- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0dl
addikt
Itt is megkérdezem, hátha a suse topikba nem néztek bele
Üdv
Van egy opensuse 12.2 installációm ami multi boot-os rendszer (w7 + egyéb linux-ok is vannak rajta). Az opensuse grub-ja (legacy, de ehhez nem ragaszkodom) az MBR-be van telepítve, azt használom bootloader-nek, ez megy is szépen.
Az opensuse az sda3 particióra van telepítve, nincs külön boot fájlrendszer. Szeretném az egészet áthelyezni sda1-re úgy, hogy az sda3 meg is fog szűnni.
A rendszert sikerült is szépen átmásolni, az sda3-on lévő rendszeren felvettem az új sda1 rendszert a bootmenübe, és az be is tud bootolni.Az gond, hogy a grub-ot (az sda1 rendszert indítva) egyszerűen nem tudom az sda1-re átrakni, pedig ez fontos, ha az sda3-at legyalulom. Akárhogy szerkesztgetem az /etc/grub.conf-ot az mindig visszaíródik, hogy az sda3-ra kerüljenek a grub stage2 stb.
Hogyan tudnám ezt megoldani?
-
g0dl
addikt
Egy kis segítségre lenne szükségem (opensuse)
Az alaplapi hangkártyám (889a alapú) tud 7.1-et. Ezt szeretném úgy használni, hogy 5.1 analóg kimenet, és az előlapi kivezetés pedig egy külön 2.0-ás kártyaként működjön. Ez utóbbiba van dugva a füles ( voip stb).
Az 5.1 az megy alap telepítésből ( miután alsamixerben kikapcsoltam, hogy elnémitsa ha az előlapi be van dugva), de a füles nincs elkülönülve, azon minden szól.Ez windows-on simán megy, de itt nem találom merre induljak. ALSA-hoz nem találok megfelelő doksit, ami le is írná mit jelentenek az .asoundrc-ben lévő dolgok ( bind ttable stb.) Illetve a pulseaudio is bekavar, nem tudom ezt melyik szinten egyszerűbb megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- 4G Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 1 év garancia
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG CHIEFTEC 700W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2080 8GB NZXT S340 CHIEFTEC 700W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest