- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi baggio
tag
válasz
gaborbol #3081 üzenetére
Ugyan , egy polír és rendben van!
Már csak a karosszéria van, ami a méh telepre megy,amúgy bontás majd alkatrész eladogatás.
A motor is kapott, karter, főtengely lánckerék is eltört, turbó megszorult.
Google: vonat Mercedes és már dobja a nyugat oldalát.
Sajnos menthetetlen, de nem is kéne Nekem, beteg az összes..Nem Volvo.
Viszont amit betartok, és be is szerelek, az a mélynyomója a kalaptartó alól.
Kb. 25-ös, dupla lengőtekercses mélynyomó van benne, és ultra vékony.Még a takaró szövet is épp, ugyh ez a következő projekt.
Kell a csomagtartó, gyerekek vannak!
Ja barátomé volt az autó, ha 10 centivel hátrébb kapja el a vonat, akkor az anyóson ülő embernek tuti annyi, viszont szerencsére így mind a hárman túlélték, karcolásokkal. -
BBalu
csendes tag
válasz
gaborbol #2895 üzenetére
Szia!
Sajnos nekem már merült le reggelre, de nem nálam volt az autó hanem pont szerelőmnél azt mondta a kulcs nem volt benne. Nálam lemerült attól, hogy bennefelejtettem estére a kulcsot, de teljesen elfordítottam, és mégis
Klímát mindig kikapcsolom kézzel és a ventilátort is leállítás előtt. Remélem sw frissítés megoldja. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
gaborbol #2829 üzenetére
Megint feltették újra. Állandóan leszedik és felteszik 5-6 nap után, hogy új hirdetésnek tűnjön...sokan játsszák ezt. A lámpák árait még meg se néztem, de a 200k az el is döntötte a kérdést
-
runner 125
nagyúr
válasz
gaborbol #2819 üzenetére
Zseni vagy basszus, tényleg itt volt a hiba.
Noh ezek azok a pillanatok amikor az ember azt hiszi, h hardveres hiba, aztán koppanik, mert user error.
A motorháztető két szélső kampója 1-1 zárszerkezetbe ül bele, való igaz, és tényleg ki lett nyitogatva már párszor a motorháztető, de akkor ez volt az oka, h egyszer villogott, egyszer nem.
Most a szokásos finomkodás helyett, erősen lenyomtam és lám, jó lett. Telefonnal megvilágítottam őket, elég dzsuvásnak tűnt mindkét zárszerkezet, vajon h lehetne normálisan kipucolni mindkettőt? WD-40?Köszi még egyszer.
-
runner 125
nagyúr
válasz
gaborbol #2791 üzenetére
.hát persze h sikerült a kb legdrágábbat megtalálnom.
Ebay-en 120k/db csak a felni.Köszi!
Lizsó
Szép ez is.
17"-os ebből kiindulva nekem is simán elég lenne.
Bár, lemezfelniket hajtok már egy ideje, téli gumik patika állapotúak, 16"-osak, noh meg télen azért szerintem szerencsésebb ballonosabb gumival, lemezfelnivel járni. -
runner 125
nagyúr
válasz
gaborbol #2783 üzenetére
Félre értés ne essék, én nem szeretnék proliverdát belőle, de ez a felni nagyon megfogott, pláne h gyári.
Nem kell feltétlen peres gumi, sőt, a 18"-hoz sem ragaszkodom, viszont kisebb méretben ilyet nem találtam.A mostaniak is 16"-osak, ennél kicsit nagyobb felni szerintem jobban állna rajta.
-
truba
tag
válasz
gaborbol #2757 üzenetére
Igen lehet, hogy öregebb és benzines, de az S40-nel ellentétben én még mindig ezt venném. Ebben a típusban a váltó nagyon megbízható, a nagyobb motor több lehetőséget ad, nagyobb benne a hely. (ez szerintem később biztosan jól fog jönni)
Nekem három éve van egy S40-em (2001) és most már bánom, hogy ezt vettem, és nem egy nagyobb kategóriájú járművet. Az S40- nél kompromisszumokat kell kötni sajnos.
-
runner 125
nagyúr
válasz
gaborbol #2624 üzenetére
Gumikat hol vetted? Lassan nálunk is esedékes lesz a nyári gumik cseréje.
Tegnap rendeltem tőlük méretpontos, oldalperemes gumiszőnyegeket, illetve csomagtértálcát. Árban elég korrekt volt, kettő vásárlása esetén a 2. tételt fél áron adták.
Kíváncsi leszek, h mennyire lesz "minőségi". -
echterion
nagyúr
válasz
gaborbol #2626 üzenetére
Érdekes, mi is ilyen teóriára gondoltunk, mikor megláttuk.
Amúgy abban a 14ezerben benne volt a 6 db izzó is (a klímapanelhez), aminek egy ezrest mondott darabjára. Én ennél csak lehúzósabb szerelőkkel találkoztam eddig, hozzá vinném a Peugeot-mat is, de sajnos csak Volvo-kkal foglalkozik.
-
zsid
senior tag
válasz
gaborbol #2601 üzenetére
Abban a szerelőműhelyben, ahol azokat a problémákat orvosolják a Volvon, amit én nem tudok, ott van prés is, és ők helyben megoldották. Nincs valami cimbi, aki megcsinálná egy sörért?
#runner 125,echterion:
Talán a legnagyobb Volvo bontó itthon [link]
Lehet mazsolázni az autoalkatrész.hu-n, racing-bazáron. Egy srác Vecsésen is bont volvokat, van valami bonto Jászberényben is. Igazából az ilyen kiegészítőket és a legjobban fogyó dolgokat ( lámpák, ködfényszóró, tükrök,díszlecek, váltó,kézifék szoknyák, könyöklő ) nagyon vadászni kell.
E-bay-en van szinte minden vagy a swedishautoparts-on, bár lehet ezekkel már a unix is versenyképes. -
zsid
senior tag
válasz
gaborbol #2597 üzenetére
A lengőkart miért kell cserélni? Cserélhető benne az első és a hátsó szilent. Tavaly előtt cseréltettem őket, itthon nincs 100$ a 4 szilent.
Nekem még otthon áll a kocsi. Érdekes, mert a szerelőim azt mondták az olajcserével a váltó rendbe jön pár nap alatt és tényleg így lett. Már vált rendesen, megszűnt az a brutál fémes hang is. Viszont az olajfolyásokat meg kellene már szüntetni,addig meg inkább nem hajtom. Motorgenerálos project mindenképp lesz.
-
zsid
senior tag
válasz
gaborbol #2472 üzenetére
Ennyiért best buy.
Nekem a jobb oldali övfeszítőre ír srs hibát, ismerősöknek van egy elég komoly diagnosztikai kütyüjük, töröltük vele,de utána újra előjött
Más akinek épp fent van a VIDA az lőne nekem egy srceenshotot '99-es S80 naőfénytetőről. Én lusta vagyok feltelepíteni
-
echterion
nagyúr
válasz
gaborbol #2472 üzenetére
Köszi szépen. Ma délelőtt lemostam, hogy csillogjon-villogjon. Igaz, hogy kissé trutymákos az idő, de kíváncsi voltam, milyen teljes pompájában.
Most nekem tetsző váltógombot keresek hozzá. Tudtok esetleg tanáccsal szolgálni? Úgy tűnik, mégse fabetétes tetszik, hanem króm-bőrt keresek. Az un. space ball-hoz nem menne szerintem a fabetét. Bár, ha valahogy azt le lehetne cserélni szoknyás verzióra, akkor mégis csak fa lenne.
-
Dr.Burn
őstag
válasz
gaborbol #2458 üzenetére
Igen, valoban a volvo hibaja is, gondolom a gyarto nem irta nekik elo kotelezove.
Kb. 60-70e kent nem artana benne olajat cserelni. A szurot eleg nehez cserelni, mert a valton belul van. En nem reg csereltem, mert amugy is szet kellett szednem. Azt kell hogy mondjam hogy igy kozel 320e km-rel, mar nem artott. A magneseket sem artott megtisztitani a hazban, nem hiszem hogy tobb apro(mint a por) tormeleket osszetudtak volna szedni. Olyan volt, mintha vastagon zsir lett volna rajta.Egeszen 98-ig jo valtokat hasznaltak, 99-ben mar higult, es 2000-tol 2002-ig katasztrofa volt.
Meti90: Pedig a legegyszerubb a nivon keresztul tolteni bele egy tolcser segitsegevel.
-
zsid
senior tag
válasz
gaborbol #2458 üzenetére
"Erdekes, hogy ez a konkret GM automata rengeteg mas modellbe is be lett epitve es ott nem okozott tomeges problemat igaz a volvo modositott ezt azt rajta"
Nekem a T6-ban nem GM váltó van, az adattábláján az szerepel " Made in Aisin AW - Japan ".
Ebben ha jól látom, azt írják, hogy a váltóolajat ellenőrizni kell minden második olajcsere ciklusban ( 24 000km után ): "Correct or Replace if necessary" . Valószínűleg a " nem kell ezekben olajat cserélni" c. urban legend miatt feledkeznek meg erről. -
-
echterion
nagyúr
válasz
gaborbol #2423 üzenetére
Igen, egy átnézetést mindenképp csinálok vásárlás előtt. Csak nem tudom, mennyire lenne érdemes mondjuk a Wallis-os kocsit elvinni, mert ők talán nem az átverős kategória. Talán.
Írtam marsu-nak, még nem válaszolt, de megnézném az övét is szívesen.
Illetve milyen klubok vannak Volvo-soknak? Még nem kerestem rá, az eztán jön, csak gondoltam, ha valaki fejből vágja...(#2424) zsid: Köszi a tippet, észbentartom. Szombaton megyek próbaútra, ezeket is megnézem akkor. A motor bemelegítését alapjáraton gondoltad? Akkor nézzem, mikor még hideg, vagy várjam meg, míg felmelegszik?
-
sklopp
őstag
válasz
gaborbol #2207 üzenetére
Köszönöm, annyira nem sürgős. Nem turbós, sima B18U, a váltóról csak annyit tudok, 5 fokozatú, amúgy a kocsi 1996. évjárat, az utolsó gyártott példányok közül. Ha alváz-motorszám segít, azzal tudok szolgálni, továbbá a kocsiban van az saját kezelési könyve, abban emlékeim szerint van áttétel táblázat is. Már ha az segít valamennyire.
-
party80
csendes tag
-
zsid
senior tag
válasz
gaborbol #2137 üzenetére
Nem bonyolult. Leveszed a középkonzol oldalborítását, leveszed a 2 csövet ( ha már nincs benne víz, nekem addigra ez volt a default állapot
) és kibűvészkeded balra a radiátort ( miközben még a devlát is leimádkozod az égből).
A visszaszereléstől valahogy jobban parázok. -
CYBERIA
őstag
-
truba
tag
válasz
gaborbol #2074 üzenetére
Megtörtént, még a pillangó szelep pucolással egybe kötve.
Szerintem fojtószelep állás érzékelő lesz, a ludas. Ez egy villamos kis relé a pillangó szelep tengelyére csatlakozva, elvileg ez továbbítja a pillangó szelep állását az ECU-nak.Más: Beszéltem a szervizzel, biztosat nem lehet mondani bármi baja lehet, a vizsgálat 21.000 ft. lesz és alaphelyzetből kb. 3 óra hosszú időd ölel fel. Remélem ezen az időn belül megoldják a hibakeresést, és megtalálják a hibát.
A móka pedig ezután indul az új alkatrész beépítésével, remélem, hogy a fentebb már említett alkatrész a ludas, ez viszonylag olcsó kb. 11. 000 Ft. Mást el sem tudok képzelni. -
CYBERIA
őstag
válasz
gaborbol #2066 üzenetére
Nekem meg a kormány, de csak 0°C alatt. Valami műanyag elem lesz, de elég nehéz kitalálni hogy honnan jön a hang.
Egy pillangószelep tisztítás különben nekem sem ártana, csak tényleg olyan hozzáférhetetlen helyen van, hogy nekem is az egész szívócsonkot le kéne bontanom. Szerintem majd tavasszal.
-
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol #2059 üzenetére
Hat bakker
Ma elkoccolok a bontoba es sehol a donor kocsi, 2 nappal ezelott bezuztak, mert kellett a hely! Annyi szar van ott miert pont a volvokat kelett, most van ketto fekete S80... Arrgghh.
A fordulatszam szarakodast legalabb sikerul megcsinalni, egy jo masfel oras melo.
Csak 4 csavar fogja,d e a bal hatso olyan helyen van, elsirod magad...Raadasul a 10-es dugokulcs beesett valahova, 15 percig csak kerestem hova esett, aztan amikor meglattam hova esett, megint majdnem elsirtam magam
Nem fert be a kezem, de aztan nemi boraldozat aran azert csak kijott.
Elotte/utanna:
Olyan szepen tartja, most a fordulatot mint az alom, most kene eladnom
-
CYBERIA
őstag
válasz
gaborbol #2040 üzenetére
Ha mérföld, akkor semmi nem stimmel.
Persze ez az egész csak feltételezés részemről, sem 60-nál kisebb, sem 70-nél nagyobb sebesség nem zárható ki, mint legalacsonyabb fogyasztáshoz tartozó sebesség.
Meg az egésznek olyan szempontból nincs sok értelme, hogy én biztos nem ülnék végig ekkora utat olyan lassú haladás mellet, végül is még mérföldben sem sok a 63.Mehet a dolog logoutra, ja.
-
CYBERIA
őstag
válasz
gaborbol #2031 üzenetére
Ha rekordot akarsz dönteni, akkor olyan 60-70 km/h körülire állítsd legközelebb a tempomatot, klíma nélkül.
Nekem télen többet fogyaszt, bár az a heti 2×3, plusz havi 2×100 kilométeres menet nem annyira megterhelő üzemanyagköltség, persze én nem járok a budira is autóval.
Utoljára október elsején tankoltam, azelőtt meg július közepén.
-
-
CYBERIA
őstag
válasz
gaborbol #1913 üzenetére
Ez tényleg drága, bár azért általában olcsóbbak szoktak lenni.
5000 kilométerenként elég kevesen cserélik.150 k nem sok, bár egy többnyire Budapesten használt kocsi azért sokat kap ennyi kilométer alatt.
Egyébként gondolom nem 1.2 - 1.6-os motorokkal mentek ti sem 200 - 300 000 mérföldeket.
Én 330 000 kilométernél járok, meglátjuk meddig bírja. Nem tudom hogy ebben az évtizedben meglesz-e a 400 000. Szerintem az idő fogja megenni.
-
zsid
senior tag
válasz
gaborbol #1907 üzenetére
Jah, akkor marad így, köszönöm szépen! Esetleg még a régi szűrő keretébe lehetne tenni a papír helyére valamilyen rácsot, mert pl most is volt benne vmi apró levél törmelék és kosz. Ha azt esetleg nem közvetlen engedném a szűrőre...de ez csak egy ötlet.
Amikor kértem, még nem tudtam pontosan merre keressem, de azt kigugliztam
Hétközben általában én is el vagyok havazva, úgyhogy a barkácsolás marad hétvégére
-
zsid
senior tag
válasz
gaborbol #1903 üzenetére
Pherszeee! Stornozva az előbbi hozzászólásom, mert végül jó lett. Akit esetleg érdekel, 2 "slot" van a pollenszűrőházban, egy sima normálszűrőre méretezett (25mm) és egy merevítő mögött az aktívszenesé (40mm). Nyakig bele kellett bújnom, hogy erre rájöjjek. Ezzel kapcsolatban felvetődött bennem egy kérdés, elég ha csak az aktív szenes szűrő van bent, vagy be kell rakni egy sima 25mm-est is ? Ötletek?
-
truba
tag
válasz
gaborbol #1888 üzenetére
Sajnos azt hallottam, hogy a használt turbó lutri, pedig de örülnék egy 50-60$-os turbónak, még a posta költséget se bánnám. Így nem marad más mint a felújítás, ami a komplett belső részt jelenti, mondjuk a 130.000 ft.-os maximális ár esetleg olcsóbb is lehet a végén( ha nem kell minden alkatrészt cserélni) Bár ne kéne.
-
zsid
senior tag
válasz
gaborbol #1880 üzenetére
Hi!
Volt alatta egy kis olajfolyás, meg igazából már tele volt olajsárral, a kartergáz vissazavezetőn meg már olajat nyomott fel. Szűrő nem volt benne, magát a műanyag testet kell cserélni. Nekem a levegőcsövek miatt nagyon tele van a motorház eleje, én azért nem férek hozzá semmihez, pedig 188 vagyok
#1881: Itt vettem, 9700 pénzbe került. A #1873-as hszben levő képen lábrázolt oil trap teljesen olyan kinézetre, mint az enyém, nemtom árban lesz-e különbség.
Attól félek a turbófelújításba én is bele fogok csúszni, de majd az még kiderül. Nálam az volt a fő gond, hogy meleg motornál, ha sokat ment alapjáraton, akkor elkezdett ( még nem annyira láthatóan, csak érezhetően ) füstölni. Kicseréltem ezt, legutóbb az összes levegőcső volt kitakarítva, következőnek az intercooler mosása jön ( mert abba is jutott olaj a kartergáz visszavezetés miatt ). Már valamennyit javult a helyzet, ha kimostam az intercoolert, lecseréltem a vezérlést és egy lambda szondát akkor derül ki igazán, hogy valamelyik turbóm is ludas-e a füstölésben. ( egyelőre remélem, hogy nem ).
-
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol #1858 üzenetére
Eloben ennyire nem veszes, a fenyviszonyok miatt talan az ules sokkal sotetebbnek- szurkebbnek tunik a kepen mint a valosagban.:
Viszont az eredeti szoknya is joval vilagosabb volt mint az ules, ki kene cserenem az uleseket, vagy marad a felujjitas,es akkor elfogyott a tennivalo
-
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol #1848 üzenetére
Ma befejeztem a kormanymu cseret, kicsereltem az olajat, fekeket, szuroket, vegre sajat laban all ....
Annyit jarkaltam a bontokba ,vagy ki volt repedezve, vagy mar nem volt meg, vagy a szine nem stimmelt, bar ha talanek megfelelot tuti atraknam...
Ezt lehet en is megcsinalom ezt valamelyik hetvegen, nezzetek meg a kepeket, szerintem nagyon latvanyos az ules javitasa. Igaz a szine kicsit modosul, de ott van a szeren. -
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol #1817 üzenetére
Itt egy tipushibaja az S80-nak kozelrol. 99-00-01 az erintett evjarat.
Elmeletileg holnap jon a csere alkatresz...A 13-as kep
Azt a durva eletbe, nem semmi melo, holnap-szombaton meg megy vissza az uj akarom mondani a felujitott, mert az uj $900-1200 lenne.
Felujjitott $350, bontott meg $35, volt harom is a bontoba mind a 3 ugyan ott folyt mint az enyem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest