- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyakorlatilag semmilyen jogkore nincs. Szemelyi igazolo okmanyt kerhet, de nem vagy koteles atadni, tehat ha megmutatod megmutatod, ha nem nem, mivel nem hivatalos szemely. Mint mikor cigit akar venni a kiccsavo es a penztaros kerheti, hogy mutassal szemelyi igazolo okmanyt (el nem veheti a kezedbol, csak megnezheti), na most ha nem mutatod meg, max nem veheted meg a cigit. Viszont ha a lopas egyertelmu, akkor elvileg fizikailag is visszatarthat, tehat a labadon van egy uj cipo a boltbol, de majd a tobbiek pontositanak, ha nem igy van.
Vertigo18
-
kételkedem
addikt
Jogsinak a fényképes oldalán két dátum van, egyik kiállítás dátuma, a másik magának a plasztik lapnak az érvényessége, ami sok esetben különbözhet a hátoldalon található kategória érvényességtől! A jogsid addig érvényes, amíg a kategória érvényesség tart!
További zavaró tényező, hogy a dátum nincs rendesen kiírva, csak pl 11.10.12. Nehéz lett volna rendesen kiírni, hogy 2011. 11. 12.?
A rendőrnek egyértelmű, de az egyszeri úrvezető forgathatja ezt a buta kártyát, hogy mi hol meddig érvényes! -
Integra
titán
fogalmam sincsen.
a saját tapasztalatom az, hogy simán olyan döntést tudnak hozni, ami rájuk nézve a legkevésbé terhelő a későbbiekben..
nekem nem adtak jogos önvédelmet, elmeszelt a bírónő engem is a kurva nagy eszével és megúsztam felfüggesztett nélkül, mert nem volt priuszom. fizethettem 100rugót. vicc, de úgy tűnik ez egy ilyen ország. a másik félnél meg mindketten ugyanezt kapták és ott vigyorogtak.. -
Damage
senior tag
Civilek is leszedik, nem csak a rendőrök. Drágább autókon gyakoribb jelenség. A gond csak az, hogyha valakinek valami véletlen folytán esik le a rendszámtáblája. Velem kétszer fordult elő hasonló eset Az egyiket bizonyítani is tudtam volna, ha megállítanak a rendőrök. Pár évvel ezelőtt a 811-es úton haladva kiszaladt elém az útmenti gazból egy fácán. Hatalmas csattanás, megálltam egyből. A rendszámtáblatartó eltört, kiesett a rendszám és elgörbült (vissza kellett sétálnom érte, de szerencsére meglett) és vér az autó elején. Mivel nem volt nálam tartalék rendszámtáblatartó, kénytelen voltam így megtenni jó pár km-t. Persze Divot gondolom ilyenkor félreáll és ott hagyja az autóját, mert Ő az elmondása szerint mindig szabályosan jár el mindenben. És majd több órányi gyaloglás után az új rendszámtáblatartót felhelyezve tovább folytatja az útját.
A másik eset nem olyan régen történt velem, egy másik autóval: M0 autóút. Szemből jövő (középen betonelemekkel elválasztva az út) teherautó púposra pakolva sittel. Egy tégla leesett róla, egész pontosan elém (nem kis sebességgel pattogott felém). Nem tudtam kikerülni, a külső sávban haladtak, padlóféknek nem sok értelme lett volna (jöttek mögöttem). Abban a pillanatban úgy éreztem és azt hittem, hogy az autóm alját találta el a hatalmas kődarab. Megálltam a legközelebbi félreeső helyen, egy segélyhívó telefon mellett (köszönet az M0 tervezőinek, hogy nem gondoltak leállósávra), ami szerencsémre alig 200 méterre lehetett. Kiszálltam az autóból és elszörnyedtem. A lökhárító alja, a 3 fekete hűtőrácsszerű elem, a rendszámtáblatartó eltörtek (új, gyári ára 200 ezer Ft), a rendszámtáblám sehol. Visszasétáltam és megtaláltam a rendszámtáblát. Természetesen úgy mentem haza, hogy nem volt rendszámtáblám....sőőőt voltam olyan bunkó szabálytalan, hogy amíg nem érkezett meg az új lökhárítóm, addig első rendszámtábla nélkül jártam (2 vagy 3 nap volt). Az autóra a munkám miatt szükség van. Nem vagyok olyan helyzetben, hogy ilyen eseteknél kölcsönautóhoz jussak több napra. Egyébként eltört a klímahűtőm ventillátora is (ami műanyagból van és szintén nem 2 Ft), de szerencsére a hűtőknek nem esett baja. A rendszámtáblát TILOS átfúrni, ezért nem tudtam a hűtőhöz rögzíteni. Két szerencsétlen véletlen, de szerencsémre nem állítottak meg emiatt, pedig volt, hogy az út mellett rendőrök vadásztak a szabálytalan autósokra.
Ez utóbbi esetnél hála a kamerás mobiloknak egyből lefényképeztem az autót, látható volt a nagy kő, ami beékelődött az első lökhárítóba. Természetesen mindkét esetnél a szélvédőnél minél jobban látható helyre tettem a rendszámtáblát. Megesik az ilyen, mégha nem is gyakori!
Van egy másik hasonló esetem szintén sittszállító autó. Előttem ment, szabálytalanul púposra pakolva és nem volt letakarva semmivel. Leesett egy kő, visszapattant az útról, telibenyomta az olajtartályomat (régebben történt egy másik autóval, nem volt olyan lemez az autó alján, ami védi a motort és a tartályt). Abban a pillanatban kilyukadt, egyből félreálltam és az út mellett szabálytalanul ''kifolyattam'' (kifolyt a frissen keletkezett lyukon) azt a pár liter olajat. Ebben az esetben nem volt mit tenni, ott kellett hagyni az autót.
A mondanivalóm lényege, nem tudhatod, hogy miért nincs a másik autón elől rendszámtábla, ezek ellenére én is úgy gondolom, hogy az esetek nagy többségében amiatt van, hogy kevésbé tudják beazonosítani a szabálytalankodót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- Otthoni időjárás-állomás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Path of Exile (ARPG)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Eladó Toshiba 65" 4k HDR ANDROID smart tv.
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest