Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

Számomra ismeretlen területen lenne szükségem egy kis segítségre. Olvasgattam a témában, de nem lettem sokkal előrébb.

Egy pár fős, kis céges környezetet szeretnénk összehozni, ahol van egy hálózati adattár backup funkicóval meg fájlmegosztással (ezeket eddig meg tudom oldani).
    Amihez nem sokat értek, azok a levelezés meg ehhez kapcsolódó funkciók, mint pl. naptár szinkronizálás kezelése a szerverről. Jelenleg van egy céges webmail fiók minden dolgozónak, így most az sem tiszta, hogy ezt lehet-e használni?

Egyszerűen összefoglalva, eddig MS Exchange környezet volt ahol office365 meg skype for busines működött, így könnyen lehetett meetingeket meg ilyesmit szervezni, mert ezek jól együttműködtek.
    Az új helyen viszont nem szeretnénk Exchange szerverért fizetni, hanem jó lenne kiváltani ezt az ökoszisztémát valamilyen Linuxos, nem fizetős megoldással (pl. Thunderbird az Outlook helyett a kliens gépeken). A kliensek maradnának jellemzően Windowsos gépek, mert az egyik nélkülözhetetlen tervezőprogram Wine-val se megy Linux alatt.

Új hozzászólás Aktív témák