- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Gamer táblával tér vissza a Black Shark a globális versenybe
- Google: minden androidos telefonra jön az AirDrop-kompatibilis Quick Share
- A korábbiaknál is varázslatosabb lesz a Honor Magic V6
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Rövid teaserrel erősítette meg a Google a Pixel 10a érkezését
- Ultrák összecsapása: 500 megapixel fölé lő a Vivo
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Minden út Palindrómába vezet: leépítésekkel tér vissza a Realme a gyökereihez
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
emitter
őstag
Hello!
Gyors segítség kellene, nem értek a bash szkriptekhez, de kellene egyet írnom batch feldolgozáshoz:Egy adott könyvtárban lévő minden .ly kiterjesztésű fájlon kellene hogy végrehajtsa a ./lilypond --png fajlnev.ly parancsot...
Előre is köszi a segítséget!!
-
emitter
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
Nem teljesen értem, mert nincs tapasztalatom ilyen megosztás téren.. de elvileg szerinted akkor el tudnám érni a linuxos géppel a roteren keresztül, ha megfelelő megosztást használok? Samba? Vagy mik vannak még, aminek a sebessége is elfogadható?
A megosztást gondolom a routeren kell beállítani, ha arra egy linuxos firmware-t rakok fel, akkor az tud samba-t biztosan, nem? (valszeg asus wl500g lenne a router) -
emitter
őstag
Tudna valaki segíteni abban, hogy szeretnék egy hálózati (routerre köthető usb) vinyót venni, de Linuxoról is jó lenne elérni (írható/olvasható legyen). Ezt a WD-t néztem ki ([link]), de Linuxról nincs szó a leírásban. Itt ([link]) valami jumperelést írnak, nem igazán értem.. Minden USB-vinyó NAS-t használ?
Szerintetek reménytelen az esetem? -
emitter
őstag
ahogy nekem ngabor2 tanácsolta anno: swapnek hagyjál kb 1-1,5x annyi helyet, mint amennyi ramod van (1 giga ram fölött talán már nem is kell swap
)
a swap-particiót rakd a 40 gigás vinyóra, a maradékot meg formázd a linux telepítőjével (nekem azt mondták, h reiserfs a legjobb)
egyébként milyen hibát dob?
Új hozzászólás Aktív témák
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Hálózati / IP kamera
- 3D nyomtatás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)