Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz herczeg145 #34144 üzenetére

Hmm, újra elolvastam a fenti írásodat és valami nem egészen tiszta.
    "A gpujé megy normálisan, akármelyikbe dugom (nyílván ha megcserélem akkor a másik megy).Szóval biztos nem maga a hűtő a problémás."
    "A nitro sense program is alátámasztja ezt, mert folyamat nullát ír akármelyikbe dugom."
    Most akkor az új hűtőre nullát ír akkor is ha a gpu csatlakozójára rakod? Csak mert a legutolsó mondatod ezt jelenti.
    Vagy úgy érted hogy "akármelyik ventit kötöm a cpu csatlakozóra" arra nullát ír?
    Amúgy gányolni lehetne hogy a gpu csatlakozóra kötni a cpu ventit is, ha már nem garanciális a gép.
    És nem oldja meg semmilyen softveres ventivezérlő variálás, pl nitro sense újratelepítés, egyéb szoftver használat, vagy egyszerűen háttértár lehúzás, hogy a bios alapjáraton elindítja-e a ventit, mivel azt mindenképp meg kéne tennie indításkor oprendszertől függetlenül.
    Még az is lehet hogy az alaplapi venti csatlakozón valamiért kihagy valamelyik pin sérülés miatt, mert pl korábban csak a szentlélek tartotta a helyén és amint hozzáértél nyekk. Bocs az ijesztgetésért. :D

• PROTRON

addikt

válasz herczeg145 #34140 üzenetére

Az én régi Acer aspire 5755g (istenek nyugosztalják) nem járatta folyamat a ventit, csak bizonyos hőmérséklet értékek felett és bizonyos időközönként, pláne takarítás után. De ez csak tipp.
    Tesztelted magasabb terhelésen is a gépet, vagy nem merted mert vártad hogy IDLE állapotban is elinduljon a venti? A legegyszerűbben CPU-Z ingyenes program benchmark fülén tudsz indítani netto stress tesztet, de közben más programmal figyelned kell a hőmérsékletet, mert nem okos dolog 90 fölött járatni a cpu-t huzamosabb ideig.
    Most ránéztem erre a nitro sense programra és van benne "max" üzemmód is, amikor manuálisan tudod maxra tekerni a ventit...arra sem reagál? Mert az már gond, lehet hogy ez a vezérlő programod is lehet ludas, de az is lehet hogy a csere alatt sértettél fel valamit.
    Amúgy HWinfo vagy MSI afterburner ingyenes programokkal is tudod csekkolni a tényleges hőmérsékletet (bizonyos esetekben még fordulatszámot is tudnak írni), de fan vezérlésre vannak egyéb programok is.

Új hozzászólás Aktív témák