- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Videl
csendes tag
Erősnek azért nem mondanám. Majdnem 5 éves laptop. A videokártya szintén nem egy csúcskategória: Intel GMA 4500. A processzor Intel Pentium Dual-Core T4200 2 GHz. Szerintem ez az egy normális alkatrész van benne
Ha hd vagy youtube videót nézek, akkor kb. 20-40 % a proci használat. Régebbi gépen/gyengébb alkatrészekkel elhiszem, hogy rosszabb a helyzet.
-
Videl
csendes tag
válasz
Imi1981 #19372 üzenetére
Ha már az unity (Ubuntu) is lassú volt, akkor a cinnamon sem biztos, hogy sokkal gyorsabb lesz. Nálam legalábbis semmivel sem volt gyorsabb működés közben. Nem is azért részesítettem előnyben. Ha esetleg nálad is ez lesz a helyzet, akkor ajánlom az xfce vagy mate valamelyikét.
-
Videl
csendes tag
válasz
Apollyon #19357 üzenetére
Köszi szépen
Próbáltam, de akkor nem volt változás. Már mindegy alapon megcsináltam újra a leírtakat és most jó. Érdekes egy gép ez. Egyébként ez is notesz, WD Black Scorpio, 2.5 -ös merevlemezzel.
Most én is Manjarót használok, a Chakra valahogy nem fogott meg. Ez viszont maradni látszik.
-
Videl
csendes tag
Kipróbáltam a Chakra és a Manjaro linuxot is, de mindkettővel ugyanaz a problémám. A Fedora, Suse és Debian alapú rendszereknél az idle3-tools segítségével be tudtam állítani, hogy ne parkoljon a hdd. Az Arch alapú rendszereknél viszont hiába állítom be ugyanazt, nem reagál. Akkor is klikkel, méghozzá hangosan. A merevlemeznek semmi baja, alig egy hónapos. Hibás szekor sincs rajta, leelenőriztem több programmal is. Nincs valakinek ötlete? Mert így sajnos használhatatlan számomra a Chakra és a Manjaro is. Arch wiki sem segített.
-
Videl
csendes tag
válasz
ubyegon2 #19311 üzenetére
Nincs bajom a kde-vel, a gép is bírja. A Susén pl. normális a betűtípus, pedig azt is kde-vel használom. Úgy látszik a Fedorán nincs így optimalizálva vagy nem tudom. Fekete képernyő meg azért érdekes, mert a béta2-es Ubuntun sem volt ilyen ugyanazzal a vga driverrel, amikor kipróbáltam. Közben külföldi fórumokon olvastam, hogy másnak is csinál hasonlót a Fedora, de megoldást még nem írtak.
Mintből már sok verziót használtam. Az ötössel kezdtem és a 8-as volt a kedvencem. A 11-től kezdve problémás, instabil volt nálam. A 13-as még kernel panic-ot is dobott, a cinnamon pedig még a unity-nél is hamarabb összeomlott. Lehet azóta már jobba helyzet, mert érkeztek rá frissítések, de nekem elment a kedvem tőle. Most a 16 Cinnamon van fenn a Suse mellett. Ez már sokkal különb, stabil a cinnamon, de itt meg a Sykpe nem működik rendesen. Próbáltam megoldani, de nem sikerült. Ez nem Cinnamon sajátosság, mert xfce alatt is ezt műveli. Az alapjául szolgáló 13.10 viszont érdekes módon nem.
Kicsit már kezdem unni, hogy ami egyik kiadásban működik, a másikban már nem. -
Videl
csendes tag
Sziasztok!
Eddig Ubuntut, Mintet, Susét használtam. Nem igazán vagyok velük megelégedve, ezért váltani szeretnék. Először Fedora kde-re gondoltam, de ez sem tűnik valami stabilnak. A macskás már a partícionálásnál megadta magát, a 20 pedig frissítések után. Valamiért a játékok helyett is fekete képernyő jön be, amit más rendszereknél nem tapasztaltam ugyanezen kernel és driver mellett. A betűk is rondák voltak, állíthatam akármit, de ez szerintem a kde miatt volt.
Most a Chakra vagy Manjaro linuxon gondolkodok, csak azt nem tudom melyiket válasszam. Ha jól tudom, akkor mindkettőhöz lehet használni az Arch wikit és csomagokat. Nekem az a lényeg, hogy ne zaklasson hibaüzenetekkel, mint az Ubuntu és legyen annál stabilabb. 64 biten is működjön normálisan a Skype, Wine. Ne használjon elavult csomagokat, de azért ne frissítsen mindenféle béta meg egyéb verzióra, ami tönkreágja a rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresünk dokkolókat
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest