Új hozzászólás Aktív témák
-
Flatron710
tag
Mivel a rendőr nem orvos, így nem bírálhatja felül az orvos, vagy a "rokkant bizottság" döntését... Ha van kártya, eredeti és ott a tulaj, akkor nem lehet vele mit kezdeni.
Az hogy látszik-e rajta vagy sem... Nem egy rokis taxisról tudok, de pl. ha valakinek kivették a fél veséjét, akkor ő is megkaphatja a rokkant kártyát.
Sajnos a rendszerben van a hiba...Minden popzene a szexről szól. A rock arról, hogy akarod, a jazz arról, hogy csinálod, és a country vagy a western pedig arról, hogy bűnösnek érzed magad utána. -Robert Waldo Brunelle Jr. --- WoT/WoWs/War Thunder acc : Zolika_tm
-
Flatron710
tag
Ha van kártya és a tulajdonos használja, vagy az autóban ül, akkor nem lehet vele mit kezdeni... Sajnos ezzel nagyon sokan vissza is élnek.
Én a kiadását szigorítanám meg!!!Minden popzene a szexről szól. A rock arról, hogy akarod, a jazz arról, hogy csinálod, és a country vagy a western pedig arról, hogy bűnösnek érzed magad utána. -Robert Waldo Brunelle Jr. --- WoT/WoWs/War Thunder acc : Zolika_tm
-
Carline
őstag
Megnéztem a linkelt videót.
Hát bicskanyitogató riport volt.
Óket nem veszik őrizetbe, nincs belőlle gondjuk, a súlyosan visszaélő autóssal viszont le kell nyeletni a békát.
Mocskos egy bagázs az biztos!Én vasútállomáson dolgozok és ha balhéznak a cigók akkor a rendőrségnek majd csak annyit szólok, hogy Önök a másodikok akiket értesítek a balhézásukról, az első a gárdisták voltak.
Biztos nem egy óra múlva tolják arra a seggüket.Vasutassztrájkkor csak egy kalaúz sztrájkolt az állomáson és ezért egy vonat kimaradt. Egy NYOMOZÓ jött ki hajnalban az állomásra.
Meg akarta tudni, hogy név szerint ki az aki sztrájkol.
Voltunk ott jópáran és elküldtük a ..csába.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
szasanyi
félisten
Ez sajnos nem egyedi probléma... mármint, hogy adott esetben sokat kell várni rendőr helyszínre érkezéséig. Valszeg nagyon sokaknak fogalmuk sincs, mennyi feladatot kell teljesítenie egy-egy járőrnek. Reklámozzák a 112 általános segélyhívót, ami ugye A rendőrségen csörög. Mobilról és vezetékes telefonról egyaránt a megyeszékhelyen (!), ugyanúgy mint a mobilról indított 107 segélyhívás. Mivel sok esetben nem közvetlenűl onnan intézkednek, hanem a területileg illetékes rendőrkapitányságról, ez azt jelenti, hogy a hívást / bejelentést továbbítani kell az esemény helyszíne szerint illetékes rendőrkapitányságra. Persze az információ továbbítása közben, az - bejelentés alapján - intézkedésre utatasításig az idő telik. Egyedűl a vezetékes telefonról indított 107 segélyhívás érkezik közvetlenűl a területileg illetékes rendőrkapitnyság ügyeletére, ez esétben ez az idő rövidül. Persze ez csak egy része a dolognak... ha a járőr(ök) intézkednek, a folyamatban lévő intézkedést BE KELL fejezni, mielőtt belekezdene a következőbe. Ennek ideje is változó, főleg ha sűgrősebb(nek látszó) eseményhez kell érkezni, DE ez is további késedelmet jelent(het). Az az optimális helyzet is ritkán fordul elő, hogy éppen a szomszéd utcában vannak, így tehát az érkezésig - távolság függvényében - tovább nő a varárakozási idő. A megkülönböztető fény-, és hangjelzést csak nagyon indokolt esetben, az arra alkalmaz jármű esetében, és a járművezető rendőr megfelelő képesítési megléte esetén lehet használni. Látható, hogy itt is három feltételnek kell egyszerre teljesűlnie csak ahhoz, hogy a használat lehetősége adott legyen! És még ehhez jön, hogy mennyire indokolt ennek használata, amit a bejelentés(ek) alapján nem minden esetben lehet 1értelműen eldönteni. DE hely, és forgalom függvényében ez sem minden esetben csökkenti lényegesen a kiérkezési időt, viszont jelentősen növeli egy esetleges közlekedési baleset bekövetkezésének esélyét.
És utoljára megemlíteném az egyik legfontosabb körülményt - bár a maga nemében mind fontos, hiszen a dolog összetett -, nevezetesen, hogy az adott időszakba hány küldhető rendőr és hány feladat volt egyszerre. Azt gondolom, hogy röviden de érthetően vázoltam azokat a körülményeket, valós élethelyzeteket, objektív problémákat amik - a legjobb felkészültség és hozzáállás esetén is - ahhoz vezetnek, hogy néha komoly várakozási időt kell elszenvedni a segítségre váró állampolgároknak a rendőrség helyszínre érkezéséig.
Sok esetben így is az a vélemény, hogy a rendőrség túl van fizetve, sokan vannak de nem elég hatékonyak. Utóbbival valamelyest egyetértek, mert az említett probléma miatt is lehet ilyen véleménye sok embernek. DE állítom, hogy ez 99%-ban NEM a rendőr miatt van, ha nem a rendszes és a körülmények nem teszik lehetővé a jobb, és gyorszabb szolgáltatás teljesítését. Persze a kihagyott 1%-ban előfordul(hat) más is, de hát a rendőr is emberből van, ő is lehet fáradt, túlterhelt, rossz passzban. Persze ez nem mentség, de azt gondolom ilyem mindenütt előfordul nem csak rendőrök esetében.
Egy utolsó megjegyzés: miért kell (szinte) minden anyagi káros balesethet rendőrt kérni? Ez időszakonként nagy leterheltséget okoz, és egy-egy esetben jelentős ideig tart az intézkedés befejezése, aminek hátrányáról az előzőekben tettem már említést. -
biggamer
veterán
És ezek, szerinted mit érdemelnének ? [link]
Később derült ki, hogy az egyik egy bazi nagy szöget is belevert a nő koponyájába egy baltával vagy mivel.
Ilyenekkel mit kellene csinálni szerinted ?[ Szerkesztve ]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
szasanyi
félisten
Olyan kérdést feszegetsz ironikusan, ezért mintegy felelőssé téve a rendőrséget, amivel magasabb szintű politikai vezetők, ombusman ( ) és senki más sem foglalkozik érdemben. Valóban, én sem hallottam arról, hogy hasonló esetekben hosszútávú, és hatékony intézkedések történnének - bár sztm nincs olyan tétlenség mint amire te utalsz -, de ez nem a rendőrség hibája. A rendőrség (rendőr) nem szimpátia, empáti vagy a lelkiismerete és egyéb abszolut szubjektív szempontok alapján végzi a munkáját, hanem törvényi felhatalmazás alapján, jogszabályi keretek között. Természetesen a rendőr is individum, ezért ezek a tényezők valamilyen formában jelen lehetnek, DE nem ez a meghatározó. Nem tudom, érted-e a lényeget...
-
senior tag
Akkor szerinted megéri foglalkozni a dologgal?! Ezt örömmel hallom remélem nekem is sikerül majd! Köszönöm szépen a segítséget!
Szerintem a rendőrök is kaphatnak jutalékot mint a kallerek.....de akkor legalább mondta volna meg a helyszínen a témát, nem ilyen sunyi módon a pofámba nevet és kedveskedik és azt mondja "megbüntethetném de most nem teszem".....szolgálunk és félünk rohadjanak meg....de attól függetlenül jönnek ha baj van és segítenek, szükség van rájuk akár csak a jelenlétük is némi biztonságot hoz az utcákra.....találkoztam már rendes rendőrrel is remélem ezek lesznek többségben 1szer....Nincs meg a csomag gazdája!!!! 2024.12.21. valakinek a csomagja visszajött, semmi infó! Mindenki megkapta a csomagját, jelezz vissza!
-
Gazala
aktív tag
szerintem szolgalj 30 evet rendorkent es megtudod miert mehetnek korkedvezmennyel nyugdijba. szeretem, ha olyanok kerdojelezik meg a rendori "kedvezmenyeket" akiknek fogalmuk sincs milyen a rendori munka.
amugy is ma mar mindenkit felvesznek rendornek, meg olyat is akinek fuggo rendorsegi ugye van, tehat a "ceg" egyre szarabb lesz vagy elobb utobb nem lesz rendor. nah, akkor majd mindenki rinyalni fog, hogy jajj, nem vedtek meg engem a zsernyakok. de ha ot igazoltatjak/megbuntetik, mert valami szabalysertest vagy buncselekmenyt elkovetett, akkor persze a **** rendor a hulye.
amugy Lejszi, ha kellenek a "kedvezmenyek" akkor menj rendornek. csak amikor lonek rad vagy repul feled az utcako esetleg egy foszert kell lebeszelned, hogy ne robbantsa fel a fel panelt egy gazpalackkal es ott allsz tole 1 meterre, nah akkor majd jol jonnek a "kedvezmenyek".
[ Szerkesztve ]
-
biggamer
veterán
Mi az a csomó kedvezmény, amivel annyira jól járnak ?
Olcsóbban kapja a kaját, vagy a benzint vagy mit ?Egyébként nem kell betojni, lassan nem lesz rendőr, aztán majd mindenki védheti saját magát a családját meg az értékeit.
Ki lesz az a hülye, aki ennyi pénzért pl. kimegy a meleg tüntetésre biztosítani azért, hogy eltörjék a csontjait vagy betörjék a fejét bazi nagy kövekkel, meg hogy savakkal lelocsolják, hogy aztán az élete végéig vakon, félszemmel vagy félig bénán kínlódjon.
Arról nem is beszélve, hogy lassan mindennapos dolog lesz az, hogy halálosan megfenyegetik a törvényesen intézkedő rendőrt és a családját is.Ezt februárban írtam itt régebben, nem kicsit voltam elkeseredve : [link]
Erről ennyit.
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
biggamer
veterán
Kihallgatás után le is rabosítják őket / fotó, ujjlenyomat vétel / .
Szerintem az még nagyobb büntetés, leég a képük a szégyentől.
Persze eljárást is indítanak ellenük.Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
lsc
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Autós topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest