- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mandrake833
csendes tag
Sziasztok! Kicsit off a téma de azért idevág. Napokban programozó ismerőseimmel találkoztam akik Pesten dolgoznak. Beszélgettünk a szakmáról majd elmeséltem nekik, hogy kb fél éve Linux-al (Debian) foglalkozom, ill. tanulgatom ill. már egy szervert is összeeszkábáltam a munkahelyemen. (Nem vagyok rendszergazda más feladatkörben dolgozom ott, csak hobbiszinten raktam össze a szervert.) A programozó ismerőseim meglehetősen furcsán néztek rám nem értették igazából miért foglalkozom linux-al. Állításuk szerint Pesten a nagy cégek egyáltalán nem használnak már linuxot inkább megveszik a Win 2003 szervert. Azt mondják, hogy az ASP és a .Net keretrendszer az elterjedt, a php már idejét múlt, az apache-ot pedig Win 2003 szervereken futtatják. A linuxot ''bohóckodásnak nevezték'' ami csak azért lepett meg, mert nem kontárok, hanem jó szakembereknek számítanak ismerem a munkáikat, stb.
Igazából kicsit elkeseredetten írok ide. Nem azért írok, hogy vígasztaljatok és győzzetek meg arról, hogy nincs igazuk, ugyanis én megtaláltam a linux szépségeit, sőt a munkahelyi szerverem azóta is működik (adatmentés, net megosztás, fax, stb) és semmi pénzért nem cserélném le windows-ra. Nincs ellenemre a windows különben itthon XP-t használok.
Igazából azért írtam mert érdekelne az, hogy ti akik látogatjátok a fórumot használjátok e igazából munka során a linuxot, ill szerintetek sincs jövője? Jó lenne azért egy-két érvet hallani amellett, hogy a későbbiekben esetleg el tudok majd helyezkedni a tudásommal ill. hallani azt, hogy azért használják még egy-két helyen. Én nem adtam fel mindenesetre a továbbiakban is szeretném tanulni az iskolában ill. itthon is...
Köszönöm a válaszokat előre is, kíváncsi vagyok...
U.I.: Az ismerőseimet nem kell fikázni, higgyétek el nem gonoszságból mondták amit mondtak, hanem tapasztalatból és a környezetükben lévő emberek elbeszéléseiből.
Bár igaz a linuxhoz qrvára nem értenek. -
Mandrake833
csendes tag
Sziasztok! Sambával kapcsolatos a kérdésem: Debian alatt fut a samba a Windows látja is a szervert és a linux alatt kiadott smbtree is megmutatja a Win-es gépet és rajta a megosztott könyvtárakat. Problémám akkor van amikor próbálok mount-olni egy win-es megosztott könyvtárt Linux alá...
a parancs:
mount -t smbfs -o username=smbadmin,password=****** //Win/D /mnt/win/D
Válasz erre:
mount_data version 1919251317 is not supported.
Ötletek. Múlt héten csináltam ilyet otthon ott működik azóta is. Most meg az irodában sehogy sem jön össze...Ötletek? -
Mandrake833
csendes tag
Sziasztok két kérdésem lenne:
1. Cron-ban beállítottam, hogy egy kvt-ban található fájlokat csomagoljon össze tar-ral majd másolja ezeket egy másik gépre. Hogyan tudom megtenni azt, hogy ha minden nap megcsinálja ezt a folyamatot a cron akkor ne írja mindig felül az állományt? Tudom van egy update kapcsoló -u-val tar-hoz és akkor csak akkor tömörít ha változott a könyvtár tartalma...De nekem az lenne a legjobb megoldás ha mondjuk kétnaponta csinálna egy új tar file-t ugyanarról a könyvtárról és nem írná felül az előzőt...Nem lehet valamilyen úton-módon pl. hozzáadni az aznapi dátumot a tar fájl nevéhez és így akkor már nem írná felül az előző tar-t?
2.: melyik az a program amivel debian alól tovább tudom küldeni ezeket a fájlokat csatolva e-mailben egy teljesen másik (hálózaton kívüli) gépre? Parancssorból természetesen...
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 3
- Elektromos autók - motorok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mobil flották
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest