Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Fel megoldasom van (az ikon nem erdekel, amiota elvettek 10.7-ben vagy 10.8-ban a sidebarrol a szineket). De ugy nezem, hogy mukodo aliast tudsz csinalni, ha felmountolod, majd a /Volumes -ben megjeleno foldert aliasozod az itt talalt alisma commanddal (en a 4-es varianst probaltam ki)
~/Downloads/alisma4/alisma -a "/Volumes/scan" ./Alma
Nekem, ez, igy mukodo aliast csinalt. (csak a mountot probaltam, azt nem, hogy reboot utan is megy-e, mert most nem tudok rebootolni). Az igy letrejovo alias nem teljesen ugyonaz, mint a sima, mert a remote path helyett, van benne hivasatkozas a local pathra is (ami nem kene ugye, mert az "valtozhat", ha azonos nevu sharekat mountolgatsz). Valszeg nem lenne 5-20 percnel hosszabb ido, irni egy minimalis temrinal programot, ami semmit nem tud, csak letrehozza a rovid, csak a network remote pathjat tartalmazo aliast. Azt neztem, hogy a Finder az alias ikonjat, marmint nem az aliasolt cucc ikonjat, hanem maganak az alias filenak rakja ki az ikonjat (az az ures lap) es hiaba allitassz be mast ikont a filehoz, azt nem rakja ki. Erre, most hirtelen tobb otletem nincs.
Szerk: Egyebkent, ha nem a share gyokerere akarsz aliast, hanem valamilyen "elemre" (tehat file is es konyvtar is), akkor azt megcsinalja a finder is, ha kivalasztod az elemet es a finder file menujebe megnyomod az alias csinalas menut.
Új hozzászólás Aktív témák
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- Gamer konfig eladó (Novabench Score: 3.880)
- SunFire X4170 Szerver 2x Xeon, 26GB RAM, 8 HDD
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- GAMER PC - GTX 1080Ti - Ryzen 2600X - 48 GB DDR4 - 512 NVME SSD / 1000W
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
TigerCat