Aktív témák
-
eddie303
őstag
Amit rendes linux konzolon, azaz karakteres/fbkonzolon is hasznalhato: Shift+PgUp vagy Shift+PgDn lapoz visszafele, de csak abban az esetben, ha az az aktiv konzol, maskepp nem tartja meg memoriaban, azaz, ha kozben elvaltasz masik konzolra es vissza, nem fog visszalapozni.
-
eddie303
őstag
ReJim:
FreeBSD, NetBSD - BSD azaz Berkeley Software Distribution UNIX-ból leágazott UNIX félék, semmi közük a Linuxhoz, azon kívül, hogy UNIX-klónok a BSD-k is, és a Linux is, bár a Linux inkább a System V UNIX-családhoz hasonlít, de sokmindent átvett BSD-ktõl is. NetBSD-rõl tudni kell, hogy az egyik olyan operációs rendszer, sõt, talán az az operációs rendszer, aminek a legtöbb féle hardverarchitektúrára van portja elkezdve PDA-któl 68k-s Macintoshokon, PPC-n át PC-ig. Vagy 52-féle platformot támogat egy kernelfából.
FreeSCO - Egy egylemezes Linux alapú router-tüzfal disztró.
Solaris - A Sun Microsystems saját UNIX-klónja, megint semmi köze Linuxhoz.
A normális disztróra nem tudok jobbat mondani, mint Ubuntu, Gentoo vagy SlackwareA három teljesen különbözik egymástól, de legalább lehet válogatni
Khailmaan:
Szerintem próbáld ki a smoothwall-t ( Bővebben: link ). Kell neki HDD, de ha már a Win98 telepítésnél tartasz, gondolom, van HDD-dEz egy direkt tüzfal/router disztró. lehet webböngészõn keresztül konfigurálni. Nézd meg, szerintem megoldja a gondodat. A gyakorlat azt mutatja, hogy 5 perc alatt lehet vele tüzfalszervert csinálni, próbáltam
-
eddie303
őstag
Az UHU-t most túrtam le, lassú volt még fluxbox-szal is P233MMx-en, s itt számít... Most Slackware 9.1 van és IceWM. Tökjól megy, azért nem tettem 10-est, mert az X.org nem ismeri az Ati 264VT-t, s amit elértem vele, az egy nagy sötétség volt. S 60Hz-es framebuffert majd csak akkor nézek, mikor lesz egy TFT-m.
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
Bővebben: link
Én valamikor próbáltam, de nem jött össze SuSE 8.2-vel. Remélem az én bénaságom volt, de nem kezdõnek való feladat. Amit elértem, tárcsázás helyett csonttá fagyasztotta a rendszertTanulság: Linux alá hardver sorosportos modem kell
-
eddie303
őstag
Miken vesztek itt össze...
Én úgy vagyok a csicsával, hogy szeretem, de van amikor pont nincs rá szükség, s akkor inkább menjen az egész rendesen, csicsa nélkül. Én is szeretem, ha az xterm átlátszó -
eddie303
őstag
Bővebben: link - Nem tudom, nem próbáltam, de lehet, hogy meg fog felelni
-
eddie303
őstag
válasz
Zero One #2545 üzenetére
Mandrake 10.1-et keress. A telepítéstõl nem kell félni, csak a partícionálást lehetõleg intézd el Windows-ban, lehetõleg pqmagic-kel csinálj egy, bár 4-5 gigás ext3-at, meg 256MB-nyi swap-ot. A telepítõnek majd beállítod, hogy formázzon belõle ReiserFS-t. Szép GUI-s telepítõje van, ha úgy érzed, értesz a Windows-hoz, nem lesz sok bajod vele, majd a rendszerrel lesz kicsi, míg megszokod. Alternatív megoldásként kipróbálhatod az UHU Linux-ot is, ha nem tudsz angolul, de részlegesen Mandrake is tud magyarul.
-
eddie303
őstag
Bővebben: link -Hungarian Unix Portal.
Régen jó volt az mlf.linux.rulez.org is, de az nem fórum, levelezõlisták vannak inkább. -
eddie303
őstag
válasz
Zero One #2540 üzenetére
Ha kezdõ vagy, mandrake, van 64bit-es verzió is. Egyszerũ beállítgatni. Mondjuk 64 bites verziót nem próbáltam.
Mod.
Linux az Linux, a BSD az BSD. Mindkettõ UNIX klón, vannak benne különbségek, pl. a konfigurációs fájlok terén, BSD-ben nincsenek Runlevel-ek, BSD-k inkább Slackware Linuxra hasonlítanak. Parancssori utasások nagyjából ugyanazok mindkét rendszeren. Linux az inkább System V UNIX-bõl fejlett ki, a BSD-k a BSD-bõl. Természetesen van sok közös elem, amelyik mindkettõben megtalálható. A hupwiki-n ( Bővebben: link ) sokmindent megtalálsz ezzel kapcsolatban. Érdemes elolvasni.
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
Zoltán, ne haragudj, hogy nem tudtam segíteni, most vagyok elõször netközelben múlt hét vége óta
-
eddie303
őstag
úgy néz ki, grub-bal kell egy kicsit szórakozni, de sebaj, nem olyan nehéz az
Szerintem magának megírja a /boot/grub/menu.lst-t, majd neked kell egy olyasmit hogy:
boot hd(0,0)
Title Windows akármi
Chainloader +1 -
eddie303
őstag
Itt egy doksi knoppix HD installról, ha tudsz angolul, fine
Devast: A hardverfelismerésen buktam, azt akartam mondani, hogy a hardvert be lehet konfigurálni színes szagos könnyenkezelhetõ bár nem mindig a legjobban müködõ eszközökkel. -
eddie303
őstag
Biztos, hogy meg.
-
eddie303
őstag
Nagyon offtopik, de nézzetek át a hupra, z~ur van az MS-el
-
eddie303
őstag
válasz
tierbatyo #2370 üzenetére
úgy néz ki, ha egy mód van rá, át kell mountolni readonly-ra. -
eddie303
őstag
attól függ, hogy van felosztva, pl. ha elsõdleges partíciók vannak rajta, akkor mount /dev/hdbX /ahova/akarod/mountolni
ahol X 1-4 közötti szám, az elsõ 1 mindenképpen, ha extended partíció, akkor 5-östõl arrafele. Kivenni umount után valśzínüleg nem fogod tudni, mert slave, pl. külön kábelre ha felrakod egyedüli meghajtóként, akkor kiveheted, nem fagy meg a gép, de nem vagyok biztos benne, hogy egészséges az alaplapra nézve. -
eddie303
őstag
ext2 nem journalled, azaz hogyha kikapcsolod a gépet valami miatt vagy megszakad az áram, akkor kell fsck-zni, mint fat32-t scandiskelni, ext3-at nem kell. Ha gyors partíció kell, tegyél ReiserFS-t, az is journalled. NTFS-en csaak egyfajta írás megengedett: Ha felülírsz egy fájlt ugyanakkorával, amekkora az a fájl maximum. Másképpen tönkreteheti a partíciót. Van egy ún. Captive NTFS amit ha felinstallálsz, az tudja írni is olvasni is biztonságosan.
-
eddie303
őstag
Bővebben: link -> Ezt nézzétek s bojkottáljátok->Tele van M$ reklámmal, fájdalom!
Bővebben: link->Ez meg röhelyes -
eddie303
őstag
Emberek, láttátok, milyen ügyes kis alfajai vannak újabban a SLAX-nak? (Kill Bill, PopCorn, Professional...
)
-
eddie303
őstag
Ezt nézzétek, bakker, mikor az MS tart Linuxn prezentációt
ROTFL
Bővebben: link -
eddie303
őstag
válasz
dr_strange #2145 üzenetére
Nekem a laptopomon az van, MonkeyLinux, FAT-ra tepsed, s a fájlneveket s az attribútumokat --linux-.--- fájlokban tárolja alkönyvtáranként. Jó lassu, ha MC-vel belépsz a /dev-be, mehetsz aludni
-
eddie303
őstag
Nekem tegnap volt ilyen napom
Linux Smoothwall router konfig:
18:30:
1. Gép nem bootol CD-rõl -> semmi baj csinálunk bootfloppyt;
2. Lemezmeghajtó nem olvas -> Semmi baj, haver hoz saját gépbõl meghajtót;
3. CD-ROM nem olvassa Smoothwall CD-t -> semmi gond, kiveszem a smoothwall CD-t, megtörlöm, vissza, telepítés ujraindít, ok, olvassa....
4. Feláll a rendszer, kábeleket megcsináljuk, kitesszük a teraszra, ahová volt szánva, bekötjük, elindítjuk, géprõl próbálunk csatlakozni weben konfigurálni, nem megy. Pingeljük, 1 válasz, 5 timeout, 1 válasz, 5 timeout. -> Semmi baj, 3Com ''Corkscrew'' EtherLink XL meghótt, elmegyünk kocsival, hozzunk mást, asszonyt közben letesszük kintlakásban, únta már. Kicseréljük a hálókártyát, fél óra szívás, míg elfelejtetjük konfigfájlbuherálással a 3COM hálókártyát s belõjük a PCNET32-t. MEEGY.
5. Feltesszük, csatlakozni is tudunk már. Beállítjuk rendesen, beírjuk a google.com-ot, lássuk megy-e. Bejön a szolgáltató oldala, hogy a netelérés az IP-rõl le van tiltva. Mondom, sebaj, ez azért van, mert MAC-addresshez van kötve az IP. Kábelt kihúz, /etc/rc.d/rc.netaddress.up-ban behekkeljük, hogy konfig=STATIC esetén ifconfig $RED_INTERFACE hw ether <itt egy MAC laska> stbstb. 5 percet vár, hogy a szolgáltatói kedélyek csillapodjanak. Aztán feltöltöttük neki az update-eket és ment szerencsére. Na ennyit a tegnapi napról. Erre az 5 perces munkából lassan már 22:30 volt -
eddie303
őstag
válasz
Mr Bond 007 #1947 üzenetére
Van a totalcommandernek egy ext2fs plugin, az olvas mindenféle linuxos partíciót, ext3-at és Reisert is, érdemes lenne kipróbáld.
-
eddie303
őstag
Na lett egy gondunk havernél... Feltelepült Mandrake 10, és ugye DevFS-t használ. Kellett volna TV-tuner linux alá. Az a meglepetés ért, hogy nincs /dev/video0, pedig nálam ugyanaz a fajta tuner ment rendesen
Be volt állítva minden, elméletileg rendesen, de se /dev/v4l se /dev/video0. Most akkor mi van?
-
eddie303
őstag
Itt van egy saját igények szerint választó: Bővebben: link
Én személy szerint Mandrake Linuxot ajánlanám kezdetnek. -
eddie303
őstag
válasz
Mr Bond 007 #1836 üzenetére
Nem kell butább hardvert venni, amitõl a Linux ismeri, az azt jelenti, hogy a támogatottsága nagyobb. Szerintem ismeri, keresd meg Aurum-ot, õ van tisztában itt a wlannal többek között.
-
eddie303
őstag
válasz
Mr Bond 007 #1834 üzenetére
''Szivesen áttérnék linuxra de valahogy mikor kedvet kapnék vmi mindíg eltántorít..(hardver támogatás)''
Olyan hardvert kell venni, ami kompatíbilis vele -
eddie303
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest