Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Privát AI mobil lesz az S26, nem okostelefon
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Két népszerű Sennheiser kapott USB-C csatlakozást
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztonos
újonc
Sziasztok!
Kezdő linuxus vagyok. Főiskolán levelező tagozaton kaptam egy feladatot miszerint is:
Írjon bash szkriptet amely kiírja a log.txt-be az első paraméterben megadott könyvtárban levő futtatható fájlok sorainak átlagos számát, a második paraméterben megadott könyvtárban levő olvasható fájlok számát...
A könyvtárban lévő olvasható fájlok darabszámával nem volt gondom. A feladat első részét is sikerült megcsinálnom, csak "find" parancs használatával, amit a tanár visszadobott, mondván, hogy csak "test", "expr", "wc", "ls", "cat", "echo", "for","while", "if" , "exit" segédprogramokat használhatok, ezeken felül parancsátirányításokat, változókat és csővezetéket.
Egyszerűen nem jutok előbbre bárhogy is próbálkozom... Addig már eljutottam, hogy ki tudom listázni a futtatható fájlokat, valamint meg is tudom számolni őket de semmi fajtaféle műveletet nem enged csinálni ezen parancsok használatával. Az biztos hogy egy ciklussal kéne végigszaladni rajta, de find parancs nékül képtelen vagyok értelmesen megírni a scriptet... xD
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Windows 11
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Steam topic
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i5 14400 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Lian LI LANCOOL 207 GIGABYTE 750W
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4480
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Plus 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs