- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
bambano #34755 üzenetére
Hízelgőnek is tarthatnád, hogy kinézi a megoldást az itteniekből. Küszöbértékek variálásával, egyéni tűréshatárra szabott finomhangolással igenis beállítható egy nagyságrendekkel élhetőbb görbe, egy jóval értelmesebb zajeloszlás. Nem kotyogó venti és minőségi csapágyak mellett persze. Ha csak a hardverre hagyatkozik, akkor egy következő BIOS-kőbe vésettséggel találja csak szembe magát.
#34748lionhearted, csak ugye a lassabb ventitől melegedni fog a rendszer, szóval a vezérlés görbe másik pontjára jutunk.
Ez egy deszép megfogalmazás.
Ha már szóba került, tudtok ajánlani valamit? Brand gépet ezek szerint nem. Néha már váltanék ThinkPad-ről asztalira, de Vasti problémája engem is visszatart. Referencia a TP FanControljának jó hangolhatósága. -
totron
addikt
válasz
Frawly #31143 üzenetére
Fájrfox párti voltam, mióta csak megjelent. Jóideje már videókban kifejezetten fostos teljesítményt nyújt, kifejezetten le van maradva bennük, mindegyik rendszeren. A mai webezés szerves része a mozgókép, úgyhogy elengedtem. Fájó, de ez van. A marha nagy előnyök már papíron sem állják meg a helyüket.
-
totron
addikt
Idlétlen probléma. Mélykonzolban fájlmásolás, csakhogy --= könyvtárnév =-- formátumú a védvonal: sajnos kapcsolónak veszi az első két karaktert. Nincs másik live linux, ezt kellene megoldani. Köszi, ha van ötlet.
-
totron
addikt
Legyen user error, de azért érdekes: telepítőscriptben keyboard layout beállít, ugyanazon kiosztással élesben, telepített rendszer már nem fogadja el a jelszót. Ami a root jelszó. A kevésbé használt billentyűkön szereplő karakterekből válogattam össze a jelszót, a minél egyenletesebb használódás érdekében, így speciális karakterek is vannak. Mezei HU, nem 105, semmispeciál. Miért történt ez?
-
totron
addikt
Szereplők: Puppy Slacko, Xfe 2 paneles fájlkezelő.
Cél: pendrive-ra kis fájlok áthelyezése.
Történéssor: kezelőben pendrive tartalma megjelenít, hopp, ezen telepítő van, írásvédett fájlrendszer, kell egy format, úgy lett. Ezután gyanútlanul F6-tal ténykedés, winyó olvas, dolgoz, látszólag minden oké. A gparttal való format után viszont nem frissült a panel tartalma/nem csatolódott újra sdb(1). Így hiába helyezgettem át szorgosan fájljaim, nem tudom hova. Valaki meg tudja mondani hova kerülhettek tulajdonképpen? :/Én szeretem, ha gondolkodásra késztet a rendszer, ha utólag ráeszmélhet az ember, hogy ja, ez tök jogos és megmutatkozik ok-okozat, logika. De számos esetben cseszik szólni, ha kínja van, pl. az elfogyott tárterület esete tipikusan ilyen. Meg ez a mostani. Rendben, nem csatoltam vissza. De faszért nem szól? Nem látok belé. Hol vannak a fájlok? Remélem a /dev/null-ban vagy annak megfelelő vesztőhelyen.
-
totron
addikt
Debian rendszert szeretnék áttenni HDD-ről SSD.re, semmi UltraBay vagy helyihálózat. Hordozóközeg csak egy 40 gigás USB winyó. A forráspartíció persze nagyobb ennél, a rajta lévő adatok viszont kevesebb. Gparted csak törölve tudna átméretezni, ami elég nagy bénaság. Hogyan lehetne ezt megoldani? Azon kívül, hogy "dd-vel".
-
totron
addikt
Adott gépen X extrém lassan reagál (latency~=5 perc/művelet), konzolba egyáltalán nem lehet kilépni (kivártam). Debian. Reinstall nem játszik. Ötlet?
-
totron
addikt
cat /proc/acpi/ibm/fan értékét kellene kiíratni 1-5 sec mintavételezéssel a rendszertálcára, ehhez segítsetek hozzá.
-
totron
addikt
T optikai netet szeretnek eletre kelteni, nmcli elerheto. Csak Lan1 csatin ad netet a modem, ebbe dugva nmcli d c eth0 nem eredmenyez kapcsolatot. Tobbi dugaljban felepul a kapcsolat, de nincs pingvalasz. Megoldas?
-
totron
addikt
válasz
spammer #22680 üzenetére
Ez igen érdekes, köszönöm (mpv rulz).
Röhej, de nem tudok egy böngészővel sem belépni a port.hu-ra, beléptetési panelt nem dobja fel. Chromium alatt bal alul a "javascript;"-ig jut, de végre nem hajtja. Mobilról, Win alatt megy... Alapbeállításon mindegyik browser, javascript futása nincs tiltva, csomageltávolítás sem volt, új rendszer. -
totron
addikt
válasz
lionhearted #22678 üzenetére
Nem ismerem a dd belvilágát, alapjáraton egy gyors vagy teljes formázásnak felel meg? Az eltelt idõ alapján az elõbbi(?). Hát gondoltam, a maradék 17GB-ban még reménykedhetek.
Némileg más: filmlejátszás Gnome alatt OK, de bármi egyéb, nonDE alatt röccen (összes lejátszóval kipróbálva). Jelentése: minimális svenkeléskor is (kamera oldalirányú, lassú pásztázása) vízszintes szeletekre bomlik a kép egy része, amik elcsúsznak egymáson. Tehát a tipikus 'szaggat' jelenség, pedig a hardver bírja. Oka ennek és megoldása mi lehet? -
totron
addikt
dd-vel sikerült ~20GB filmet legyalulnom, léteznek-e lakásotthonban sikerrel alkalmazható helyreállító módszerek? (annyira egy iso kitömörítésére koncentráltam, hogy elfelejtettem: itt bizony formázás is lesz). 3GB ment a 20 helyére, elvileg tehát esélyes is lehetne.
-
totron
addikt
válasz
Rimuru #22662 üzenetére
Nem-ne, gpm megvan. Buttonx lesz a megoldas, koszonom! Pontositani? Touchpaddal szeretnek 'kattintani', meg ha nem is mindig vele a legegyszerubb. Elso touchpados notim, kijatszom magam. Hosszutavra azt latom, hogy megvan a sajat szerepkore a pocokegernek is, ahogy adott esetben a touch is tud optimalis lenni.
-
totron
addikt
Nna. Újabb, érdekes amatőr kérdés, mindenki tanulhat belőle: DE nélküliségben hogyan kivitelezhető, hogy touchpadon működjék a koppintás?
-
totron
addikt
válasz
spammer #22653 üzenetére
Erről van szó, működik! Nagyon hálás vagyok és köszönöm, hogy irányt mutattál a rendszer egy újabb szeletének felfedezéséhez. Mégegy triviális, bár hamarosan elhagyom e fedélzetet, de mégis: hogy lehet Gnome3 alatt asztalra ikont kirakni?
Nem mondom, hogy vissza a motifhoz, de nekem ez a maces/win 10-es világ eléggé túlzás.
-
totron
addikt
Bocs, ha amatőrnek számít a probléma, de laptop esetén fedéllehajtáskor hiába állítok be akármit, az alváson kívül semmi másra nem hajlandó (Debian 8, TP T500). Kellene pedig ez a funkció, nyitott képernyővel nem ildomos torrentezni. Egy működő "blank" megfelelne mondjuk.
-
totron
addikt
Szeretnék Debian HDD installt elkövetni, miként mondom meg a setupnak, hogy nem cd-rom és nem net ami kell neki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest