Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztonos
újonc
Sziasztok!
Kezdő linuxus vagyok. Főiskolán levelező tagozaton kaptam egy feladatot miszerint is:
Írjon bash szkriptet amely kiírja a log.txt-be az első paraméterben megadott könyvtárban levő futtatható fájlok sorainak átlagos számát, a második paraméterben megadott könyvtárban levő olvasható fájlok számát...
A könyvtárban lévő olvasható fájlok darabszámával nem volt gondom. A feladat első részét is sikerült megcsinálnom, csak "find" parancs használatával, amit a tanár visszadobott, mondván, hogy csak "test", "expr", "wc", "ls", "cat", "echo", "for","while", "if" , "exit" segédprogramokat használhatok, ezeken felül parancsátirányításokat, változókat és csővezetéket.
Egyszerűen nem jutok előbbre bárhogy is próbálkozom... Addig már eljutottam, hogy ki tudom listázni a futtatható fájlokat, valamint meg is tudom számolni őket de semmi fajtaféle műveletet nem enged csinálni ezen parancsok használatával. Az biztos hogy egy ciklussal kéne végigszaladni rajta, de find parancs nékül képtelen vagyok értelmesen megírni a scriptet... xD
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Hobby elektronika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Star Wars Outlaws teszt
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- PayPal
- Apple asztali gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- Apple iPhone 14 Pro 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest