- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlaci6
csendes tag
Kösz sokat segítettetek nekem is u.az a problémám,talán sikerül megoldanom,kis zöld lámpa az alaplapon világít és semmi áron nem kapcsol be...
[Szerkesztve] -
StuFFy
tag
Működik minden nagyon királyul, köszönöm a segítséget. A CMOS ürítése volt a megoldás.
Hogyan kell / lehet bezárni a topicot? -
StuFFy
tag
BESZARÁS! CMOS ürítés után bekapcsolt, na gyorsan visszapakolom bele a cuccokat
-
Hikvision
senior tag
megnézted hogy a power gomb jumpere jóhelyen van e?
-
Dryman
őstag
szia!
Ha ilyen egyik nap megy másik nap nem hibája van, akkor én kapásból a kondenzátorokat nézném meg a processzor környékén, (álló hengerek) ha valamelyik egy kicsit is pupos, neadj Isten ki is folyta bele, akkor ezeket kell cseréltetni szakemberrel!
Bekapcsolásnál van valami hangjelenség?
Ram vagy videókártya nélkül sípol?
Ha igen akkor még javítható, de ha nem, akkor az vagy laphiba, vagy a táp szart be végleg! -
DukeFX
tag
Lehet, hogy ez egy kicsit sok lesz neki, dehát jómunkásinformatikus türelmes
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Szerintem ezeket próbáld meg:
1. CMOS Clear. Ez gyakorlatilag egy jumper átdugását jelenti (elő kell szedni az alaplap kézikönyvét, vagy ha nincs meg, le kell tölteni a netről - elvileg az Abit honlapján fenn van). Ha nem tudod mi az a jumper, akkor inkább kérj meg valakit, hogy segítsen - biztos akad egy hozzáértő(bb) haver/barát/rokon/osztálytárs stb. a közelben...
2. Szedd ki a vga-t és a memóriát a gépből, valamint húzd le az összes meghajtót, magyarán az alaplapi tápkábelen és a procin kívül semmi se legyen az alaplapra kötve. Így sípolnia kellene (asszem 1 hosszút). Ha sípol, akkor jó (ebben az esetben előbb a ramot, majd a vga-t pakold a gépbe, aztán csatlakoztasd egyesével a meghajtókat. Amelyiknél megint lehal, azzal van valami gond (persze lehet hogy az alaplap adott csatija halt le)). Ha nem sípol, akkor kell egy kölcsönproci (mert olyankor vagy a lap, vagy a proc halt be), és azzal kell kipróbálni... -
SzlobiG
félisten
Hát mi úgy tudtuk meg, hogy leszedtük az alaplap chipset hűtőjét és letakarítottuk és el volt szineződve, ilyen lilás szín. Egyik havernál NF7-be meg ment minden hűtő világított is, de annál se kapcsolt be a monitor leégett.
Hát szerintem annyit tudsz csinálni, hogy kipróbálod egy másik procival vagy a procidat egy másik lappal.
-
StuFFy
tag
Hogyan tudok meggyőződni, hogy tényleg le van e égve? Nem kellett volna lennie szagnak, vagy sérelmi nyomnak? Azért kétlem hogy ez lenne, mert legutoljára magától, saját lábán kapcsolt ki. Nem volt húzva sem.
Ha abszolut nem reagál semmit, akkor az alaplaphiba? Mert nem lenne jó, ha potyára vennék egy alapot... -
StuFFy
tag
Megmozdítottam, de akkor se.
CMOS kisütés nem vágom mi, de gondolom nem pajszeres megoldást, mert innen kívülről csak azt tudok csinálni vele...
Annak a kis zöld lámpának is hiába örülök? Asszem tud más színű is lenni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
SzlobiG
félisten
Hát ez lehet leégés.
Próbáld meg CMOS kisütni, de nem hinném ér valamit. Ha a ventik nem indulnak...
-
StuFFy
tag
Sziasztok!
Itthon van két gép, egy komolyabb, meg az abit bd72es 2ghzs celeronnal 512ddrel. Egyik napról a másikra nem tudtam bekapcsolni a gépet. Oda eljutottam már, hogy nem a bekapcsológomb a baj, nem indult be másik gép tápjával sem, szal nem is táp hiba, zöld kis lámpácska az alapon világít. Nyomkodom a powert és semmi.
Előre is thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest