- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok! Kis segítséget kérnék, aki jártasabb Squid Proxy-ban.
A Squid elfedi a forrás oldal IP címét, viszont az alkalmazás szerver, ahova továbbít a Squid használná a kliens IP címét.
Jól olvasom, hogy az X_forwarded_for kapcsolóval kell megoldani?
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Nem nagyon jutok előre a google-val és megoldást sem nagyon találok, de biztos én vagyok béna.
sftp csatlakozást szeretnék megvalósítani egy olyan privát kulcs használatával ami jelszóval védett. S azt szeretném hogy ne kérje be a prompt a passphrase-t ami a privát kulcs jelszava ugye. Mivel ez egy scriptben lenne beépítve. -
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Lassan kezdem feladni, hogy megvalósíthatatlan...
Azt szeretném megoldani, hogy a pegeant egy jelszóval védett titkosított kulcs jelszavát csak egyetlen egyszer kérje be. Mivel olyan személyeknek adnám ki a privát kulcsot, akiknek nem szeretném elárulni az titkosított privát kulcs jelszavát ezért amikor én beállítom a gépükön, akkor egyszer én adjam meg és többször ne kelljen.
Parancsikont csináltam nekik, be is tölti az encryptált kulcsot, de a jelszót a parancsikon elindítása után ismét kéri.. -
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Eléggé sz@pódok az iconv-vel. Nem nagyon jutok előrébb. Karakterkonvertálást kéne csinálnom UTF8 a fájl ami bejön és CP852-be kell átrakni a magyar ű,ő stb karakterek miatt. Bármit csinálok, többféle karaktertáblával próbálkozom amik ugyanazok mint a z ISO_8859-2, IBM852, de nem sikerül átalakítania.
file -i vel megnézve az uj kódtáblát mutatja, de a fáljba cat-elve a magyar ékezetes betűk szétesnek. -
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok,
Elég szerencsétlen particionált Ubuntu 16.04 server, átalakításában kérnék ötletet. Nem lvm el csinálták anno sajnos. Betelt a hely a rootnak. Régen a particionálást a root-al kezdték, ami viszonylag kicsi 30gb, aztán a home 200gb , majd külön a var 100gb,majd a swap.
Van elképzelésen de szerintetek milyen módokon lehetne megoldani az első particio növelését? Köszi -
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam információkat keresni erről: hv_balloon
Red-hat 6 (tudom régi) a Hyper-V -ben. Dinamikus memória beállítást dob a googli, de a Hyper-V konzolon nincs bekapcsolva a din. memory. -
_kovi_
aktív tag
firewall-cmd --permanent --zone=public --add-rich-rule='rule family=ipv4 source address=10.1.1.1 forward-port port=1433 protocol=tcp to-port=1433 to-addr=10.0.1.1'
Firewall-cmd esetén ez rögtön működik, csak hogy tudom berakni a parancsba azt hogy ha erre vagy arra az ip címre érkezik a "hopp" szerverre.
Kellene mégegy zona? Ugye szervernek két IP-je van, 1 eth kártyán.
-
_kovi_
aktív tag
Egyébként olyat tudok csinálni, mert 1 eth esetén, az lehetne jó, hogy:
-ha erre az IP címre érkezik csomag akkor X IP-re továbbítsa
-ha pedig a másik IP címre érkezne csomag akkor Y IP-re továbbítsa.
Hogy hívják ezt, hogy kellene keresni a google-ben?
Megcsinálnám mégis 1 eth kártyával. -
_kovi_
aktív tag
Ugyanazon VLAN-ban megy.
Ezzel úgymond egy Linux gép elfedi az igazi célállomást. Tehát "A" gép megy "C" és "D" szerver felé, amelyeken MSSQL server megy.(1433/tcp)
A "B" gép pedig ez a Linux, ami csak továbbít.
Tehát pl az "A" gép SQL management studiójában a linux gép IP címét írod, nem az egyik SQL IP címét. -
_kovi_
aktív tag
Sziasztok,
tudnátok abban segíteni, hogy csináltam egy CentOS7-et HyperV-ben, két hálózati kártyával hogy egy port forwardingot csináljak.
Az lenne a feladat, hogy egy gépről ezen a CentOS7-en keresztül két különböző Windows SQL serverhez csatlakozzak.
Azért kellett a két hálókártya a CentOS7-ben, ha a forrás gépről a centOS-nek az egyik hálókártyájára csatlakozunk SQL management studióból akkor az egyik SQL szerverhez dobjon, ha a másik hálózati kártyára akkor a másikra dobjon.firewall-cmd -vel próbálkoztam, de nem találtam olyan paramétert ami különválasztja, azaz specifikálja az eth-kat hogy ha erre jön a kérés akkor arra dobja tovább.
Köszi!! -
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Hyperv, SLES15. Nem jön fel a statikus ipv4 cím. Config fájl rendben.
Inet6 van, de inet nem látszik, így nem lehet csatlakozni SSH-n.
Hálózati oldal rendben van. (hyperv-ben)
Amit csináltam: link set up/down; hyperv konzolon lan kártya kikapcs, majd vissza; network, wicked és wickedd restart.
Sok google után már elfogytam..
Köszi! -
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Egyik RedHat 6.8 szerveremen nagyon sok, több száz, ez a hiba a dmesg-ben:
CIFS VFS: SMB signature verification returned error = -13Igazából nem találtam megoldást rá...
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Egy-egy szerviz leállását melyik log fájlba találom? Órák óta bújom, de nem találok infót mi lehetett az oka, hogy leálltak szombaton az ftp és samba szervizek..
Red Hat 6.8Köszi!
-
_kovi_
aktív tag
Először is köszönöm a válaszotokat!
Igazából, csak általánosan gondolkodva ezt akartam volna megvalósítani:
vsftpd= service vsftpd status #ennek a kimenete egy sor amiben van 'pid' szó
if -ben, kiíratom a vsftpd változó értékét echoval és átadom a grepnek, hogy a -q miatt logikai értéket adjon vissza, amit hasonlíthatok az -eq-val. Ami 0-val tér vissza, ha a pid szerepel a vsftpd string sorban.
Sajnos systemctl nem használható, mert RedHat 6.8 a szerver.De az if-ben elrontom a színtaktikát. Sajnos nem vagyok bash guru, az echo elé téve a fordított aposztrófot sem megy.
Ha lehetne zárójelezni mint C-ben jobban átlátható lenne. Mert a fordított aposztróffal egy zárójelet akartam felyettesíteni, hogy annak a két parancsnak a kimenetét hasonsítsa az -eq.
vsftpd=`service vsftpd status`
if [ `echo "$vsftpd" | grep -q "pid"` -eq 0 ];
then
echo "a service fut"
else
service vsftpd start
fi
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Kis bash script segtségre lenne szükségem. Szervizeket szeretnék ellenőrizni, de szintaktikai hibát dob ez a drágaság:
vsftpd=`service vsftpd status`
if [ echo `"$vsftpd" | grep -q "pid"` -eq 0 ];
then
echo "a service fut"
else
service vsftpd start
fi
Köszi!!
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy egy adott szerver CentOS7, betelt a max session-ök száma, és emiatt beállt a földbe. Találtam infót arról, hogy miként lehetne ezt beállítani megfelelően.
Beállítottam így az sshd konfigban:ClientAliveInterval 1000
ClientAliveCountMax
Viszont egyik ügyfél panaszkodik, hogy ledobja őket a mount és nem tudnak másolni a szerverre sftp-n.
Sokféle megoldást látok mi lenne a megfelelő beállítás ezen értékekre?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged