol van mondjuk 30 termék, dobozzal, árral, árnak dobozzal, meg ajándék felirat, kismikulás, lópikula, etc... ott bőven van ennyi réteg. Darabolj. Vagy inkább ne. Lapozz má' a korrekciós rétegekig kérlek...
-
BonFire
veterán
válasz
#95092224 #11002 üzenetére
Figyu! Van egy tuti módszer.
A kép fölé nyitsz egy új réteget, és kitöltöd #808080-nal, közepes szürkével. A réteg módot Overlay-re állítod. Ezek után előveszed az ecsetedet, és ha feketével kezdesz erre a rétegre festeni, akkor Burning, ha fehérrel, akkor Dodging effektet kapsz.
Ez így visszafesthető, és nem destruktív módon lehet így szerkeszteni. Igaz, hogy nem a Burn és a Dodge eszközöket használod hozzá, csak ecsetet.
Én mindig így csinálom.
@Speedfire: 100%-os nagyításban, vagy csak más fokozatokban jelenik meg a csík? Mert utóbbi eset mindig előfordul, ha szorosan egymás mellé illesztett elemekről van szó, de ha teljes méretben nem látszik, akkor kimentve a PNG-n sem fog.
-
Inv1sus
addikt
válasz
#95092224 #10991 üzenetére
Egy barátomnak segítettem be vele, eltűnt a designer-ük (érdekes, hogy mindig eltűnt designer-ek után kapom a melókat...) + elvileg ezzel akár több munkára is szert tehetek majd náluk.
+
Meg mint mondtam, mostanában nem tudok melót nagyon elcsípni. Van egy csomó régi ügyfelem, aki akar majd honlapot csináltatni, de nem tudom mikor jutnak el addig a pontig, hogy végre nekiállhatnék. Közbe nekem is fizetni kellene az albérletet, enni is kellene...De lehet éhen is halok, mert most fentebb viszem az áraimat végérvényesen és az már lehet necces lesz számukra.
-
BonFire
veterán
válasz
#95092224 #10992 üzenetére
Bedolgozóként vállaltam alkalmi munkákat, tulajdonképpen schwartzban. Egy ideig ment is, csak annyira stresszelt, hogy határidőre kell dolgozni, hogy számos esetben egyszerűen belebetegedtem. Aztán elmondtam, hogy sajnos a megromlott egészségi állapotom már csak igen lájtos munkákat enged meg, és ezt tudomásul is vették.
De volt olyan, hogy egy koncert meg volt tervezve már egy hónappal előtte, és mind zenészcimbora barát volt, és megkértek, üssek már össze egy buliplakátot. Sose csináltam még ilyen stílust, így pár napig csak nézelődtem ihletért. Aztán végül várakozáson felül jól sikerült, és nyomdába is került. Jó volt látni a saját plakátjaimat. De erre volt egy egész hónapom, úgyhogy teljes volt a nyugi. És a haverok teljesen szabad kezet adtak, és egyből tetszett nekik, amit elsőre összeraktam.
Ez szerencsés eset volt, és ingyen csináltam.
Ez volt a vakszöveges első terv, amit később kiegészítettünk valós szöveggel, meg a szponzorok logóival.
-
válasz
#95092224 #10977 üzenetére
Így van ez...
Plusz szolgáltatásokért lehet előfizetni, hogy a PS-nél maradjak, akkor pl letöltheted template-ek PSD fájljait (ha úgy tetszik forrásfájlt, amit a designer készített) és ez igen értékes lehet olyan felhasználóknak, akik PS-el készítenek webdesign-t.(Már írtam 2x is, de újra leírom, hogy itt template-kről van szó, nem csak "sima" grafikai munkákról, azaz komplett működő oldalakról)
-
BonFire
veterán
válasz
#95092224 #10889 üzenetére
De ha valaki vidéken lakik, akkor hiába van a bolt Pesten, így is-úgy is rendelni kell. Sőt, a pestinek is, amennyiben mondjuk a Hangszerdiszkontban vásárol, mert az meg győri bolt.
Tehát nekem teljesen mindegy, hogy Budapesten vagy Nyíregyházán van a bolt, ugyanúgy Nyíregyházára sem fogok bebuszozni 1200 Ft buszjegy+egy napi hideg élelemmel felszerelkezve, mert annyiért már házhoz hozza a futár, ide fel a markomba, és megspóroltam 2×1 óra tömegnyomorban ácsorgást a távolsági buszon.
Tehát jó az a webshop, és tényleg nem a kinézet számít. Persze jobban esik a szemnek, ha egy átlátható oldalon bonyolítjuk le a tranzakciót, de ha dzsindzsa az egész, valahogy akkor is elboldogulunk vele.
-
válasz
#95092224 #10828 üzenetére
Kösz, de egyik bevételi forrásom a webfejlsztés és design. Pontosan tudom, hogy mennyi munkát igényelne egy metro-s lap, mint grafikai, mint kód szinten. A CMS-ek arra jók, hogy gyorsan összedobj blog-ot, forumot stb, egyedi igények esetén viszont használhatatlanok...
(Megnézném melyik CMS-el forgatnál be 3D egy oldalt, vagy annak bármely részét...)Természetesen tudom miről beszélsz, de Én nem vagyok az 1 kaptafára készülő oldalak híve, még akkor sem, ha lényegesen kevesebb meló van velük. Akik megkeresnek különböző igényekkel, azok pont azért teszik, mert tudják, hogy nem gyártok tucattermékeket, ha kell, igen morbid/elvont megjelenést is megoldok és igazából megengedhetem magamnak, hogy egy megrendelésre azt mondjam, hogy köszönöm de nem vállalom...
A PS (és maga az Adobe web csomagja) természetesen nem olcsó, de ha jó vagy abban amit csinálsz, akár 1 melóval is visszajöhet az ára, szóval ebből a szempontból mindegy mennyibe kerül... PS-t meg nem kötelező használni, pláne olyan dolgokhoz, amut paint-el is megoldható...
-
válasz
#95092224 #10777 üzenetére
Szerintem vegyél egy könyvet,
lehetőleg Deke McClelland Photoshop CS Biblia-t vateráról, tesz-veszről, mert a többi csak dísznek jó.
Mire a netről összeszedsz mindent és érteni is fogod az évekig fog tartani.
Vagy Adobe Photoshop Gyorstalpaló DVD-be fektess be. -
ViZion
félisten
válasz
#95092224 #10773 üzenetére
Tudom mire gondoltál, az is ott van. Pixel grid vagy ilyesmi a neve, lehet cs2-ban nincs, azt nem tudom már. Ezzel kezdjed.
Ezután BonFire blogján az eszközök, kijelölések, maszkolás... Utána lehet tutorialokat sztem., mert ezen alapok nélkül pár nap alatt megutálod a PS-t, és eldöntöd, h sz¤r. -
Mexildos
aktív tag
válasz
#95092224 #10763 üzenetére
Szia!
Próbáltam de a rectangle tool-al mind Shape layers és a Paths opcióval sem tudtam megoldani amit szerettem volna.
Előbbinél azért mert ha két alakzatot rajzolok akkor nem látszik mindegyik csak az egyik, amit legutóljára rajzoltam. A második esetben látszik minden és hiába egy layerre kerül minden egyes vonás de radírozni nem lehet.
Valszeg azért mert nem erre lenne való. A PS-be sima négyszög alakú testet nem lehet alapból rajzolni?
-
ViZion
félisten
válasz
#95092224 #10755 üzenetére
Aláírásokat elolvasod, vagy csak read only vagy?
Ez egy durva kérés... eddig nem gondoltunk arra, h összeszedjük az alap dolgokat.Szerk.:
Egye penész, segítek. A beszólás amúgy is BonFire dolga, nem akarom elvenni a kenyerétPhotoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok
-
ViZion
félisten
válasz
#95092224 #10751 üzenetére
Kiválasztod az ecsetet, radírt, akármit és jobb klikk a képen: itt a csúszkákkal állíthatod a méretet és a széleken az elmosást.
CS2 vs. CS5 viszonylatban sok eltérés nincs. CS5 már kellemesebb, tabos elrendezésű, belekerült néhány non-destruktív eszköz, 3D (ennek sok értelme nincs), és pár automatikus képjavító eszköz, de igazán talán a tabok és a masz menü hiányozna.
CS2-t használnék, vagy azt sem, van halom egyszerűbb cucc, amivel alap műveletek teljesen jól végezhetők (Photoscape, ACDSee, XnView, Irfanview).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest