- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Aktív témák
-
Gyerekek, a proci alapban NEM hibázik! Azért hibázik 1.68 Mhz-n,mert a digitális jelek le-és felfutó élei elkésnek egymáshoz képest. Ez a szórt impedanciák miatt van, ami nem számítható ki teljesen pontosan a gyártáskor, mert nem lehet két egyforma tranzisztort gyártani. Épp ezért ugyanaz a proci az 1600+ és az 1700+, csak éppen az 1600+ tuti jó 1.4 Ghz-n, míg a 1700+ 1450-en tuti jó. LEHET, hogy jó lesz az 1.4-es is 1.45-ön de NEM BIZTOS. Mert az AMD-nek azt kell vállalnia, hogy minden processzora adott hőmérsékletig biztosan működik. Így egy 1600-as 80 (nem tuti a szám, de mondjuk legyen ennyi) fokig hibátlan 1.4-en, egy 1700+ pedig 80 fokig hibátlan 1.45-ön.Lehet, hogy az 1600+ 70 fokig hibátlan 1.45-ön, de 80 fokon már nem, ezért lesz elnevezve 1600+-nak. Ezért fontos a hűtés, mert magasabb hőfokon (még az elektronmigrációs folyamat előtti hőmérsékletekre gondolok, mert az kinyírja a procit) a tranzisztorok tulajdonságai megváltoznak, és LEHET, hogy nem lesz stabil a húzott eszköz. Ezért kell kísérletezni, mert nincs két egyforma proci, lehet, hogy az egyikben pont összejöttek azok a szerencsés eszközkarakterisztikák, aminél nem okoz a kritikusnál nagyobb jeltorzulást az órajelnövekedés.
-
Sidaries
őstag
Mi van akkor, ha húzzuk a gépet? Akkor hibázik? Vagy mi miatt van az, hogy felhúzom és kékhalálba rakja a Windowst? Szerintem a névleges órajel az, ahol nem hibázik egy proci. Ha pedig sokat húzom akkor igenis fog hibázni. Emiatt lesz instabil. Lehet, hogy nem így van, de szerintem ez elképzelhető.
-
Vertic
aktív tag
nem biztos, hogy ugyanarról beszélünk, de a CPU stability test, amikor én nézegettem abból állt, hogy adott pár baromi nagy számításigényű feladatot a procinak (tömörítés oda-vissza, mátrixszámítások stb), és ebből futott párhuzamosan annyi, hogy 100% legyen a terheltség állandóan. Aztán nézte, melyik task fagy le :). Ez ment egy pár óráig, aztán mondta, hogy oké, a te rendszered ennyire, meg annyira stabil... Szerintem túlmelegedés miatti hibázásra utazott.
-
Ja, a Pentium nem véletlenül tévesztett, hanem MINDIG. (akkor is ha néha jó volt az eredmény, mert akkor véletlenül volt jó.).
-
Ne ijedj meg, teljesen jó a processzorod, valószínűleg nem hibázik és nem is szabad hibáznia, mert (legalábbis ismereteim szerint) a processzorban nincs és nem is kell parity check, belül az időzítési viszonyok úgy vannak megoldva, hogy a specifikált órajelen belül minden odaér a megfelelő helyre. (ahhoz, hogy hibaellenőrzést tudjunk végezni, legalább 1 hibátlanul működő részre van szükség. ha lenne hibajavítás a procin belül, akkor maximum lelassulna, ha nagyobb frekin hajtanád és emiatt hibázna, mert közben kijavítgatná magát.).
A HCT a teszt során elért legmagasabb teljesítményhez próbál viszonyítani, és Windows alatt nem lehet folyamatosan ugyanannyi erőforrást adni a programoknak, ahhoz már valami jó kis time-critical rendszer kellene...:) -
ArchElf
addikt
Jól hangzik, de nem egészen értem... :)
AE -
rog
addikt
megnéztem a honlapon
ez tulajdonképpen egy stabilitásteszt. és 5-6órat kell futnia vagy mifene.
a performance amit ad az a üresjárati sebessé és a full terhelt sebesség valamije.
(hogy a fenébe mérik ezt :) )
ja igy szól ha valakit érdekel:
''CPU Performance is a percentage which compares CPU speed while its under full load with its idle load. This number does not measure CPUs quality nor its stability. Note, that this number is relatively low on some AMD CPUs.'' -
rog
addikt
azér az durva lenne, ha tévesztene a processor..
bár a pentiumnak ugye sikerült :) -
ArchElf
addikt
Szerintem az értékek valamilyen sebesség-statisztikai módszerrel lehetnek számolva... Szerintem elképzelhetetlen (bár akár el is képzelhető :) ), hogy a processzor 1000 utasításból 3-at vagy 4-et meg kelljen ismételnie...
Szóval szerintem ez nem hiba, hanem sebesség-veszeteség, ami a helytelen utasításfeldolgozásból adódhat. De szerintem ez csak statisztikai érték lehet, nem pedig valós mennyiség (1000/4)
AE -
HEBI
senior tag
A hot cpu tester segítségével kaphatunk egy performance értéket a processzorról. Ez nálam (1.2 Duron) 99,7 %, cégnél(1.4 P4) 99,6 %; munkatárs (1.03 Tualtin compaq laptop) 100%.
Akkor ez most mi. Nem tökéletes a rendszerem?
Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest