- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
darkpaws #39072 üzenetére
Nem keveritek össze ezeket a szoftveresen renderelt kép butításával?
Csak mert SideQuestben van egy opció, amivel ez állítható, tehát hogy mekkora szög után csökkentse a renderelt kép felbontását. Ez azon az elgondoláson alapul, hogy a szélére kevésbé figyelnek alapesetben az emberek és így lehet spórolni az erőforráson/akkun. És ez alapesetben be van kapcsolva a Questeken.
Ez az effekt nagyon jól megfigyelhető volt számomra a Quest 2 Home-ban, az erdős estés vityiló környezetben, ahol vonalak futnak a mennyezeten. Nézed a vonal egy adott pontját, miközben a fejed kezded visszavinni vízszintesbe és egyszer csak a vonal szétmosódik. Nem a lencse miatt, hanem szoftveresen. Ez Sidequest 2-ből állítható, hogy mekkora szög legyen. akár teljesen ki is kapcsolható.
Biztos lencsekülönbségek is közbeszólnak, de erre nem árt figyelni összehasonlításnál, hogy mindkét szerkentyűn ilyenkor SideQuestben ez ki legyen kapcsolva.
Van egy olyan érzésem, hogy sokan ezt belekeverik a történetbe...
Játékban ezt nem teszteltem, csak home képernyőn. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
darkpaws #38929 üzenetére
Az mindenképp jó, ha valaki megnézi akinek van Q2-je vagy te megnézel egy másik Q2-t.
A leírtakból én arra gyanakszom, hogy lencse hibás lesz ez.UI.: Esetleg még a firmware verziót érdemes megnézni: Setting -> tekerj alulra: About
Nálam így néz ki:
software update
system version: 14624000073600000Version
26.0.0.40.502.274988282 -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
darkpaws #38927 üzenetére
Most már én is felkaptam a Q2-t, hogy megnézzem ezt a torzitást, natívban.
A Beat Saber főmenüben (ahogy indítás után leokézod a health warningot) a fenti Beat Saber logo-ról én azt látom, hogy a logo azért alapból dőlt formázást használ. Tehát nem függőleges a B betűnek a bal egyenes szára, hanem alapból jobbra dől. Ezt viszont fixen tartja bárhogy forgatom a fejem, akkor is ha a szemem sarkából nézem, akkor is ha elforgatom úgy a fejemet hogy a nézőpont bal felső sarkában legyen a B betű szára. Nem torzított, az egyenes az egyenes.
Ha neked torzít akkor vagy nem jól van a fejeden a HMD (biztosan jól állítottad be a pántokkal? IPD-det jól állítottad be?) vagy lencsehibás a Quested.
Ezt és ezt a videót szokták a topikban linkelni de a2d2-nek is van egy videója, ha erre jár és gondolja majd belinkeli.
Bár a legtöbben lencsehiba esetén inkább homályosodásra és kicsi sweet spotra panaszkodnak, nem torzulásra. A torzulás jellemzően rossz fejpánt beállítás eredménye szokott lenni.#38927darkpaws : "de mondjuk a legszélső pozícióban látom a display szélét .( ez is furcsa )"
Ez nem furcsa, ez ilyen sajnos mindenkinél. Picit látszik a kijelző széle legnagyobb állásban. (ez is az olcsósítás egyik eredménye...) -
gubabela
senior tag
-
barcalaci84
őstag
-
atee134
csendes tag
válasz
darkpaws #38891 üzenetére
Én rendeltem a francia amazonról a VRCovertől a műbőr arc interfészét. Elsősorban azért, mert az alap szivacs irritálta a bőröm + elképesztően magába szívta az izzadtságot.
Egy kellemes mellékhatása ennek a cuccnak, hogy mivel puhább az egész szivacs benn, illetve a műbőr jól megtapad az arcodon, gyakorlatilag rá tudod cuppantani a fejedre, és nagyon jól tartja a sweetspotot.
Egyik ismerősöm aki próbálta a régi szivaccsal mindenhogy homályos volt neki kicsit, ezt felvette: "hú na most tök éles, ez volt a baj"Szóval én mindenképp csak ajánlani tudom a szivacs cserét. Nem vészesen drága, nekem ~13 ezerből megvolt
Illetve nem tudom mennyire használod edzésre a headsetet, vagy mennyire vagy izzadós \ párásodásra hajlamos, de aki ezt olvassa és magára ismer annak is nagyon ajánlom ezt a szivacsot.
Mert egy új keretet ad, amire tépőzárral tudod felrakni a szivacsot + az orr résznél egy ilyen kis szilikon cucc.
Na én ha edzek úgy használom, hogy azt az orrnál lévő szilikont kiveszem, illetve az alját a lehető legkevésbé rögzítem oda a tépőzárral, effektíve a headset alja nyitott.
Így persze alul kilátok + bejön a fény, de nagyon jól szellőzik, magam alá rakva egy szoba ventilátort simán tudok megállás nélkül synth riderezni, akárhogy szakad rólam a vízSzerk.: Jah, és sokkal kényelmesebb ez a szivacs mint az alap. Nem olyan érdes, nem lesz paradicsom vörös a fejem 1 óra játék után, szóval összességében szerintem nagyon megéri az upgrade
-
kiskuplung
őstag
válasz
darkpaws #38891 üzenetére
Torzítást én nem tapasztalok, de az tény, hogy már csak egy megkocogtatásra is képes elcsúszni a sweet spotból. Én Oculus Rift CV1-ről váltottam Quest 2-re, és ott szabadon tudtam forgatni a szememet akár, meg úgy általában tök mindegy volt, hogy vettem fel.
Ez ta Quest 2-t meg néha másodpercekig tekergetem, hogy jó legyen, és igazából sose lesz jó. De szerintem ez jórészt azért van, mert amúgy a központban annyira éles a kép, hogy a legkisebb minőségromlás is azonnal szemet szúr. Aztán majd a többiek megcáfolnak.
Mindenesetre normál játék esetén nem tűnik fel, csak amikor pl véget egy Onward menet és a betűket a szemem sarkából próbálom leolvasni, akkor tűnik fel. És akkor mint egy madár, kénytelen vagyok a fejemet forgatni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest