- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Yettel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsikjanos
csendes tag
Írtam már egy saját shell szkriptet ami snmpwalk-al szedi le a szükséges adatokat és beállítja a grafikonhoz szükséges paramétereket is. Jól is működik.
Azt nem sikerült megoldani, hogy amikor a munin-update lefut, a szkriptet csak azon a node-on futtassa le amelyiken nekem kell. Mert jelenleg a szkript 2x is lefut, azon a gépen, amelyiken a munin szerver van. Ezt értem is miért működik így (mert csak úgy sikerült megoldanom, hogy a munin ne mondja azt,hogy connection refused, mikor a switch-hez akar kapcsolódni, hogy a munin.conf fájlban az address -nek a 127.0.0.1 lett beállítva). De ennek az a következménye, hogy a grafikonokat kétszer hozza létre.
Egyszer azalatt a domain név alatt, ahol nekem szükséges; és még egyszer a munin szerver domain neve alatt.Azt lenne jó tudni, hogy hogyan kell beállítani, hogy ezt a szkriptet csak egyszer futtassa le a munin, annál a node-nál, ahol szükség van rá.
Segítséget előre is köszönöm.
-
bozsikjanos
csendes tag
Üdv,
Egy kis segítségre lenne szükségem a Munin-al kapcsolatban. Bízom benne van olyan személy aki jártas benne.
Monitorozásra jelenleg a Munin-t és az MRTG használóm. Szeretném a Munin-al kiváltani az MRTG szerepét is, hogy ne keljen két külön monitorozó programot használni. A Munin tökéletesen alkalmas a szerverek monitorozására, de amikor egy hálózati eszközhöz (Cisco Catalyst 2960) akarok kapcsolódni SNMP-vel, akkor nem tud, mert mindig TCP-t használ UDP helyett.
A portszám beállítható a munin.conf fájlba, de a protokol nem.Tud valaki valamilyen megoldást a problémára ???
-
bozsikjanos
csendes tag
Üdv.
Az igaz, hogy a 'bc' nem része mindegyik disztribúció alaprendszerének.
Használható helyette az 'expr' . Ha a második megoldást választja valaki akkor még egyszerűbb a feladat megoldása, mert nincs szükség a 'sed' -re. De persze van ennél szebb és bonyolultabb megoldása is.
Mo.:
cat sz.txt | while read i;
do
echo -n "$i = "
expr $i
doneHa a feladat viszont tényleg egy ZH példa volt, akkor attól függően, hogy mennyi idő van a ZH-ra és milyen típusú feladatok vannak még hátra, nem árt törekedni aminél egyszerűbb és gyorsabb megoldásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VR topik
- World of Tanks - MMO
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest