Aktív témák
-
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #1087 üzenetére
Gondolom azért jelenik meg csak modul lehetőség, mert a sound-ot magát csak modulként jelölted meg.
-
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #1067 üzenetére
Pedig csak ennyi:
apt-get update
apt-get install libncurses5 libncurses5-dev -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #1019 üzenetére
A kernelbe bele forgattad az emu10k1 modult?
-
tierbatyo
senior tag
Bővebben: link Ezt megcsináltad teljesen?
[Szerkesztve] -
tierbatyo
senior tag
3. pont azért kell LILO-nak, mert /proc/partitions-ban van, hogy milyen partíciók vannak a vinyón. LILO szereti ellenőrizni, hogy ténylegesen léteznek azok a partíciók, amik a lilo.conf-ban vannak.
4. a root partíciót változtatod meg, az eredeti Linuxos partíciód lesz a root, olyan mintha bebootoltál volna vinyóról. -
tierbatyo
senior tag
1.LiveCD-vel bebootolsz.
2. Felmountolod az eredeti root partíciót: mount -t ext3 /dev/hdaX /mnt/valami
3. mount -t proc proc /mnt/valami/proc (ez nem biztos hogy kell, nekem LILO-nál szólni szokott, ha nem csinálom meg)
4. chroot /mnt/valami /bin/bash
5. grub-install /dev/hda
Szerintem így kellene, bár még soha nem használtam grub-ot.
[Szerkesztve] -
tierbatyo
senior tag
Keresgéltem. Esetleg:
Bővebben: link -
tierbatyo
senior tag
non-US indicates that at least part of the collection of software that is not in the main Debian distribution due to United States export regulations or copyright restrictions is included. Nincs kedvem lefordítani.
Azt hiszem a telepítéskor megkérdezi, hogy milyen csomagokat akarsz feltenni és ott az xfree86-t be kell jelölni, az a grafikus felület alapból.
-
tierbatyo
senior tag
Bővebben: link.
Elég az 1. CD-t, utána netről fríssitesz meg teszel fel, amit te akarsz.
[Szerkesztve] -
tierbatyo
senior tag
Amióta feltettem az udev-t azóta nem töltődik be automatikusan az alsa. Van valakinek valami ötlete miért nem. Debian alatt vagyok, Gentoo alatt meg megy simán.
-
tierbatyo
senior tag
Na a következöt szeretném megvalósítani:
bedugom userként az USB-t, pl.: mp3 lejátszót és a Linux automatikusan mountolja fel a usernek és ha kihúzom, akkor automatikusan umountolja. Meg lehet ezt csinálni? -
tierbatyo
senior tag
Nyugodtan csinálhatod az emerge-t chroot-tal is. Amit nézegetni kell, az az /etc/make.conf. Ott kell beállítani, hogy milyen cflag-ekkel fordítson a gcc, ilyen típusú gép. A legfontosabb, a USE használata. pl.: USE=''mmx sse sse2'' sort beteszed, akkor a programok mmx sse sse2 támogatással fordulnak. Ez pl: mplayer-nél nem árt.
Centrino-nál pl. a make.conf :
CFLAGS=''-march=pentium4''
CHOST=''i686-pc-linux-gnu''
AUTOCLEAN=''yes'' : a fordítás után a fölös dolgokat törölje
USE=''mmx sse sse2''
Viszont nálam sokkal avatottabb emberek vannak a Gentoo topikban, én is tőlük kérdezgetek. -
tierbatyo
senior tag
Szó sincs a Debian felülírásáról.
Csinálsz egy partíciót a Gentoo-nak. Csinálsz egy /mnt/gentoo könyvtárat és felmountolod Gentoo partícióját ide. Ezután valamelyik Stage filet (én az 1 stage-t ajánlom) letöltöd és kicsomizod a /mnt/gentoo könytárba. Ezután nyitsz egy xterm-t
cp /etc/resolv.conf /mnt/gentoo/etc/resolv.conf:
mount -t proc proc /mnt/gentoo/proc
chroot /mnt/gentoo /bin/bash :ekkor a gentoo a root partíció az adott xterm-ben
env-update
source /etc/profile
és mehet a Gentoo telepítése, miközben végig Debian alatt vagy. Ha megunod a telepítést, egyszerűen kilépsz a Gentoo-s xterm-ből, ha folytatni akarod a telepítést, akkor a mount -ost résztől kell eljátszani újra és mehet tovább. -
tierbatyo
senior tag
-
tierbatyo
senior tag
Üdv! Neki álltam Gentoo-t telepíteni és Debian alól csináltam. Felmountoltam a Gentoo root partícióját az /mnt/gentoo -ba , majd chroot és Gentoo telepítés. Debian újraindítás után az /mnt/gentoo nem üres, pedig fstab-ban nincs felmountolva a Gentoo, de mégis be van cachelve az /mnt/gentoo -ba a Gentoo file-jai. Ráadásul ezek a file-ok nem a legfrissebbek, mert azóta már telepítgettem dolgokat Gentoo-n. Valakinek arra ötlet, hogy mit csináljak?
-
tierbatyo
senior tag
Várj ezt nem értem. Ha CD-ről kellene indulnia, akkor miért a winyóról bootol?
Szerk: egyébként meg: fdisk /mbr Bővebben: link
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest