- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mandrake833
csendes tag
Sziasztok! Kicsit off a téma de azért idevág. Napokban programozó ismerőseimmel találkoztam akik Pesten dolgoznak. Beszélgettünk a szakmáról majd elmeséltem nekik, hogy kb fél éve Linux-al (Debian) foglalkozom, ill. tanulgatom ill. már egy szervert is összeeszkábáltam a munkahelyemen. (Nem vagyok rendszergazda más feladatkörben dolgozom ott, csak hobbiszinten raktam össze a szervert.) A programozó ismerőseim meglehetősen furcsán néztek rám nem értették igazából miért foglalkozom linux-al. Állításuk szerint Pesten a nagy cégek egyáltalán nem használnak már linuxot inkább megveszik a Win 2003 szervert. Azt mondják, hogy az ASP és a .Net keretrendszer az elterjedt, a php már idejét múlt, az apache-ot pedig Win 2003 szervereken futtatják. A linuxot ''bohóckodásnak nevezték'' ami csak azért lepett meg, mert nem kontárok, hanem jó szakembereknek számítanak ismerem a munkáikat, stb.
Igazából kicsit elkeseredetten írok ide. Nem azért írok, hogy vígasztaljatok és győzzetek meg arról, hogy nincs igazuk, ugyanis én megtaláltam a linux szépségeit, sőt a munkahelyi szerverem azóta is működik (adatmentés, net megosztás, fax, stb) és semmi pénzért nem cserélném le windows-ra. Nincs ellenemre a windows különben itthon XP-t használok.
Igazából azért írtam mert érdekelne az, hogy ti akik látogatjátok a fórumot használjátok e igazából munka során a linuxot, ill szerintetek sincs jövője? Jó lenne azért egy-két érvet hallani amellett, hogy a későbbiekben esetleg el tudok majd helyezkedni a tudásommal ill. hallani azt, hogy azért használják még egy-két helyen. Én nem adtam fel mindenesetre a továbbiakban is szeretném tanulni az iskolában ill. itthon is...
Köszönöm a válaszokat előre is, kíváncsi vagyok...
U.I.: Az ismerőseimet nem kell fikázni, higgyétek el nem gonoszságból mondták amit mondtak, hanem tapasztalatból és a környezetükben lévő emberek elbeszéléseiből.
Bár igaz a linuxhoz qrvára nem értenek. -
Mandrake833
csendes tag
Sziasztok! Sambával kapcsolatos a kérdésem: Debian alatt fut a samba a Windows látja is a szervert és a linux alatt kiadott smbtree is megmutatja a Win-es gépet és rajta a megosztott könyvtárakat. Problémám akkor van amikor próbálok mount-olni egy win-es megosztott könyvtárt Linux alá...
a parancs:
mount -t smbfs -o username=smbadmin,password=****** //Win/D /mnt/win/D
Válasz erre:
mount_data version 1919251317 is not supported.
Ötletek. Múlt héten csináltam ilyet otthon ott működik azóta is. Most meg az irodában sehogy sem jön össze...Ötletek? -
Mandrake833
csendes tag
Sziasztok két kérdésem lenne:
1. Cron-ban beállítottam, hogy egy kvt-ban található fájlokat csomagoljon össze tar-ral majd másolja ezeket egy másik gépre. Hogyan tudom megtenni azt, hogy ha minden nap megcsinálja ezt a folyamatot a cron akkor ne írja mindig felül az állományt? Tudom van egy update kapcsoló -u-val tar-hoz és akkor csak akkor tömörít ha változott a könyvtár tartalma...De nekem az lenne a legjobb megoldás ha mondjuk kétnaponta csinálna egy új tar file-t ugyanarról a könyvtárról és nem írná felül az előzőt...Nem lehet valamilyen úton-módon pl. hozzáadni az aznapi dátumot a tar fájl nevéhez és így akkor már nem írná felül az előző tar-t?
2.: melyik az a program amivel debian alól tovább tudom küldeni ezeket a fájlokat csatolva e-mailben egy teljesen másik (hálózaton kívüli) gépre? Parancssorból természetesen...
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- alza vélemények - tapasztalatok
- Ősszel debütál az Atari 2600+ retrokonzol Pac-Manes variánsa
- Hálózati / IP kamera
- LEGO klub
- Több tíz millió Dell laptop majdnem nagy veszélybe került
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest