Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ladybug
őstag
Alapreceptem: 2 tojás, 25 dkg liszt, 10 dkg olvasztott margarin, fél cs sötőpor, 1 cs vaníliáscukor, 1,5 dl tej. Ezt összekeverem, és akkor tetszés szerint teszek bele mindenfélét. Lehet bele tenni meggyet, almát, csokidarabokat, kakaót, málnát, ribizlit és még sorolhatnám. Kis margarinnal körbekened a muffinsütőformákat, teszel az aljára pici csipet zsemlemorzsát (ez segít, hogy ne ragadjon le). Aztán teszel bele egy ek tésztát, aztán a gyümölcsöt vagy csokit, vagy amilyen ízesítéssel szeretnéd, aztán ráhalmozol még tésztát. Majd beteszed az előmelegített sütőbe és kb 30 perc alatt megsütöd, tűvel beleszúrhatsz, hogy biztos légy benne, hogy megsült.
-
dragonfx
veterán
Alattunk vana házba egy sütis lemenjek?ne??
de lemegyek, 1 perc
-
nyávogi
tag
TÚRÓS MUFFIN
Hozzávalók:
3 tojás,
4 ek cukor,
25 dkg túró,
8 púpos ek liszt,
mazsola, rum
½ csomag sütőpor.
Elkészítés:
A tojást a cukorral jól kikeverem, lehetőleg géppel, majd hozzá adom az áttört túrót, a beáztatott mazsolát, a lisztet amiben előzőleg elkevertem a sütőport.
A muffin sütőbe öntöm és 200C-re előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm.
a világ legegyszerűbbje és őőőrült finom
a közepébe tehetsz egy kocka csokit, akkor még jobb 
[Szerkesztve] -
Xelo
addikt
nyári sütikkel mi a téma? ilyenkor habosakat nem érdemes venni, mert hamar megromlanak

-
A piskótatésztát feljavítottam pirított, darált mogyoróval. A végeredmény ínycsiklandozó, pillanatok alatt elfogyott sütike lett.

Már csak az emléke illatozik az orromban.
Mindenkinek javaslom kipróbálásra. Az eredmény bármilyen boltban kapható édességnél finomabb!
Tehát pirított, darált mogyoró a sütibe. Garantált élmény.
-
Jövő héten zserbót szeretnék sütni. Több receptet is találtam. A Dr.Oetker honlapján azonban túlzásba boltottam. Biztosan kell egy tasak sütőpor fél kiló liszthez??
Ez nekem nagyon soknak tűnik.
A másik receptet egy étterem honlapján találtam, ott csak egy csipet szódabikarbónát írnak 60dkg liszthez, persze mindkettőbe még kell élesztő is. -
Ezt sütöttem tegnap, és olyan jól sikerült, hogy nagy tepsi mérete ellenére még tegnap elfogyott.

Négy lapos krémes
hozzávalók:
tészta
50 dkg liszt
10 dkg vaj vagy margarin (margarint használtam)
15 dkg cukor
1 tasak szalalkáli
1 dl langyos tej
2 db tojássárgája
krém
1 liter tej
8 evőkanál liszt
20 dkg cukor
1 tasak vanília cukor
2 dkg kakaópor
2 db tojásfehérje habbá verve
A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben, majd a tészta alapanyagit összegyúrjuk. 4 egyenlő részre osztjuk, tepsi méretűre, vékonyra nyújtjuk. Közepes lángon, előmelegített sütőben 10 perc alatt kisütjük a lapokat.
Óvatosan bánjuk velük, törhetnek.
A krémnél a tojásfehérje kivételével mindent összekeverünk és pudinggá főzünk. Amikor kész és hagytuk hülni, belekeverjük a tojásfehérje habját.
Most már a lapok közé tölthetjük.
A süteményt állni hagyjuk, kb. 2 óra alatt megpuhulnak a lapok és szelethető.
Porcukorral díszíthetjük, ha akarjuk.
Könnyű, finom sütemény.
Ui.: Megboldogult nagyanyám sokszor sütötte és ő sorosnak nevezte. -
dragonfx
veterán
nekem a piskóta és a mandulás torta a kedvencem.

-
Vilcsi
újonc
Sziasztok! Ki tud sütés nélküli, egyszerűen elkészíthető sütit? Előre is köszi!

-
KrAt
veterán
Beleolvastam a topicba, most ellenállhatatlan vágyat érzek, hogy sütit egyek... P.csába

-
SzalaiG
addikt
Diós-zserbó a very best.

-
hb113
csendes tag
A Domino, muffin 4ever!!!!!!!!!!!!!!! ja és gofri!!!!!!!!!(talán még a palacsinta, meg a gesztenyetorta
)(még sszerencs hogy tesóm ien lessz mikor a gesztenyetortáról hall:
) -
tütüke
tag
Fanta szelet
4 tojás fehérjét kemény habbá verem.
4 tojássárgája, 26dkg porcukor, 7 kanál víz, 7 kanál olaj-ezt habosra kell kavarni.
Beleteszek: 26 dkg lisztet, 1 sütőport, 2 kanál kakaót. Ezután hozzákeverem a felvert tojásfehérjét. Margarinozott, lisztezett tepsüben megsütöm.
7 dl Fantában elkeverek 2 csomag vaniliás pudingport, majd sűrűre főzöm, hagyom kihűlni.
20 dkg rámát 15 dkg porcukorral habosra keverem, majd beleteszek 25 dkg túrót, és az egészet simára kikavarom.
Ha minden kihűlt a tésztára rásimítom a túrós krémet, erre jön a félig megdermedt fantás-puding. Hűtőben rakom, hogy összeérjen. -
ToBeY
nagyúr
Tiramisu jöhet minden mennyiségben és muffin!
-
Xelo
addikt
nem tekintem ezt egy haldokló totyiknak, inkább egy olyannak amit időről időre felkell hozni, hogy az új tagok is tudjanak bele írni..
szal: UPP![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kypre
tag
kókusztekercs...dobostorta...Tradicionális családi szülinapi torta...zserbó...Jégbüfés Gofri lassan úgyis szezonja van

-
Vigneau
félisten
Rigó Jancsi, illetve anyósom mirindás sütije. Persze anyám túrós palacsintája az elnyűhetetlen favorit...

-
szilchi
őstag
Kicsit konkrétabban azzal a recept-kívánsággal.
Mert gyakorlatilag otthon mindent meg lehet csinálni.Piskótatekercset is,na meg a Fekete-erdő tortát is(személyes kedvencem
).Nyáron figyelni kell,főleg a tojást tartalmazó sütikkel.Ezért nem nagyon ajánlott ilyenkor a másik nagy kedvencem,a francia krémes elkészítése. -
Xelo
addikt
továbbra is keresem a választ:
olyan sütiket várok, amiket otthon el lehet késziteni! jahh és a receptjét! a másik meg olyan sütiket amik finomak de nyáron is fogyaszthatóak, nem kell tartani hogy megromlik!
egyébként most pont karamellt majszolgatok (nem, nem a megasztáros Karamellt..) tök jó, találtam a konyhában..valami olyan van ráirva: KOPIBKA, alá:KH*I*BCbKa..
de finom..
[Szerkesztve] -
turho
addikt
Ilyen a sors, most megláttam ezt a topicot...

Tegnap este 3 ischler, 2 krémes, 2 habroló, egy rákóczi túrós....és ma 7 óra óta etetem a porcelánszájút

Kellett nekem besütizni
-
S*Tom*
aktív tag
Fekete erdő és gyümölcsös turótorta a kedvencem! Érdekes, hogy a barátnőm a xar minyomért rajong pedig olyan cukros és nem is finom szerintem.
-
bmx powa
tag
apám sütigyáros
xal szeretem a somlóit, a fánkokat, a tiramisut minden mennyiségben, szilvalekváros-fahélyas linzer, és minden, ami mákos. -
Salak
aktív tag
Sacher, Pischinger, Tiramisu, Eszterházy torta, Brownies, Kólusz gólyó, minden ami túrós !
vmit/vmiket tuti kihagytam
-
Xelo
addikt
lúdlábat sokan mondták.. lehet nekem is megkéne próbálni.. vagy már próbáltam csak a nevére nem emlékszem?
az a baj hogy jön a nyár és a melegben nem érdemes habos, krémes sütit venni mert hamar romlanak..
keressünk olyanokat amik nem romlandóak nyáron sem, és finomak, hogy nyáron is kibirjuk mi édesszájúak
-
Gh0sT
addikt
És ebben a pillantban megyek le a cukrászdába és hozok magamnak egy rakat süteményt...

-
WillChi
őstag
Ez nagyon jó! Eddig nem láttam ezt a topicot.
Szinte mindenféle sütemény jöhet, de a legjobban a lúdlábat szeretem. Egyébként csak annyit eszek belőle, amíg látom, hogy van a tányéron, v. a tálcán, v. a környezetemben.
-
Xelo
addikt
upocska
régi topicom kicsit felhozom mert vannak újoncok a PH!n akik még nem irták le
meg egyébként is, mi lehet ínycsiklandozóbb annál mint beszélni a sütikről? hát megenni őket
és azt kitárgyalni...
-
barbikenje
aktív tag
Minden süti, amiben gyümölcs leledzik... Isteni tud lenni, főleg így télen...
-
Judyt
tag
Tetszik az ötlet?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Robotporszívók
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fotós kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- Audio technica ath adx5000 hifi fejhallgató extra kábelekkel
- SZINTE ÚJ Corsair Virtuoso RGB Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- Lenovo X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
- Lenovo Thinkpad E495 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- Honor Magic5 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Már úgyis régóta akarok venni.

recept jöhet, mindent ki kell próbálni egyszer.. kétszer.. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De sürgősen kerestem receptet, átküldtem tesómnak (a szomszéd szobába 

xal szeretem a somlóit, a fánkokat, a tiramisut minden mennyiségben, szilvalekváros-fahélyas linzer, és minden, ami mákos.