- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Aktív témák
-
erdoke
titán
-
KrúZ
csendes tag
A P4P800-E Deluxe (+ PAT) miben gyengébb az ASUS 655TX chipsetes-, a Gigabyte8S655TX-,és az Abit IC7-MAX3-nál???
-
KrúZ
csendes tag
Kedves dráááága tts!
Én nem hülyülök, engem valóban a hozzáértők véleménye érdekel!!!
Az lehet ,sőőőőőt, hogy ''éééérdekesen'' és vontatottan fogalmazommeg mindazt amit szeretnék kinyögni....no komment.
A 130K NEM EGÉSZ KONFIGRA VONATKOZIK, csak alaplap(FŐLEG EZ!),cpu, memóra, és én egy bizonoys kategória legjobb alaplapját kerestem, memóriát és procit ha az anyagiak majd engedik tudok bele venni jobbat, tehát ezen 3 tényezőre szánnék kb. 130K-t!
lehet hogy te 20K-ek között alszol,de errefelé nemterem úgy a kes mint feléd!
Sajnos, és írtam is, ha tehetném, nem teketóriáznék, megvenném mindenből pl. a legdrágábbat(nemfeltétlenül a legdrágább a legjobb,igaz...) és boldogan élnék, nekem ez most azért fontos mert min.3évre ez az alaplapom lesz amit nemsokára befogok szerválni és szeretnék egy a kategórán belül ''ütőskisgépet'' összerakni...
amit az elkövetkező 3év alatt tudok fejlesztgetni ...
Tudom most jönnek be pont az új szabványok és technológiák,de ha ezek alapján próbálnék jógépet összerakni az bizony szerintem eléggé húúúúzós lenne...számomra ugyebár.
Az ezmennyi/azmennyi..figyejj, nyugi öreeeeg! Én csak megemlítettem hogy esteleg ha valaki tud ajánlani netenkeresztül jó vételt...szal érted.. asszedhogy nemkeresgetek?!
Csak írtam is asszem még valahol az elején hogy nemsok időm van fórumozni, de mindenképpen érdekelne az itteni szakértők véleménye,és valamennyi időt és ''energiát'' spórolhatok meg azzal ha pl. valaki írnekem egyet hogy: pl. ezt az X alaplapot ITT és ENNYIÉRT érdemes megvenni!...
Ha bárkit megsértettem volna, vagy úgy tűnt hogy''hülyéneknézem'' ,utólagos elnézését kérem!Szó sincs erről, akármennyire is ez jön le egyeseknek... :(
Én bízom az itteni emberekben, hallgatok a véleményükre, érdekel hogy pl. ez az alaplap egyik tag szerint a kategóriában a legjobb és ezért meg ezért jobb,mint vetéyltársai..satöbbi...
és valóban tény hogy finomanszólva nemvágom a hardvert, de valóban szeretném ha több közöm lenne hozzá(..majd eccer),és túl körülményesvagyok... -
Nite
őstag
Jujj...
Azért van a fórum, hogy segíthessünk, szvsz... :F
Bluefish:
Alaplap Abit IC7 /Socket478, Intel875P/ 21,792 Ft (N) - 27,240 Ft,- (BR)
Alaplap Abit IC7-Max3 /Fsb800,P4/ 33,892 Ft (N) - 42,365 Ft,- (BR) -
tts
addikt
Hát én isten bizony mondom nem szoktam senkit bántani, de ilyen sügér topicot régen láttam!
Te aztán jól hülyére vetted itt a népet, azok meg még vitatkoznak is.
Benyomod, hogy naprakész, mindenből a legjobb. Egész odáig követtem, míg jött a nagy farba: 130K.
Öreg ez alig több, mint egy naprakész VGA ára!
Mi ez az egész hülyeség, ez mennyi, az mennyi? Van neted keresd meg az árakat, ha még ez sem megy, tele van a postaládád reklám újságokkal, azok meg számtek cégekkel, remélem az olvasás még megy. -
KrúZ
csendes tag
Kösziszépen mindenkinek a hozzá(m)szólását!
Az Abit IC7 MAX3 , IC7-G mennyitkóstál?
És a Gigabyte 655tx -es Ultra lapja(erdoke ajánlotta többször:) )?
Hol lehet az alábbi lapokat neten megrendelni(ha egyáltalán érdemes neten megrendelni...)? -
Nite
őstag
válasz
Zoli bácsi #159 üzenetére
+1 szavazat az Abit IC7-G -re! :))
-
erdoke
titán
válasz
Zoli bácsi #159 üzenetére
IC7-G-ből többet lehet kihozni mint az Asus P4P800 sorozatból, úgyhogy ha a felszereltsége megfelel (talán az Asuson IDE RAID is van, viszont nem Intel CSA Gigabites a LAN-ja), akkor talán inkább azt. Ráadásul az új is.:P
-
Zoli bácsi
őstag
Na kérem, kaptam egy csere ajánlatot: A fél éves gigabyte 8knxp lapomért adnának egy 3 hónapos Asus p4p800 delux lapot (pat megy!), és 2x256mb ddr400 ramot. Esetleg egy Abit ic7-g lapot vadi újan, és szintén a ram. Asszem meglépem az ASUS cserét, a játékaimhoz nagyon kéne a ram. Gondolkozási időt kaptam. Tudom hogy jó lap a GB. de egy hőerőmű (DPS2), és lassú. Asus lapom még nem volt. Abitom igen (BE6-II). Véleményetek? Erdoke, mit szólsz...?
-
Nite
őstag
Az IC7-nek 3 fajtája van.
IC7, IC7-G, IC7-MAX3
Az IC7 böl, és az IC7-G böl is készült Rev. 1.1 tudomásom szerint, kijavították az apróbb hibákat (jobb minőségü kondik, jobb VRM, halk és jó nb-hűtés)
Az IC7-MAX3-at alpból tekinthetjük Rev 1.1-nek, hiszen ezeket a változtatások az is tartalmazza, meg még sok apróságot, ahogy erdoke is említette. Az OTES csak erre a lapra került fel, azért van rá szükség, hogy Prescott magos proci használata esetén a kondikat hűtse, így megbizhatóbb és stabilabb.
Ha Prescottot szeretnél, AI7-et vagy IC7-MAX3-at javaslok.
A -G azt jelenti, hogy 10M/100M-es ''hálókártya'' helyett 1GB-es van ráintegrálva. (minden Abit típusnál ezt jelenti a -G) Ilyet csak akkor vegyél, ha szükséged van rá.
A legjobb vétel szvsz. az AI7, az IC7-MAX3 csak akkor, ha extrém tuningot akarsz. Utóbbi rettentően stabil, de drága.
Ha nincs felesleges kidobandó pénzed, akkor nem érdemes i875P-t venni, hiszen csak az ECC memóriakezelésben, és a PAT-ban különbözik az i865PE-től. De a PAT-ot ugye minden deszkagyártó megoldotta már így vagy úgy. :D
Szvsz. ezért jó vétel az AI7, mert abban az Abit által aktivált PAT (gy.k. Game Accelerator) már nem az első változat.
400-as DDR-nél nagyobbat jelenleg asszem egyik alaplap sem támogatja hivatalosan, de egy kis tuninggal ezt könnyü megoldani... :D
Az Abit mindig is tuningalaplapokat gyártott... ó a BH6... :C -
Ben Cseng
tag
Krúz, hiába zsonglőrködünk itt a Sprindale vs. Canterwood chipsettekkel, a 865+PAT szinte ugyanaz mint a 875. Az, hogy ezentúl melyik überfaszább, így nem lehet eldönteni, a lényeg az, hogy miért akarsz gépet venni? Azért, hogy a vétel pillanatában abban a tudatban légy, hogy a legcsúcsabb deszktop lapod van? Eltelik három hét és a cég ugyanabból a lapból, ugyanabból a típusból kidob egy Megamax, egy ultramax, egy superdelux stb verziót, ami lehet, hogy valami olyan újítást tartalmaz, ami +x% teljesítménytöbbletet ad. Érdemes ennyit sz@rakodnod a chipsettel?
Inkább nézd meg a lapok jellemzőit, felszereltségét stb. és hogy MIRE akarod használni. Pölö az ASUS lapokon van egy általuk tervezett WiFi slot (vezeték nélküli hálókártya hely) amely tudtommal más alaplapokon nincs. Az Intel is csak a héten bejelentett új chipsetjeibe rakta bele a Wifi támogatást, tehát az új alaplapokkal ez a szabvány egyre jobban el fog terjedni, főleg a netszolgáltatók körében.
Tehát szerintem találd ki, hogy mik az szempontjaid és ennek alapján dönts. -
erdoke
titán
IC7-Max3 sok apró pluszt tud az IC7-G-hez képest, de egy átlagos felhasználónak egyikre sincs szüksége.
A SiS-es lapokról már elmondtam a véleményemet, szvsz tuningőrültek kivételével best buy.
Egyik se támogatja az 500-as vagy 533-as memóriát (max. 400), azt a memóriaórajelet csak akkor érheted el, ha a processzort is húzod 25 illetve 55%-kal.
SiS655TX tuningjáról a topicjában érdeklődj, nekem még a sima 655 volt anno. -
KrúZ
csendes tag
IC7-G is IC7 rev 1.1 alá/közé tartozik?
Mi a különbség az IC7-G és az IC7 MAX3között?
egyedül h a MAX3ra felkerült az a bizonyos hűtés?
Tehát akkor vagy az a SiS655tx-es GB vagy az IC7-G v IC7-MAX3(ez egy picit drága,ha nem szeretnék Prescottot akkor IC7-G?), AI7(vagy van AI7-G is?)számítanak a legjobb vételnek....?
Érdemes-e 875P-s chipes lapot venni,vagy ugyanazt tudja a 865PE is+PAT?
És az a SiS chipset még ráadásul alapból i875P szinten van és sokkal(relatív)olcsóbb is nála, és min. tudja ugyanazokat ugyababban a minőségben,mint a 875P?Mert ha igen, akkor tökrerohattul megéri a SiSes,jobb is mint a 865pe,egy szinten van alapból a 875P-vel, és még olcsóbb is, max.nem lehet annnnnnyira húzni mint az Inteles társát...de nemis célom
.ez a SiS támogatja az 500Mhz-s memóriát?vagy ki tudom majdan használni az 500-as DDR-t ilyen chipsetes alaplapban?mert elvileg-az eladóóó aszontaaa-h az IC7 -''úgy tudja''-támogatja még az 500Mhz-sDD-t is (vagy 533-asat)vagy húzás nékül bőőőőőven elleszek 3évig a duál400Mhz vel?
Tuningolásnál akkor az Abit lapok(nyílván eezek közül) a húzhatóbbak, satbilabbak.
[Szerkesztve] -
Nite
őstag
Az Abit egy nagyon jó (ha nem a legjobb ;]) alaplapokat gyártja manapság!
Az IC7-tel valóban voltak gondok az elején, de már mindent kijavítottak!
Ha Rev. 1.1-eset kell megvenni, azzal nem lesz semmi baj!
A melegedés, Prescott procikkal jött elő, ezért raktak a MAX3-ra OTES-t!
Ezzel hütik a kondikat, meg a négyfázisú VRM-et, és így kibírja a Prescott nevetségesen nagy áramfelvételét!
Beszéltek még hangos és gyakran meghibásodó nb-coolerről is, de a Rev. 1.1-en már ezt is lecserélték! Az a lényeg, hogy mindig az újabb változatokat kell megvenni!
Pl.:
i865PE - Abit IS7 helyett IS7-E vagy AI7
i875P - Abit IC7 helyett IC7 Rev 1.1 vagy IC7-MAX3
Az AI7 és az IC7-MAX3 már normálisan támogatja a prescottot is, de elvileg a régebbi változatokban is simán megy.
[Szerkesztve] -
KrúZ
csendes tag
Úgy veszem észe,hogy inkább GB párti vagy..:) de ezzel semmibajom csak egy észrevétel:)
Szerinted a SiS655TX jobb,mint az Intel 865PE v. 875P (tuning nélkül)????
A GB megbízható?(mondjuk ha adnak rá 3év garit akkor netéma:) )DEAZÉRT MÉGIS
Az Abit lap is megbízható? Olvastam az IC7-ről olyat,hogynem a legjobb a tervezés,nehezebben hozzáférhető portok?!? és hogy valaki szerint melegszik valami vagy ellett baszva az IC7en...de nemtom..azeladó a helyi PCbótba az IC7et ajánlotta minden további nélkül:)
Ha tudnád milyen gépről írok most,kiröhögnél:)))))))))))))))))))))))))))))
(deazért ZÁÁÁÁÁRÓJELBEN jegyzemmeg,hóóóógy Intel MMX233 CPU, foggalmam sincs milyenalaplap:)asszem '98-ban lett véve, a ház AT-s '93-ból,
egy nemtommilyen márkájú 4,2GB-os HDD,van még egy rééégi 5,25''-os floppy :))
256régiram:)-má alig lehetett találni.....+mindez megfűszerezve hibás-hiányos- Win98SE-el meg ugye van még egy 3,5''lemezolvasó és egy LG DVD/CD olvasó ja és TNT2-es nVIDIA VGA:) + 128bites(?)SB hangkártya)...
remélem az új gép ehhez képest fénysebessséggel fog száguldani :))
ezzel a géppel minimum gépigény rekordokat lehetfelálítani...pl. a Q3 simán futottrajta, relatív egész szép felbontásban...a pályák között lassan töltött...
[Szerkesztve] -
KrúZ
csendes tag
Húúú hát előszöris NAGYONNAGYONköszi!
Néhány nappal ezelőtt, amikor első vagy másodízben ajánlottad nekem az általad javasolt alaplapokat és emlékezetem szerint 30-32E-et írtál br. árnak mindkettőre.
De hol lehet neten-hogyha nem lehetséges a helybeli PCszaküzletben- ezeket beszerezni?...vagy hülyevagyok és írjambea googl-be:)
A digitaly-daily.com oldalán akkor naprakész és tökéletesen hitelesek az adatok,tesztek satöbbi...?!
A COOLINK házhűtők is megfelelnek,hogyha esteleg nem találnám az általad javasoltat?
A depo szerinted milyen időközönként frissít termék- és árlistát?-az ott kapható pl Chieftec v. Enermax tápok 350-360W-körüli teljesítménnyel,megfelelőek?-hülyekérdés!:))))deazé csakbennehagyom, hogy lássátokhogy hülyevagyok:)
naneeeeem!:)azééé ottmég nemtartok..
a gépen min. 3évig a MS XP Home(OM)-mal fog ''osztozni''...hogy mennyire lesznek jóban...mad kiderül:) -
Nite
őstag
Egyetértek... :))
Viszont, az erdoke által ájánlott két lap közé javasolnék neked még egy alternatívát! Szintén nagyon jó alaplap az Abit AI7 is, igaz 865PE chipset, de ez már a második Abit alaplap ezzel a chipsettel, nem csak más revízió (IS7, IS7-E, etc.)! És jónéhány tesztben előfordult már, hogy a gyáriag nem PAT-os i865-te szerelt lapok jobb eredményeket hoztak aktivált PAT-tal, mint a 875-ösök... :DD -
erdoke
titán
Na jó.:P
Alaplap:
Ha van olyan lap, ami a tezstekben MINDIG a legtöbb pontot éri el, akkor természetesen az a legjobb. Arra azért érdemes figyelni, hogy gyakran a kisebb érték a jobb (pl. tömörítési idő). Azt is érdemes kiszámolni, százalékosan mennyi is az a különbség, mert a diagrammokon általában csalóka.
Végül az így kapott eltéréseket össze kell vetni az egyes lapok felszereltségével és árával.
Erre alapozva javasoltam neked a Gigabyte 8S655TX Ultra lapját, mert az a jó teljesítmény mellett bőséges felszereltséget és kedvező árat nyújt. Erős tuningban nem jeleskedik, de azért +15%-kal elboldogul (mondjuk egy 3 GHz-es procit 3,5-ig simán kihajt). Ha az erős tuning is feltétel, akkor a jól sikerült i875P lapok közül ajánlok egyet, ilyen pl. az Abit IC7-G.
Nagy árcsökkenés szerintem nem várható a nyáron, de később sem. Valamennyit persze még biztosan esik a majdan kifutó lapok ára.
Ha Depo-n nem találod, akkor a Google-ba beírod a típusát, mellé az ''ár'' szót, és nyomsz egy ''Keres''-t. Akkor is ezt javaslom, ha a Depo-n megtalálod.:D
A 64 bites technológia kihasználása platformfüggő. Egyelőre csak az AMD 64 bites processzorai támogatják (asztali gépekről beszélek). Elméletileg a későbbi Prescottokban is aktiválásra kerül majd, de azt nem nagyon éri meg megvenni.
Ház:
Az előbb vázolt módszer a Casetek 1018-as szériára: [L]http://www.google.co.hu/search?hl=hu&ie=UTF-8&q=Casetek+1018+%C3%A1r&btnG=Keres%C3%A9s&meta=lr%3Dlang_hu[/L] :P
Táp:
Ha kevés pénzed marad, akkor inkább vegyél egy márkás 350/360 W-os tápot. Leginkább ne maradjon kevés pénzed.:D Hosszabb távra jobb befektetés egy márkás 400-430 W-os táp. A 350-es AOpen táp nem rossz, de az említett házat nem ismerem.
RAM: A Hynix talán jobb választás Intel mellé, még az is könnyen előfordulhat, hogy a D43 vagy D5-ös chippel készült 400-ast nem kell lecserélned tuningramra, megy majd 500-on.:P
Házhűtő:
Jelenleg 1500 Ft a GlacialTech SIlent Blade nevű 8 cm-es házventije, ebből 2-4 darab kell háztól függően.
VGA:
9600Pro tényleg a 30e-es ár legjobb vétele. Gyártó nem annyira számít, a minél hosszabb garanciára figyelj.
Hangkártya:
11-12e Ft körül még lehet kapni Audigy-t (nem 2). Ebben az árban az a legjobb vétel. -
KrúZ
csendes tag
Remélem a többiek máshogy látják...hibám, hogy hosszan fogalmazok, mert szeretnék közérthető lenni...mivel nemigazán értek az ilyesmihez ezért én így
fogalmazom meg, de miért baj ha hosszabb? azért hosszabb,mert több hardver ügyében kérdezek.
...nameg ilyesmi...
és kellemeskis olvasmány és nekemmeg télleg nagyonnagyonfontoslenne hogy a leírtakra választ kapjak!
Ígérem ezekután nemírok oldalas hozzászólást csak erre a hosszabbra még....
Köszike előre is! -
KrúZ
csendes tag
#134-re valakí????????MINDEN KÉRDÉSRE!
-
KrúZ
csendes tag
SegíííííííCCCCCCCCCCCCCCCCSETEK!
tudnátok még mondani nagyonkőprofi és hiteles adatokkal szolgáló webhelyeket ahol részletes alaplap tesztek vannak lehetőleg magyar de lehet angol is a többi nyelv kizárt!:)
De mindenekelőtt az előző hozzászólásom mindegyik pontjára reagáljatok lésszes! -
KrúZ
csendes tag
Hát úgynézki hogy remélhetőleg a végső fázisba ért az alaplap hercehurca...
A következőkre lennék csak kíváncsi még:
kezdem a hosszabbal, az alaplappal...szóval lett nekem ajánlva egy honlap, digitaly-daily.com(asszem ezvolt),ahol eléggé hosszú, részletes(legalábbis szerintem) leírást találok az alaplapokról...én már időhiányában és a fáradtság miatt az alaplap tesztek végét néztem végig,tehát a konklúziót, diagrammokat, pro/kontrát...Ezen az oldalon található leírás tényleg betonstabilanhiteles????
A PH! is merít innen infót az alaplapokról pl.??(mert ugye van itt sokmindenmásis)
Az alaplapok közül, ynílván kategórián belül(S478,ATX) az a legjobb alaplap amelyik a tesztekben MINDEN ALAKLOMMAL a legtöbb pontot éri el, a legnagyobb értékeket produkálja??????????????és a végső összegzésben is nagyrészt pozitívumok kerülnek előtérbe?-tehát ezek a főfőfő mérvadói egy alaplapnak?Ez alapján lehet rangsorolni, és hogy melyik a jobb? a mérési eredmények közül melyik(v. melyek) az a doagramm/mérési eredmény(ek) amelyeket leginkább figyelembe kell venni????
tehát hogyha én a legtöbb pontot elért soksoksok poitívummal felvértezett lapot szerzem be,akkor mindenbizonnyal a kategória legjobb alaplapja kerüla tulajdonomba???-és EZ a lényeges!
várható nagyobb árcsökkenés alaplap téren a nyár folyamán???-mert láttam, hogy már itt az új chipkészlet és proci-Intel részről....
ha pl. a depon nem találom meg az általatok javasolt, vagy az általam(/is) kinézett alaplapot akkor hol tudok még neten alaplapot venni?Jajhá mongyatokmá valami jóóóókis oldaltméééég:)
A 64bites technológia kihasználása/támogatása alaplapfüggő?
Ház: Hol lehet azt a Casetek 1018-as házat br.18Eért megvenni?És ennek a háznak a közelébe sem érhet pl. egy AOpen H700B ház(+táp)????
Táp: Ugye a leginkább favorizáltak a chieftec és az Enermax tápok, de láttam Levicom(asszem) ajánlatot is.De hogyha kevés pénz marad tápra, akkor inkább vegyek egy kisebb teljesítményű pl 350/360 W-os márkás tápot, vagy vegyek egy nemannyira neves de >=400W-os tápot?-hogyha persze olyan házat veszek, amelyikbe nincsen táp...Ezért érdekelne pl hogy mit gondoltok a fentebb említett AOpen házról? vagy jobb a Casetek?
Ram: eleinte az alapba ''csak'' PC3200-as DDR-t tudnék venni , 40-45E-ért max.
ennyiért pont lehet is venni 2X512MB -os SAMSUNG-ot vagy asszem PQI-t is...
Vagy van ebben a kategóriában jobb választás ennyi pénzért mint a PQI vagy a SAMSUNG?
Házhűtés: ha netán épp házhűtő ventit nemadnak aházhoz, akkor melyik gyártó hűtői közül érdemes válogatni?(gondolom a Zalman a No.1,de drága?!,inkább COOLINK-re gondoltam, meg PCboltban is azt javasolta azeladó...melyik lenne a legjobb választás nem túl drága és mégis nagyon jó hűtő?)
VGA:tehát Radeon 9600Pro(ugye 20-30E-es kategória abszolút királya) de MELYIK GYÁRTÓ kiszerelésében vegyem?pl. Sapphire,Club3D,Conect3D....stb???
És végül,de nem uccsósorban a hangkártya:~10E-ért melyik a legjobb választás hangkártya téren? én egy SB Live!(5.1)-re gondoltam, és maradnék is a minőségis hangkártyák'' között''.
ezek lennének emit még tisztázni kéne, a többit már megoldom-jééééé de önállóó:) - szóval ezekre-MINDRE- lésszes akicsak tudja/ért hozzá mondja el amit gondol! -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Zoli bácsi #131 üzenetére
Ha érdekel, cserélhetünk:D
-
erdoke
titán
válasz
Zoli bácsi #131 üzenetére
Mit jelent, hogy a ''RAM-ok mások voltak''? 2*256 MB-tal szemben kb. ennyi a differencia a 2*512 MB javára. Az alacsonyabb időzítések is számítanak valamennyit.
A hőmérséklet miatt el ne add, az Asus lapok 6-10 fokkal alámérnek úgy, hogy közben a beállított fesznél többet adnak a procinak.:D [L]http://www.bleedinedge.com/reviews/abit_asus_temps/abit_asus_temps_01.html[/L] -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #130 üzenetére
A ramok mások voltak, de mindkét lap gyári alapbeállításon ment. A 865pe-s lapon a pat be volt kapcsolva, az AIDA kiírta. Úgy kiakadtam, hogy ma reggel be is rontottam egy számtech boltba, hogy alaplapot vennék, ill. cserélnék. A boltos próba után egy vadi új p4p800-as Asust ajánlott érte. Azért nem cserélem el, de egy ic7 max3-ért odaadnám, annyi szent :)
Szerkesztés: Bocsánat, hogy belekavarok itt a topikba, de azthiszem a témához kapcsolódik a dolog. :)
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Zoli bácsi #128 üzenetére
Az Asus lap 10 fokot alulmér, úgy kalkulálj! Amúgy ugyanolyan RAM-okat használtál mind a két lapban és az időzítések is megegyeztek?
-
Zoli bácsi
őstag
Erdoke, a véleményedre kíváncsi lennék........ Most, hogy láttam hogy megy a procim, és hány fokon egy p4p800-as lapba, meglepődtem.
-
Zoli bácsi
őstag
Van egy eladó Gigabyte 8knxp (rev2) lapom. Mindennel, fél év gari, doboza megvan. Eladás oka: haver asus p4p800-as lapja mem. olvasásban alap beállításokkal 1000mb/sec-ot ráver. Ezenkívül alapból a proci hőmérséklete bármilyen hűtővel 43-48 fok. Terhelve plussz egy tízes. Ugyanazzal a procival (p4 2,6c) és hűtővel a p4p800-as lapban 33fokos volt a proci. Ennyit a 8knxp lapról. kapuvári vagyok, ha valakit érdekel szóljon. Kipróbálható, egyébként betonstabil.
-
erdoke
titán
Ha nem akarsz erősen tuningolni, akkor továbbra is a SiS655TX chipsetes lapokat ajánlom. Van a listádon kettő is, vedd azt, amelyik jobban megfelel ár/felszereltség alapján.
Mivel hosszabb távra veszed a cuccot, erősen javaslom, hogy minél több SATA csatorna legyen rajta.:P -
Nite
őstag
Egyetértek, szvsz. Abit IS7 legyen, de ha nem kell rá 4 S-ATA (Raid), valamint gigabit LAN-t sem fogsz használni, és a firewire-re sincs szükséged, akkor bőven elég, ha IS7-E-t veszel, olcsóbb, mint az IS7, de ha kellenek az extrák is, akkor hajrá...
Bluefish:
Alaplap Abit IS7 /Socket478, Intel865PE/ 17,792 Ft,- 22,240 Ft,-
Alaplap Abit IS7-E /Socket478, Intel865PE/ 14,992 Ft,- 18,740 Ft,-
[Szerkesztve] -
KrúZ
csendes tag
Na akkor alaplapok:
MSI: 875P Neo
865PE Neo2 FIS2R
Intel D875PBZ
Gigabyte: 8KNXP(vagy azért ez talán mégse...)
8S655TX Ultra(?)
Epox 4PCA3+
ASUS: P4P8X
P4P800-E Deluxe
P4S800D-E(SiS655TX)
DFI LanParty Pro875B
Abit: IC7-MAX3
IC7-G
IS7-G
Na hát '' gyorsan'' átfutottam egykét alaplapon a digitaly-daily oldalán ...az általam felsorolt alaplapok nem egy kategória, nemnéztemutána melyik Mo.-on -ha kapható- konkrétan mennyitkóstál...
Kaptam már véleményeket, ezek közül lenne szerintem ami lesz majd.
De melyik?-ezitta szokásos kérdés-természetsen aki már leírta neírja le mégegyszer,mex megerősítheti saját állápontját, elmondhatja röviden hogy a többi (kategóriájában vetélytársa,esetleg itttis látható..)miért nem olyan jó....
de ugye hát aki írt nekem alaplapot leírta hogy konkrétan melyik, de hogy miért AZ ?! (tisztelet a kivételnek) -
KrúZ
csendes tag
#112-re valakííííííííííííí valamit???????????
-
KrúZ
csendes tag
A Casetek 1020-as széria sem rossz...de azmár 25 felett van táp nélkül..
-
Viktor77
titán
válasz
Alvin_ti4200 #115 üzenetére
Hát ezeknél bőven jobb a Casetek 1018.
-
KrúZ
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #115 üzenetére
tehát akkor rosszválasztás lenne amit énkinéztem DX vagy BX sorozat????
Szerinted is jó a Casetek? Chieftec vagy Enermax táppal? -
KrúZ
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #96 üzenetére
Mistral-ban?????????????''Mistral-ban lehet kapni Chieftec midi tornyokat táp nélkül 13-14 ezerért...''???? BX,DX sorozat?????azok midik?
-
KrúZ
csendes tag
De alaplap téren mégmindig nemtom hogy milegyen!
erdoke a Gigabyte8S655TX-et vagy az Abit IC7-G-t ajánla-és biztos benne:))
akkor ugye vanmég P4P800(Deluxe) és a jókis 60E-es Gigabyte.
Ja és volt Epox is de azt én finomanszólva hagynámbékén...
Intel?MSI? vagy ezek korlátozottak, lassúak? egyszerűen nem annyira jók mint a fentebb említettek??
akkor jó, legyen 40-45E körüli(!) kategória MAX. az alapra.lehet még érvekkel alátámasztott javaslatokat tenni:) de komolyan ! én eddig Abit v. ASUS párti voltam..de mostmááár....:) -
KrúZ
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #101 üzenetére
tehát akkor ez minden vinyóra egytemesen igaz.
Na ezt jótudni, köszike!
ésa casetek linket is! -
KrúZ
csendes tag
Na most akkor 9800SE?9600Pro????vagy most melyik?????
20-30E maksz!
És én mindenképpen Intel vonalon maradnék!
64bites konfigot majd BTX-ben..meg a véglegesített technológiákkal, hamár ''kiforrottak''...
deha Intel akkor miért nem P4C800 széria?? és miért ASUS?
Abit IC7-G???amit erdoke is javasolt nekem...remélem jólemlékszem.. -
Junkie
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #94 üzenetére
Igen ezt kihagytam de csak azér mer aszittem dobja magát hogy csak a 256bites-nél van esély moddolásra.
-
Alvin_ti4200
félisten
Én nem vennék drága lapot P4-hez, mert akkor már sokkal jobban megéri A64-et venni. Max 25-30k, fölötte halál felesleges, úgyse tudod kihasználni, amivel többet nyújtanak. Ha nem tuningolsz, akkor egy voks a P4P800-ra (tuning nélkül működik a PAT). HDD-ből szívgörcs nélkül Seagate. DVD-íróból offkorsz Pioneer. Mistral-ban lehet kapni Chieftec midi tornyokat táp nélkül 13-14 ezerért, megfontolandó. Amúgy a Casetek házak se rosszak.
-
KrúZ
csendes tag
bocsi nem ''lapot'' hanem VGA-t...de azért ugye egyértelmű:)
Naaaaaaaa akkor az a Casetek ház nagyonjóárbanvan!!!!!!!!
van róla részletesebb leírás valahol?vagy képek is talán?
mert ez nagyonérdekelne a többi hardver mellett, és
a HDD -ügyben nekem is a Seagate-et ajánlották többen...
Átalagnak, eléggé átlagfelhasználó leszek és vagyok is:))
Aaaaaaaaa PC GURU-ban(ez ugye nemszámít reklámnak mert a PH! kapcsolatban áll a GURU-val) olvastam valahol egy olyan cikket talán HW mentőöv cikkben, hogy ha pl veszek egy 120GBos HDD-t,akkor ott általában már relatív nagy a veszteség ...~11GB(asszem),de én nemértekhozzá, csak szeretném tudni hogy pl a Seagate esetében is számítsak erre a ''veszteségre'' vagy ez csak úgymond ''ijesztgetés''? -
KrúZ
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #84 üzenetére
okéééééé figyejjakkor, gépen részenként szerzem be az anyagi helyzetem ingadozó, lesz, hogy egyes elemekre többet tudok költeni, de szal a CPU, a memória részét majd én megoldom, nekem most a ház és az alaplap lenne a lényeg! alaplapra max40em lennevagyha túlerőltetem magam akkor 45 vagy akörül, deeeeeee hogyha a Gigabyte valóban annnnnnyira jó és ez a LEGJOBBBB
ebben a S478 ATX kategóriában akkor szerintem valahogyan de megveszem,...de gondolom az újak befutása, és ennek a szériának a kifutása miatt az ára is kedvezőbb lesz pl augusztus végére, szeptemberre....
megmég ami fontoslenne a HDD: szal Maxtor vagy Seagate?(S-ATA)
meg a DVD író: LG v. Pioneer?
Ami meg a házat illeti, akkor a Casetec(vagy k a vége?) akkor mint nature ház talán jobb is a Chieftecnél? és huszonezerért lehet venni? de jobb lenne ha 15E körül lehetne(az általam említett paraméterekkel)
ennyi kész ennyitszeretnék megtudni de mindegyik hardverre szeretném ha valaki hozzáértő reagálna okosat!
Köszike -
KrúZ
csendes tag
Plusz méga nnnyi kimaradt hogy egy über deszka mint pl. álllííítólag ez a Giga alaplap ilyen, mennnnnyivel vagy milyen fontosabb tényezőkben tér el egy 30-40E közötti nevesebb gyártótól származó alaplap képességeitől?????????????????
És ha télleg ez a Giga alaplap a king az általam megadott kategóriában, esetleg nemtud valaki eladni nekem egy ilyet csak esetleg SOKKKKKKAL kedvezőbb áron?-ezutóbbi kérdés nemfontos annyira az előtte levők annál inkább!
tuningal kapcsolatban egy csomóóóóóóó kérsésemlenne ,mert foggalamsincsen hogy hogykell, dee egyrejobban kedvetkapok hozzá,és hát jobb későbbmint soha nekemis elkezdenem az ilyesmit...deee most szerintem nem mennék bele a tuningba, majd ha esetleg valaki,aki kenivágja az ilyesmit tudna nekem segíteni közvetlenebb kommunikációs formában, pl ICQ-n... vagy majd telón...
Megvan valakinek bedigizve az EB eddigi meccsei? fateromnak nagyonnagyonkéne a tegnapi cseh-holland meccs,v. legalább a részletes összefoglaló, ja és sajnos elmulasztottam a F1-et, ...megin a Sumi nyert?
vinyó kérdés: Seagate vagy Maxtor? vehetem nyugodt szívvel a Maxtor termékeit???(S-ATA)
és DVD+/-RW LG vagy Pioneer?
a Radeon9600SE-ha egyelőre nemfér bele jobb- megfelel egy nagyon alap,kezdő VGA vezérlőnek? mert majd énis tervezem pl X800XT vagy Pro beszerzését... -
Viktor77
titán
A Gigabyte jó, de felesleges belőle az Ultra, elég a sima is.
Háznak meg inkább valamelyik Casetek 1018-ast javaslom, ezekben ugyan nincs táp, de azt úgyis eladnád, mint említetted. Viszont nagyon jól szellőznek, és jól szerelhetőek. És olcsóbbak is a Chieftech-nél, viszont semmivel sem rosszabbak, sőt...
Ja, új 478-as lapra már ne nagyon számíts, kifutó foglalat típus. Az Abit-nak már megvannak az új foglalatú lapjai. (Csak tudnám, miért 865-ösök? :F ) -
KrúZ
csendes tag
Hátőőőőőőőő kicsit eltértünkatárgytóóóól:))
Annyit szeretnék kérdezni mééég ,hogy egy alapos profi alaplap tesztben milyen paraméterek szereint vagy miben hasonlítják össze az alaplapokat? pl. gyorsaság?(miben mérik?és mivel?)tuningolhatóság? vagyvagy????????????
Ésha egy fullos összehasonlítást csinálnánk, akkor azaaa 60E-es Gigabyte alaplap(GA-8KNXP vagy ugyanez-Ultra-ez asszem madnem 100E)lenne az übereksztraterramegakirály????
És várható hogy kijön ÚJ(!) Socket 478-as ATX-es alaplap a felső kategóriában???
Mert ha nem , akkor az eddig ijen paraméterekkel kijött lapok közül az egyértelműen No.1 az a fentebb említett Gigabyte???????
Szal ez a lap a csúcsfasza????????? természetesen a fentebb említett kategóriában! (vagy mivel ,milyen paraméterekkel lehetne még szűkteni a kört hogy melyik alapok jöhetnek szóba?)
A következő hogy ugye fanatikusoknak meg igényeseknek Chieftec ház dukál...
deeee konkrétan melyik???Melyik sorozat vagy konkrétan melyik rendelkezik a legjobb paraméterekkel(ATX)????? mert nekem személyszerint elegendő lesz a későbbieket is figyelembe véve a 4db5,25'' ,2db FDD hely, 4db HDD hely és egyelőre a gyári 360-as táp amit tuningoláskor mindenképpen lefogok cserélni egy 420 vagy 460W-os Chieftecre vagy netán Enermaxra-hogyha az Enermax valamennyivel még a Chieftec tápokat is übereli?!...
Kérlek mindenre válaszoljatok amit most írtam és ezután már ''hagylakbékén''titeket a ''hülyeségeimmel''... -
Nite
őstag
Akkor legyen X800Pro, nem vok. semmi jónak az elrontója... :DD
Igaz, valóban nem néztem meg rendesen... (értelmezve olvasás rulez)
ez teccik... :C
De, nem mintha a 2x512 ne lenne elég.... :DD
De akkor is van 480-as Enermax táp... ;]
Persze, ha régi, mindenképpen inkább kisebb telj. legyen, de akkor is új... :)) -
Skica
őstag
Bocs Gigabyte akart lenni.
-
Skica
őstag
Igen régen van SiS-es alaplapok a gépeimben, de csak jót írhatok rolluk.A mostani SiS 655FX/TX-es lapok nagyon jó vételek.A tuningolás sem rossz, nállam a mostani 3GHz-es P4 3600-on berreg már rég, stabil ,olcsó, jó (Gogabyte termék).Volt Abit, ASUS,MSI,Epox lapom de mind kevesebb tudással bírt a mostaninál.
-
perempe
veterán
Ez egy elég jó összehasonlítása a 3 leginkább elterjedt Intel chipsetnek.
[L]http://www.extremeoverclocking.com/reviews/motherboards/MSI_848P_1.html[/L]
[Szerkesztve] -
KrúZ
csendes tag
Vagy há nemtom...vagyha mégegy ideig forgalmaznak olyan alaplapokatamilyet énszeretnék, akkor inkább a házra és a tápra kéne koncentrálni.Lésszes amiket írtam az elején hosszabbakat nézzétek át és a többi PC egységrőlis mondjátok majd el a véleményeteket!Megha majdmég lehet kapni nekemvaló alaplapokat,akkor nyugodtan vehetek egy Abit IC7-G-t(EZT HOLLEHET neten venni?)vay megnézni részletes leírását?) és majd később veszek valami eksztrémebbet...de akkor a ház milyenlegyenATX(2.03???)miaza 2.03? mindenképp olyanlegyn , aza P4-ház?vagy mitjelent?honnan lehet tudni hogy ilyen szabványú az adott ház, hogyha pl az eladó egy PCboltban nemtudja?
Jaaaaaj kééééépzejjjétekel ÓÓÓÓÓÓJAN éééééééédi a barátnőőőőőőm!:))))))
(szeerves része a hardverfórumnak az ilyen jellegű kis megnyilvánulásom is:)
most Görögbevana szüleivel 2hétig:(((((((
Jaaaa ésmég kéépzejjjétekel hogy faterom az 5milliárd 769millió334 468-adikember aki még nemjárt a Holdon(hold on)...
MTV dirty sanchez!minden szombaton 21:30-tól az emtííívííííín!
na hát és akik már nincsenek fórumon és esetleg tudnánakhozzámszólani azügyben amiért eredetileg segítséget kérek, akkor lésszes mongyátokmega többieknek hogy majd ha úgyalakul őkis írjanaknekem ...:)
de télleg!
hát én asszem benyomoma SZPÁJSZ-ot és méhenkórászbamegyekát,további lóóószóraxást mindenkinek ..majd folyatköv.holnap.. -
zsoltee10
addikt
A 60e-s 8KNXP überállat tuninglap. gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha van egy jól húzható 3.0C procid, akkor azt a giga lappal valszeg jobban meg tudod kergetni, mint az asus, vagy abit lappal. egyszerűen betonstabilan tartja a feszeket. a többi lapnál nagyon durván tud ugrálni a vcore húzott procival. ebben az esetben a húzott proci minimum 3.0C@3,6Ghz-t jelent, de inkább többet.
-
KrúZ
csendes tag
mostmár nemistudtokmajd aludni:) felcsigáztamakedélyeket:)
na dehát végre egy nektekvaló jólik téma!
egy IC7-tel vayg az általad említett Giga lappalis vígan tölthetekle, írhatok DVD-t,mehetközbe kismillijó multimédija alkalmazás, net,gördülékenyen nyomulhatok a dúm3-mal pl. vagy BF2vel vagy HL2.. az alaplapok sebessége negyon meglátszik?vagy inkább gyors procitvegyekbele?szóval akkora óóóóóriási különbség van egy 60Ezres meg egy 30-35ezres alaplap között?deakkor ittlehet a megoldás ,mi a fő különbség?mertha pl az egész alapja, a magja azonos akkor elégaz olcsóbbatvenni...nemkellnekem SCSI-s HDD pl...
Ajánlatokatszeretnék...:) -
KrúZ
csendes tag
és ezaaaaaa 8S655TX tudja legalább azt mint az Abit IC7-G?
Ááááááááááááááá mijérninemkönnyítiikmegazemberdolgát.abbafejezhetnékmáraz ATX-es S478-asok gyártását és akkor már adott lenne aválaszték, és azokközülkénecsak mazsolázgatni...mostmár fogalamsincs mi alapján vegyek alaplapot...:( mert nem igaz hogy nem lehet leszűkíteni a kört annyira hogy max. 4-5 alaplap és 4 gyártó közül keljen csak kiválasztanom a nekem megfelelőt:(
Te nemtudnál egykis felvilágosítást adni a Giga655TX-ről? Voltmár neked olyannal dolgod? gyors?megbízható?jólfelszerelt?bővíthető eléggé?-gondolom ha ezekre egyhangúan nem lenne a válasz nemajánlottadvolna...:) -
zsoltee10
addikt
Sztem Abitot ne vegyél, inkább asus, de méginkább a Viktor által említett Epox, bár ha jól emlékszem nem akarsz annyira tuningolni, az Epox csak tuningban jobb, mint az Asus, az Asus viszont messze megbízhatóbb, jobban össze van rakva mint az Abit. punktum! :D
-
KrúZ
csendes tag
Jóóóó igazatoklehet valóban kicsit túlbonyolítom,csakcsak téllegnagyonszeretnékegy faszakis gépet összesoppingolni...
ésa 30-32 rongy az egyáltalánnemis vészes szerintem(de ez gondolom brutto)
az IC7-G 30-32br.?????????????????????????hátez akkor k****vajólenne!
Nekem az MSI-re mondták h. inkább szerverekhez meg hogy lassú,de ottis az Abit és az ASUS volt a favorit.
Nemtudom, írjatokmég!vitassátuk meg,émmegmajd próbálom felfogni:)
Én hiszek erdoke-nak/nek(?),deazér méééégis :))
Tegyünk ODA pontot ahová pontot kell tenni! -
KrúZ
csendes tag
Mi a lényeges különbség az IC7 és az IC7-G között? na és mivan a sokatemlegetett IC7-MAX3-mal?Csak kíííváncsivagyok, hogy az IC7 sorozatból akkor ezekszerint a -G-s a legleg?
Amúgy én az Abit és az ASUS lapjaji között vacillálok....
De sem az MSI sem a Gigabyte teljes választékát nemismerem, és ha jólláttam, akkor a depo-n se volt az általad említett Gigabyte alaplap.
Vannak valahol vagy ITT a Prohardver!-en részletes leírások az általad említett alaplapokról-mert pl. azaz egytlen vagy maksz 2 cikk vagy hír amitaz IC7-G-ről olvastam nemvolt túl részletes és kielégítő számomra, a Gigabyte-ról és az MSI-ről foggalmamsincs...egy nagy összehasonlítás kéne sokféle szempontból hogy a négy nagy gyártó nekemvaló alaplapjaji miket tudnak meg ijenek és a legjobbat kéne kiválasztanom...
Ezért jólenne ha senkisemlenne elfogult hanem a döntés észérvek és tények alapján születne meg.Melyika legjobb alaplap????????!(zárójelben mindig hozzáteszem.hogy S478,ATX/fullATX) -
zsoltee10
addikt
Most majd jól lehurrognak, de Abitot semmiképp nem ajánlok. Asus P4C800, esetleg, ha kell 4db SATA, meg IDE Raid is, akkor a Deluxe változat.
-
-
KrúZ
csendes tag
Kééérlek segítsetek!:(
olvassátok el az előző hozzászólásaimat is!
A leglegleg lényegesebb az alaplap lenne!
ASUS/MSI/Abit/Gigabyte????????????????????????????????????????
mert olvasgatom a topicokat meg minden de valaki ír egy alaplapot hogyaz ííííjdehűdekirály, nemsokkalkésőbb valaki lefikázza vagy mond egy másikat esetleg adatokkalis alátámasztja az igazát....satöbbi amiket már leírtam ...
és konkrétan melyik(S478,ATX/fullATX,2.03?)?gondolom intel 875P chipes (vagy esetleg VIA/SiS/ATI 9100IGP?????????-ha gyártanak ijenszabványú alaplapba ilyen chipet de ezek jobbak a 875P-nél?)
mostmár dőljön végre el hogy melyik alaplap gyártó és konkrétan melyik alaplapja a legjobb az általam megadott paramétereknek megfelelően!VITASSÁTOK meg ITT! mert már jönnek a teljesen új foglalatos, más szabványú alapok és már vége lesz vagymár végeis van, kifutottak az utolsó felsőkategóriás lapok az álatalm említett szabványban(S478,ATX/fullATX)ezért már megvannak a konkrét ''versenyzők'' egy végleges NAAAGY össszehasonlító ''tesztre''... :F
a lehető legprofibbak véleményét várom elsősorban!
Előreis köszi :t -
KrúZ
csendes tag
Igen, tehát a ház, a proci, meg az alaplap foglaltatik benne a 130 kőkemény forintban.
De méééég lennének(lehethogy felesleges és hülye)kérdéseim:
mennyire lehet bízni a depo.hu-ban?Szal az ottlátott áron valóban be is lehet szerezni az adott terméket, és azt a terméket is kapja a megrendelő, amelyiket kiválasztotta?Vagy hol lenne még érdemes hardvert nézni neten?
Tápra visszatérve: nekem a helybeli PC-s boltokban is kivoltakmá egy idő után akadva hogy én ha JÓ PC házat szeretnék vennei akkor én az egész házra(táppal együtt) ők meg inkább a tápra értették,szóval hogy mert hogy állítólag az a lényeg és a ház az mellékesebb, lehet kommerszebb ház is de a táp az legyen JÓ!
Tudna nekem valaki ajánlani kommerszebb házat ami viszonylag jó,évekmúlva is háznak lehet majd nevezni(min3 év)?
Az Enermax táp jobb lenne mint a Chieftec?
Létezik S478fogalaltos ATX szabványú alaplapban jobb chipkészlet, mint amit az Intel gyárt(pl.875P)? SiS,VIA PT800/PT880,ATI Radeon 9100 IGP(?)????
És igen, Northwood magos procit szeretnék, ebbe a szabványba még talán ez a legjobb ami belemegy az EE-t leszámítva ami számomra méregdrága.
DDR: a SAMSUNG-nál jobb a PQI?(ha tehetném énis OCZ,GeiL(főleg!),CORSAIR,Kingston...stb. memóriamodulokközül válogatnék...)
de ezt későbbis megtehetem, egyelőre jók a kommerszebbek is, nem?
HDD: egyszerűen nagy dilemma, nemtok dűlőrejutni,hogy most akkor Maxtor vagy Seagate vinyót vegyek(S-ATA)
Valamelyikőtöknek ,aki Abit IC7 MAX3-at ajánlott nekem, rendelkezik ilyen alappal? Saját tapasztalatból ajánlja?
És olvastam Abit deszkáról(pl IC7 vagy IS7 széria)olyat is , hogy lehet hogy sokat tud, sokmindennel fel van vértezve de a fizikai kivitelezés , a tervezés azért még nem tökéletes, szóval gondolok itt a használhatóságra,praktikusságra kezelhetőségre(fizikailag) nehezebben hozzáférhető bővítőhely, előnytelen alkatrész elrendezés???? télleg van ilyen probléma(?) ezen alaplap(ok) esetében?
és egyetlen egy MSI vagy Gigabyte alaplap ajánlatot sem láttam. Talán azért ,mert ''messze'' nem olyan jók, mint pl. az Abit vagy az ASUS?
ASUS P4P800 az nem 865PE-s chippel van felszerelve? mert nekem 875P-s kéne.
vagy a kettő között csupán MINDENTÉREN annyi az eltérés ,hogy a 875P-n engedélyezve van a PAT?Semmi több?vagy azért a 875P-ben rejlenek egyéb plussz tratalékok is a 865PE-vel szemben?
és a következő nagy dilemma: ASUS vagy Abit????????
A gép amit összefogok rakni-vagyis majd az aki ért hozzá- legalább 2-3évig nem kerül leváltásra ,de inkább 3évig szerintem, ezért szeretnék minél jobb, megbízhatóbb alaplapot venni mert ez mindennek az alapja, amit tudok a későbbiekben bővítgetni pl. de nem tudom megvenni mostanság még az új BTX-es Intel vonalon maradva Socket-T-s alaplapot ,és mindenképpen most v. a közeljövőben(nyár folyamán,legkésőbb szeptemberig)kell döntenem és beszereznem a teljes konfighoz szükséges hardvert.
Hát kb. ennyi kérdésem lenne, én bízok mindenkiben, minden véleménynek hitelt adok,mivel úgyhiszem hogy a hozzámszólók többsége eléggé kenivágja az ilyesmit(hát nálam biztosjobban:) ).
Előre is köszönök mindent-de azért reagáljatok sokat és sokan,szeretném már ha összeállna a kép...
(hallottam olyasmit is hogy jelentősebb mértékben csökken egyes hardverek ára ősszel. Igazlenne??? És vagy érdemes még egykéthónapot várnom az aáltalam felvázolt /kategorizált alaplap vételével? Vagy minek megy le az ára a ''szokásosnál'' jelentősebb mértékben a közeljövőben?-gondolok itt VGA(ATI!)-ra,
hangkártyára,memóriára ,ATX-es házra-tápra,Northwood magos CPU-ra is az alaplapon kívül) -
KrúZ
csendes tag
Köszönöm minden kedves hozzámszólónak a meglátásait, néhol kritikáit,ami mindenbizonnyal jogos, nemtagadom, és valóban, lehet hogy egy kicsit összevisszán,érthetetlenül fogalmazódott meg bennem a téma..
és valóban kimaradt,hogy mennyi pénzt szánnék minderre.
Szeretném a gépet mind hardveresen,mind szoftveresen naprakésznek tudni, deeeee hátigen, sajnos az egészre ,ezért ''csak'' alaplap,ház,proci férne bele a keretbe...ezekre összesen káááábéééééé 130E Pénzt tudnék ferdíteni maximum.
És én olvasgattam cikkeket,híreket, de ugye néhánynapja ''fedeztem fel'' -sajnos- ezt az oldalt,így még nem volt elég időm , hogy alaposan körülnézzek hardver ügyben...meg fogom nézni az általatok ajánlott netsajtóanyagot az adott hardverekről.
A Chieftec ház terén egyetértek ,de nem jó/megfelelő az a pl. 360 W-os Chieftec táp ami adott gyárilag benne leledzik a házban? Én nem szeretném tuningolni a gép semelyik alkotóelemét, a gépben lenne egy pl. ASUS P4C800(esetleg Deluxe) alaplap vagy Abit IC7(MAX3 vagy -G?, mert olvastam IC7-G-ről is, de nem tudom hogy azmost jobb-e mint a MAX3?!?:F +: Az IC7-sorozat alaplapjai kezelik az 500Mhz v. nagyobb órajelű memóriákat?),mivel szűkös a keret lenne 1GB SAMSUNG(vagy hasonló kategóriás) 400Mhz-s DDR, kettő vagy három HDD(S-ATA-s -és errőljut eszembe hogy állítólag jön a S-ATAII éshogy ez kompatibilis lesz(?) a ''sima'' S-ATA -val?-vagy hülyeséget kérdezek? vagy errőlis van cikk:))
akkormééééég egy P4 2,8 (800FSB 512KB L2 H-T)-as proci-gyári hűtéssel-, egyelőre makszimum egy Radeon9600XT(mindenképpen ATI-párti vagyok!), és egy SB Live!(5.1) hangkártya-mivel ezt a hangrendszert sem tudom kihasználni(max. 5.1-es fejhallgatóval),mivel olyan helyen lakok, ami nemigazán alkalmas sok-(realtív)csatornás hangrendszerek teljesítményének teljes kihasználásához-SAJNOS:( pedig énis deszeretnééééééééééééém...
És ha tehetném énis mint sokan megtehetik összevásárolgatnék valami csillivilli hiperszuper gépet sokszázezerért vagy milla felett is akár...dehát ..namindegy.
És hogy mireiskéne: ugyínúgy mint sokaknak a legújabb ,legprofibb játékokkal szeretnék nyomulnirajta, természetesen teljeskörű multimédia alkalmazás, net, satöbbi...(az ''önsajnáltatás'' itta végefelé azértvolt ugye mert énisszeretnékvalami jókis konfigot összepakolni dee a fentebb említett okok miatt nemtehetem -jelneg- tehát bizonyos keretek közé kell szorítanom az elképzelésemet,amit az újtéma indulásakor megpróbáltam levezetni-igencsak amatőr módon...)
Még valami:)) ésezmár nem alaplap és bandája hóóógy ha vennék +/- -os DVD írót
akkor vagy az LG vagy a Pioneer jöhetne szóba (inkább a Pio-hoz húz a szívem...)
Szerintetek melyik legyen?(állítólag nemsokára jönnek ki az újabb írók 12X-es (LG) és 16X-os(Pio) írási képességekkel.
És mára az utolsó: Láttam,-még jó,milenne ha nemlátnám:)-hogy a több Abit alaplap ajánlatot ''kaptam'',..a kérdés a következő volna: Az IC7 MAX3 és az IC7-G lapok, azok az IC7-re épülnek, szal a lényegük megegyezik a
''sima''IC7essel?és kijavítommagam, mégsem high-end lap kéne , csak az alapja legyen nagyonjó(chipkészlet meg nemtommég mi) ,milyen lényeges finkciókat támogat a MAX3 és a -G ,amit az ''alap'' IC7 nem?
És miért nem ASUS? Az Abit tudja ugyanazt legalább olyan jól, mint az ASUS teszi?
Ja és aztisköszihogy nemutáltatokmégki ...edddig...remélem.. -
erdoke
titán
Az X800Pro ára fog lejjebb menni az őszre vagy 20%-ot, a 9800XT addigra eltűnik. Soha nem lesz lényegesen olcsóbb az X800Pro-nál, ami ugye másfélszeres sebességet jelent...
RAM-ot még most is elírtad, szvsz nincs 2*1 GB tuningkit, amit linkeltél, az is 2*512 (értelmezve olvasás rulez).;]
Az Enermax már nem gyárt 480 W-os tápot, ezért venni is csak akkor lehet, ha a régiekből van elfekvő. Viszont az újak lényegesen jobbak, tehát butaság a régit ajánlgatni.:P
Itt az összes új típus: [L]http://www.maxpoint.com/products/pow_supp/index.htm[/L]
Én is csak a véleményemet mondtam.:D -
taltos
senior tag
:(
Már a topiccímről is erősen ''ujoncszaga'' volt a dolognak.
Hidd el, elöször olvass, aztán kérdezz, mert ez nem csak itt, hanem máshol sem fog menni! (mármint, hogy várod a sültgalambot)
Mellesleg SZVSZ (szerény véleményem szerint) még örülhetsz, hogy nem támadott le senki.
Azt meg tényleg ne várd senkitől, hogy megmondja, hogy NEKED mi lesz a jó... Gondold végig, hogy mire kell a gép, utánna olvass el egy-két cikket, atán már mehetsz is abba a topicba, ami specifikusan azzal a dologgal foglalkozik, mi jobban érdekel. Ha ez nem vezet eredményre, vagy nem találod a neked kellő topicot, vagy túl specifikus kérdéseid vannak, akkor nyiss egy topicot (valami általánosabb címmel, hogy később is használható legyen).
Mellesleg (talán nem mindenkinek tetsző módon) én azt az elvet vallom, hogy inkább offolj ey kicsit mondjuk a gigabyte-os topicban, mint hogy minden nap minden egyes alaplap miatt, minden tartozékára új topicot nyiss... :U
Egyébként hajrá! -
Notes
senior tag
Húha.... hogy ebből milyen gép fog kikerekedni....? :)
-
Nite
őstag
Valóban olcsóbb az X800Pro, de szvsz. azért, mert még nem nagyon terjedt el, később valószínüleg le kellesz mennie a 9800XT árának, mint ahogy általában így szokott lenni...
A RAM-ot elírtam, elnézést kérek! GEiL RAM-ra gondoltam, a 2*1GB 533 modulok itt megtalálhatóak: [L]http://www.memory-up.com/merchant2/merchant.mv?Store_Code=M&Screen=SRCH&Search=533-512X2%20Geil[/L]
Ezek szerint van 1GB-os tuningmodul... :C
480W-os Enermax táp pedig hogyne lenne???
[L]http://www.xpcgear.com/coolgianteg4.html[/L] itt meglesheted... :C
De nem akarok se flame-elni, se veszekedni, csak a vélemenyet mondtam... -
Nite
őstag
Oké, valóban nem néztem meg az árlistát, természetesen ebben z esetben felesleges a 3.2-eset venni, hiszen pusztán 214MHz-re való húzással elérhető a 3.0 ból, ami ugyebár ingyen van, és még az egész rendszer is gyorsul 3 kemény %-al... :C
Érdekes, hogy az Intel lap ilyen ''relative'' olcsó az Abithoz képest, de ha jól tudom, akkor nem engedi a bios, hogy tuningolj.... :F
Én mindenképpen az IC7-MAX3-at venném... -
erdoke
titán
1. Az X800Pro olcsóbb a 9800XT-nél, és közel másfélszer gyorsabb. Tényleg jó ajánlat...;]
2. Merre lakozik a Kingmax 533-as RAM, merthogy a honlapon az 500-as a leggyorsabb? Nem is beszélve arról, hogy 1 GB-os tuningram nincs is (se 466-os, se 500-as, se 533-as).
3. Szerintem 480-as Enermax táp se létezik.
Amúgy egyetértek...:DD:DD -
Nite
őstag
''Szóval egy ilyen paraméterekkel rendelkező alaplapot szeretnék venni, de ha már ilyet veszek akkor a LEGJOBBAT szeretném(nemfeltétlenül úgyértem a legjobbat hogy a legtöbb bizbasszal és plusz eksztra csillivilli integrált akármikkel legyen felvértezve amiket utólagis bővítőkártyákkal pl. pótolni tudom,a lényeges a teljesítmény, a gyorsaság, a MINŐSÉG(!), a megbízhatóság(!)...stb.)megvenni.''
És éppen az általad kiragadott idézet miatt nem írtam 6800/X800-at gyári intel deszkával...
:F
[Szerkesztve] -
Nite
őstag
Persze, hogy mindenből a legdrágább meg a legjobb lap, azt kérte, hogy high-end legyen! :D
Az IC7-MAX3-mal mi a baj? :( Mondjátok már el...
Ja, és 3.2C?
Na, az Radeon 9800XT pedig már télleg nem értem, az se high-end?
Jó, ott az X800XT, de arra azért nem vettemedtem, hogy odaírjam.. szvsz. amúgy sincs olyan játék ma, aminek a 9800XT ne lenne elég... -
klepto
addikt
AMD OK!!!, de :U
Ha AMD64, akkor én megvárnám a 939-es alaplapokta, és procikat, a 734 szvsz nem a legjobb. Most veri az Intel-t, de a végleges mégis a 939 lesz dual memvezérlővel, és már kapható is pár alaplapgyártónál az erre a szabványra készült alaplap (pl.: Asus), és az a jelenlegi legjobb, legmodernebb vétel :P -
westlake
félisten
mar latom elore, hogy ebbol is ertelmes topic lesz:((
-
Torry
addikt
Miért nem A64?
Ok hogy Intel, de ha csúcs akkor mégis inkább A64.
Vagy nem? -
klepto
addikt
A legjobbat?
Akkor Intel 875PBZ alaplap, min. 2x512Mb ram, és AtiX800-as VGA. -
Nite
őstag
Hú, végre... :))
Mindig is szerettem volna egy ilyesmi konfigot javasolni... szóval high-end legyen? :DD
Akkor kezdjük a gépháznál: Nemtudom, mennyi pénzt szánsz rá, de ha megszállot vagy akkor csakis Chieftek vagy Thermaltake házat vegyél! Mehet bele egy 480W-os Enermax táp.
Alaplap: Abit IC7-MAX3 mindenképpen! i875chipset, ICH5R nb, socker478, dual-ddr, PAT, OTES! Ugyan a Prescottot is támogatja, de ebben a tokozásban azt semmiképpen nem ajánlom! Ez legjobb jelenlegi alaplap szvsz!
Processzornak P4 3,2C/800/512 HT procit vegyél! Csak azért nem EE-t ajánlottam, mert az ugye Gallatin magos, de te Northwood-ot kértél!
Memória: 2 x 1GB Kingmax 533Mhz DDR-RAM, jól össze fog állni a deszkával... :D
A problémám a videókari, mert nem mondtad, hogy nV vagy ATi! Mindenesetre szvsz Radeon 9800XT-vel járnál a legjobban! A GeForce6800/Radeon X800 sorozat szvsz. majd PCI-Expressbe lesz való igazán!
Winyónak vegyél Maxtor Diamond Max Plus 9 200GB ATA vinyót, ízlés szerint 2 vagy 8 MB cache-el, vagy ha S-ATA-t szeretnél, akkor ugyanebből S-ATA változatot!
És esetleg rakhatsz bele még egy Sound Blaster Audigy 2 Platinumot, hangkeltőnek!
A többit már rád bízom... :DD
Uff... :C
[Szerkesztve] -
KrúZ
csendes tag
Előszöris sziasztok !
Most írok IDE először és NAGYON NAGY A BONDOM!
Ez pedig a következő lenne: a közeljövőben (még 2004-ben) szeretnék egy teljes konfigot összerakni,de már alapból nem tudok alaplapot választani:(
Lássukcsak a CPU-t: Ugye a két legnagyobb közül én mindenképpen Intel párti vagyok!Tehát Inteles alaplap kéne...nem tudom mennyire igaz az a kijelentés ,hogy Intel CPU-hoz Intel chipset a király???????Téllegígyvanez?
Plussz: mostanság jönnek be a teljesen új és a régivel alig kompatibilis szabványok, technológiák,de ezek inkább egy-két év múlva fognak megérni feladatukra szerintem....kezdjük az alapoknál, a háznál és az alaplapnál és talán a többi hardvernél, mert ittvan a BTX kezdetleges verziója...én úgygondolom hogy ezek az újdonságok(új Intel proci, Új alaplap,Új VGA....stb.)még egy ideig egy átlagos jövedelemmel rendelkező embernek még igencsak ''elérhetetlen''-nyílván totál teljes konfigot-részenként felépítve-összerakni.
Tehát maradunk az ATX verziónál, és pénzhiányában és a nemtúl derűs jövőt látva-jelnesetben ami az anyagiakat illeti-maradok a 478-as foglalatnál és Northwood magos CPU-nál.
Már körvonalazódik a tejjesség...lassan összeáll a képis...
Szóval egy ilyen paraméterekkel rendelkező alaplapot szeretnék venni, de ha már ilyet veszek akkor a LEGJOBBAT szeretném(nemfeltétlenül úgyértem a legjobbat hogy a legtöbb bizbasszal és plusz eksztra csillivilli integrált akármikkel legyen felvértezve amiket utólagis bővítőkártyákkal pl. pótolni tudom,a lényeges a teljesítmény, a gyorsaság, a MINŐSÉG(!), a megbízhatóság(!)...stb.)megvenni.
És akkor ugye lássuk a választékot mindezeknek megfelelően...
Nem vagyok benne biztos hogy ez a vezető négyes az alaplapgyártó piacon, szóval:
ASUS,Abit,Gigabyte,MSI
ha ezek közt lehet az ami nekem kell, akkor MELYIKAZ?????
Még egy fontos dolog, nyílván high-end kártyát szeretnék, emiatt az ebben a szériában/kategóriában/szabványban...stb. a LEGJOBB chipkészlettel felszerelt deszkát szeretném ''magamévá tenni''.
tudomásom szerint az Intel 875P-vel és az ICH5R es déi híddal(?) szerelt darab lesz a nekemvaló,ésha eddig jóútonjárok, akkor a gyártót kéne kiválasztanom, és a konkrét terméket.
De persze nyugodtan javítsatok ki,mindenképpen csak a segítő szándékú egyének írjanak nekem!Plííííííz!
és SÜRGŐS lenne!! mert ÁLMATLAN ÉSZAKÁKAT OKOZ!!!!
olvasok, lástok hallok mindenfelé mindent alaplap ügyben és ezek összevissza kavarognak bennem...nem tudom melyiket hová tegyem, melyik hiteles, melyik nem...
SEGÍTSETEK!
Kérem,hogy egy igazán hardver specialista vagy olyan aki veszettül ért a hardverhez segítsen rajtam!
És ha lehet e-mailben küldje a válaszát a koraszon@freemail.hu -ra!
+Még egy dolog : milyen házat vegyek?vagy a táp inkább fontos?Ház:levegőzés,P4,könnyenszerelhető,minőségi,elegendő hely....stb.
a Chieftec valóban annnnnnnnyirajó,mint amennnyibe kerül?
vagy vegyek egy nemtúleksztra házat és bele egy jobb tápot, vagy tudnék 15rongy körül házat 400W-os táppal, de az gondolom olyan is...VAGY ezt az olcsó házat és tápot is egy szünetmentes táp beszerzésével viszonylag ''stabillá'' lehetne tenni
(stabil alap egy jókis konfignak)???????????vagy nemtudom:( szeretnék minél kedvezőbb anyagi feltételekkel a lehetőségekhez képest a legjobb házhoz és táphoz hozzájutni.
én nemszeretnék tuningolni,meg semmi csillivilli ''csak'' hosszabbtávra kéne ,ezért megbízható legyen meg 10év múlva is ház legyen(nyílván ez a számítástechnikai értelemben véve csak jelképes értelmű).
Segítségeteket előre is köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- SkHynix 16GB (2x8GB) DDR5 5600MHz SODIMM, Laptop RAM
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Patriot Viper Steel RGB 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Alza garancia
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest