- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy Watch - időtálló
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztonos
újonc
Sziasztok!
Kezdő linuxus vagyok. Főiskolán levelező tagozaton kaptam egy feladatot miszerint is:
Írjon bash szkriptet amely kiírja a log.txt-be az első paraméterben megadott könyvtárban levő futtatható fájlok sorainak átlagos számát, a második paraméterben megadott könyvtárban levő olvasható fájlok számát...
A könyvtárban lévő olvasható fájlok darabszámával nem volt gondom. A feladat első részét is sikerült megcsinálnom, csak "find" parancs használatával, amit a tanár visszadobott, mondván, hogy csak "test", "expr", "wc", "ls", "cat", "echo", "for","while", "if" , "exit" segédprogramokat használhatok, ezeken felül parancsátirányításokat, változókat és csővezetéket.
Egyszerűen nem jutok előbbre bárhogy is próbálkozom... Addig már eljutottam, hogy ki tudom listázni a futtatható fájlokat, valamint meg is tudom számolni őket de semmi fajtaféle műveletet nem enged csinálni ezen parancsok használatával. Az biztos hogy egy ciklussal kéne végigszaladni rajta, de find parancs nékül képtelen vagyok értelmesen megírni a scriptet... xD
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- BMW topik
- Küszöbön az androidos PC-k
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fotók, videók mobillal
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 12 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P1 G2 - i7-9850H I 16/256SSD - 32/1TB I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest