- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prosectura2
tag
Újra elakadtam a crontabbal.
Ezt az utasítást
echo -e "dir=/mnt/HTPC/" > /home/username/picam/start_record
kellene lefuttatnom. Írtam rá egy scriptet, ha lefuttatom, tökéletesen működik.
Ha a crontabra bízom a futtatását, az alábbi hibaüzenetet kapom:
failed to parse line in hooks/start_record: -e dir=/mnt/HTPC/
Sejtésem szerint a ">" jellel lehet baja, ha igen, hogyan tudnám ezt kikerülni?
-
Prosectura2
tag
válasz
Prosectura2 #25520 üzenetére
Na ez megoldódott, a root crontabját kellett szerkeszteni, de nem x-eket kellett beírni, hanem *-okat.
-
Prosectura2
tag
Otthoni HTPC-n fut az Ubuntu, én vagyok az egyedüli felhasználó, aki hozzáfér. Ha bárki más bejut a rendszerbe, nem ez lesz a legnagyobb problémám :-)
De persze nem ez lesz a végleges, csak biztosan ki akartam zárni a jogosultsági problémákat.sudo crontab -e
-vel nyitottam meg. El is mentettem, a rendszer nem írt ki hibát (elsőre lemaradt valami, akkor jelzett is, hogy hibás). -
Prosectura2
tag
válasz
Prosectura2 #25514 üzenetére
Na közben megvolt az óra 17, a process köszöni, jól van.
Mi a teendő? Vagy lehet nem sudo-ként kéne futtatnom a cront, ha a processt a saját felhasználómmal indítom? -
Prosectura2
tag
Most egyelőre a bezárásán ügyködök, egyelőre kevés sikerrel.
Ezt van benne a sudo crontabban:
27 10 x x x /bin/sh /home/username/pkill.sh
A scriptet futtathatóvá tettem (a biztonság kedvéért bárki által, a 777 kapcsolóval, hogy ne lehessen jogosultsági probléma). Ha parancssorból futtatom, hiba nélkül lefut és bezárja a processt.
Viszont a crontabban megadott időpontban nem zárult be az alkalmazás. Ha lekérdezem a crontab logjából, hogy mi történt, azt kapom, hogy óránként (minden óra 17 perckor) szerepel egy-egy bejegyzés, ilyesmi:
Mar 29 07:17:01 hostnév CRON[14386]: (root) CMD ( cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly)
Arról van esetleg szó, hogy óránként vizsgálja meg a rendszer, van-e valamilyen végrehajtandó művelet, és csak akkor futtatja le a scriptet?
Mondjuk az olvastam, hogy ez percenként lefut, vagy esetleg módosítani kell a gyakoriságát? -
Prosectura2
tag
Sziasztok!
Egy Raspberry Pi-t használok biztonsági kameraként, ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Azt szeretném, ha a Pi minden nap egy bizonyos időben elindítana egy videórögzítést, és egy bizonyos időben leállítaná, nyilván a rögzített anyag megtartásával. Erre most kézzel elindítva használom a picam progit (mivel ez hangot is tud felvenni), de szeretném ezt automatizálni. Tehát ennek úgy kéne lefutni, hogy nem jelentkezem be ssh-n. A picam futásához szükséges a sudo parancs, mert anélkül nem fér hozzá a kamerához, gondolom ez bonyolítja a helyzetet.Van erre valami lehetőség?
Köszönöm
-
Prosectura2
tag
Sziasztok!
Mount-tal kapcsolatos kérdésem lenne. Van egy Ubuntu Servert futtató HTPC-m, illetve beszereztem egy Raspberry Pi-t, amelyet biztonsági kameraként használnék. Azt szeretném elérni, hogy a Raspberry fájlrendszerébe mountolni tudjam a vele azonos hálózaton lévő HTPC-ben lévő HDD-t (vagy akár egy bizonyos könyvtárt, mindegy), hogy a felvételeket egyből erre tudjam menteni.
Ez a címzés így például jó? //192.168.0.102/mnt/HDD/
Ez a HTPC IP címe, és a /mnt/HDD könyvtárba van mountolva a benne lévő merevlemez. Nem bírok rájönni, hogyan kellene erre hivatkoznom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest