Hirdetés
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem az AG NEOVOS pólóm rántották be.
Feb. végén lett feladva.
ÁÁÁÁÁ -
Yaye
őstag
válasz
VladimirR #46 üzenetére
Hát, ha jól emlékszem, a ''címzett ismeretlen'' és a ''nem vette át'' az két külön kategória postáséknál. Ha a postás megpróbálja kézbesíteni, és sikeresen be tudja dobni a ládámba az értesítőt (ami egyébként nem történt meg), akkor ugye nem lehetek ismeretlen címzett.
-
VladimirR
nagyúr
ez nem kozvetlen a posta, hanem sokkal valoszinubb, hogy a feletek dolgozo postas hibaja, mivel ha a csomagodat nem veszed at, ~egy het utan visszakuldik
namost ha te nem voltal otthon mikor ment a postas, es mondjuk lusta volt irni egy cetlit (elvileg van ertesito), hogy csomagod jott, akkor a csomagot termeszetesen visszakuldik, mivel nem jelentkezel erte
ilyen esetben, mikor tudod, hogy csomagod jon, menj be a postara, kerdzd meg jott-e csomag
ha jott, akkor szemelyazonossag igazolasa utan odaadjak, nem kell semmi ertesito/postai cucc
ha nem talaljak, felhivod a feladot, megkerdezet a ragszamot (rajtavan a feladoakarmin) es az alapjan megmondjak hol a csomagod: 1. ekkor akar erte is mehetsz, 2. ha megsem, legalabb picit megmozgatjak
mar en is jartam igy, par telefon es meg aznap megkaptam a csomagot
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
Hát, én nemrég boltoltam egy topiktárssal egy amd k2 procit. Valami 10 nap után visszaküldték neki az utánvétes csomagot, hogy címzett ismeretlen. Azóta megint egyeztettünk, és jó címet írt rá, ráadásul tök egyszerű, triviális címem van és lassan 5 éve itt lakom!
De volt már olyan, hogy egy ismerősömnek küldtem levelet, és kb két hét után neki kellett telefonon utánanyomozni a feladás helyén a postahivatalba, hogy melyik ládába dobtam a levelet, és hogy mi a fenét csináltak vele, és erre előkaparták valahonnan, el sem veszett, csak épp b*sztak elküldeni. -
VladimirR
nagyúr
nem tudom mi ez a dlh, de:
most miert nem veluk szalittatsz, mikor ''normális sebességgel, megbizhatóan, és alapból papírokkal dolgoznak ''?
talan mert draga a postahoz kepest? - (elnezest)
nem fog a posta elveszni a sullyesztoben
1 pelda: van egy ceg, felad heti 1000 levelet, mundjuk ajanlgatjak a termekuket
nekik nem szamit, ha 1-2, vagy akar 50 level elvesz, ok nem fognak fizetni egy dragabb szolgaltatasert, mert a postai veszteseg elhanyagolhato, azt tekintve, hogy kb. minden 1000 levelre van egy erdeklodo, es ezek kozul minden 10. rendel is az adott termekbol...
[Szerkesztve] -
acer_
aktív tag
válasz
kapcs-ford #37 üzenetére
én csak azt várom, mikor dózerolják le őket a dlh-sok végleg, akik normális sebességgel, megbizhatóan, és alapból papírokkal dolgoznak (jó, ára is van, de a pénzért kapok is valamit)...
-
acer_
aktív tag
válasz
Intelligencs #24 üzenetére
nade könyörgöm, ez a pofátlanság teteje... Persze, fizetek x forintot, hogy ellopják, és 2x forintot, hogy ne... ez kéész..
A másik, amin ledöbbentem, hogy ilyet volt pofájuk megtenni: egyik nap a postaládában virit egy cetli, hogy ezentúl ha azt akarom, hogy a feladott levél másnap odaérjen - én úgy gondolom, ez természetes lenne - még egy ''elsőbbségi levél'' matricát is vennem kell rá, pár forintért (nem emlékszem pontosan mennyiért, de asszem 50-es körül). úgy felhúztam magam rajta, hogy lendületből téptem szét a fecnit.. -
acer_
aktív tag
válasz
kapcs-ford #25 üzenetére
igen, külföldről szinte mindent megbontanak.. de miért?
-
janati
őstag
Én is szopok a posta miatt...
Még mindig nem kaptam meg a negyedéves köt.biztosítás csekkemet... Rettegek, mikor állít meg a rendőr. -
mikoljan
tag
Hello!
A munkám miatt naponta többszáz levelet kapunk és többszáz levelet, csomagot küldünk az ügyfeleinknek. Elszoktam beszélgetni a ''postásunkkal'', aki hihetetlen dolgokat mesélt főleg azután, hogy beüzemelték a budaörsi logisztikai központot. Például van olyan kollégája, aki nem tudja, hogy a budapesti irányítószámok egyessel kezdődnek.
''NEM TŰNT FEL NEKIK, HOGY NEM BÉLYEG VAN RAJTA!!!'' Az ilyeneken már megsem lepődök. -
Skylark
tag
Hmmm.
10 évig dolgoztam a Postán, egyik feladatom pont a csomagfosztók kiszűrése, tettenérése volt. (Több oldalon keresztül sorolhatnám a módszereiket, a megtörtént eseteket.) Aztán jött szeretett pártunk és kormányunk és ... szóval olyan mértékű leépítés volt biztonsági-rendészeti vonalon, hogy hovatovább mondhatom, azt visznek amit akarnak.
Mindenképpen biztosítással küldjetek postán bármilyen küldeményt. Hiába ajánlottan külditek, a posta a kárt nem fogja megtéríteni. A csomag tartalmára utalásként semmit, vagy pedig általánosságokat írjatok.
A sors fintora, éppen itt a a PH-n eladott hardverekből 20-ból 3 csomagom tünt el. Értékbiztosított csomagok voltak, kettő már rendeződött, a posta fizetett. Az egyik négy hónapig tartott, a másik háromig. A még aktuális harmadik eltűnés kártérítése 3 hónapja tart. -
biker
nagyúr
válasz
kapcs-ford #25 üzenetére
Ameddig nem kapnak a dolgozók normális fizetést addig a többség beleszarik a munkába. Persze igazuk van csak akkor ne kérjenek feladási költséget ha nem tudják kézbesíteni.
hát már bocs, ezt soxor hallom, pl orvosok, nővérek, gazdák, stb
ha nem tetszik, el lehet menni máshova dolgozni.
ha meg ott dolgozik, de szarik bele, miért kapna többet?
ha már van egy munkám, akkor igenis elvégzem, vagy felmondok. nem sírok, meg sztrájkolok. meg f..om -
válasz
kapcs-ford #26 üzenetére
Mekkora!!! Posta SUX!
-
tildy
nagyúr
válasz
kapcs-ford #26 üzenetére
És megkapták?
AKkor én is így adok fel otthonra képeslapot -
kapcs-ford
őstag
Ja ,én külföldr´´ol mindig úgy küldtem a képeslapot hogy a bélyeg helyére ráírtam, hogy '' köszönet a Postának!!''
Mivel külföldön fingjuk sincs hogy mit jelent ezért továbbították... itthon meg elolvasták és látták hogy megvan köszönve
És a tv-be se hívtak be ezért -
kapcs-ford
őstag
Nekem angliába küldött anyuci pár dolgot ajánlottan amit 3hónap eltelte után kézbesítettek vissza magyarországra!!! és mivel akkor már otthon voltam így a vigyori postás a kezembe nyomta és mondta hogy fizessek 7500FT portót...
Azok után hogy a feladás költsége 4500FT-volt és meg sem érkezett oda ahova kellett volna.
Szóval visszaküldettem vele majd írtam a postának, kézségesen kivizsgálták majd kb. 3 héttel kés``obb átvettem a szarrátört alig 1 kilós dobozt a feladási költséggel együtt.
Azt nemtudom hogy ki és hol kártyázott rajta 3hónapig.
Ameddig nem kapnak a dolgozók normális fizetést addig a többség beleszarik a munkába. Persze igazuk van csak akkor ne kérjenek feladási költséget ha nem tudják kézbesíteni.
Mellesleg a levelek többség külföldr´´ol ''sérülten'' magyarul felbontva érkezik.
....és még kíváncsiak is... -
Ha valamit nem ajánlva adsz fel, akkor az csak az isteni gondviselés juttatja el a címzetthez. Amikor unokatesóm Debrecenben járt egyetemre, rendszeresen leveleztünk. Aztán kitaláltuk, hogy interaktívan kommunikálunk, és floppy lemezen levelezünk, amit levélben adtunk fel. (Ez még az Amiga korában volt, Internetről még nem is hallottunk.) Na, az a levél, amibe floppyt raktunk, sohasem érkezett meg. Ugyanis ellopták. Biztos azt hitték, hogy értékes. Attól fogva, hogy ajánlva adtuk fel, mindig megérkezett. Az ok egyszerű: a sima leveleket nem tartják nyilván, Ha elveszik, semmi következménye sincs. Az ajánlottat viszont végig követi az ajánlószelvény, ezért ha valaki ellopja, akkor visszakeresésnél el fognak jutni hozzá a láncban. Magyarán megtalálható a felelős. Ilyen egyszerű.
A Posta egyébként is szarban van, mert változnak a piaci viszonyok. Ki írt például azóta levelet, amióta van e-mail? Én egyet sem, és azt hiszem vagyunk még egy páran ezzel így. -
Beck18
tag
Én heti szinten veszem igénybe a postát, fontos leveleket feladva. Csak ajánlva adom fel, így még nem volt soha semmi gond, pedig már négy éve használom ilyen intezíven, ezt a felárat azt hiszem megéri az, hogy nyugodt lehetek.
-
VladimirR
nagyúr
-
FluID
tag
''de minden meg fog érkezni''
Na erre én nem vennék mérget
[Szerkesztve] -
ffodi
veterán
Én rendeltem kb 4 hete 2x256 mb memóriát az egyik fórumtagtól!
Még mindíg nem jött meg! Ki merem jelenteni, hogy a posta egy nagy határ SZ@R!!!! -
TexT-BoY
addikt
na itt vagyok...
sajna holnap nem visszük el a pénzt neked mert anyám fog vezetni és nemnagyonigazán tud vezetni
egyébként amikor te feladta akkor én nem adtam fel csak egy inteles csomagot... a duronos a pénzel bélelve megy/menne
amúgy a posta amiatt a pécsivagy milyen központ milyatt elkezedett szarozni
nekünk havonta jön Németböl posta addig amig a DHL küldte simán jött a honap első hétfőjén... viszont amióta a posta vette át a reptértöl azóta sehol semmi /2hónap/
[Szerkesztve] -
acer_
aktív tag
Sajnos nagyon megszivatott a posta, és e miatt nemcsak én kerültem kellemetlen helyzetbe.
Történt ugyanis, hogy Dtz feladott nekem egy cel 300-at, már kb. 3 hete, és nem ért ide. Joggal kezdi azt hinni, hogy át akarom ejteni az árával, vagyis kemény 1500 forinttal. Nagyon kellemetlen ez, hiszen miért pont őt/és ennyivel akarnám megrövidíteni. Arról van szó, hogy velószínűleg a posta bénázott, és most ezért szívunk.
Másik ilyen ügyem Text-Boy barátunkkal van, aki kb. az előző (celeron) csomag feladásával egyidőben küldött nekem egy csomó matricát (xp, duron..) boritékban, ami szintén azóta nem ért ide!
A dolog érdekessége, hogy a cucc ellenértéke (pont aznap jártam a postán, amikor ő szólt, hogy feladta, és akkor már elküldtem neki) már réges-rég odaért hozzá. Nagyon kellemetlen helyzetek ezek. Mit tehet ilyenkor az átlagember?
Tapasztalatokat, ötleteket várnék, mert ég a pofám az 1. eset miatt (lesz*rom az én pénzemet, amit text megkapott, de más ne gondolja, hogy megvágom)...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Tesla topik
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Futás, futópályák
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Mesterséges intelligencia topik
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest