- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
Hirdetés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Jó, akkor leírom, hogy mit szeretnék.
Egy szolgáltatást futtatnék a szerveren, nevet nem írnék, ha nem baj.
A config fájljában a host1 és host2 nevekkel szeretnék hivatkozni a szerverekre. Jelenleg most IP címeket írtam be a host1/2 helyére, mert csak így működnek. Ezt szeretném kijavítani, hogy hostnevekkel is menjen.
Gondoltam nslookup-al érdemes tesztelni, mert ha az működik, akkor a szolgáltatás is fel tudja majd oldani.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
lionhearted #23871 üzenetére
Akkor ha jól értem, a hosts fájlnak semmi köze nincs ennek az én esetemben, amit akarok, hanem a nsswitch.conf fájlban kéne átírni valamit. Viszont Google-zás után se jöttem rá, hogy mit kéne tenni, hogy működjön az amit leírtam.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Adott kettő darab Debian szerverem, VMWare virtuális gépeken, egy hálózatban, a következő IP címekkel:
192.168.254.128
192.168.254.129Pingelni lehet egymást, viszont a névfeloldás nem megy egymás között.
Az elsőnek a neve legyen host1 a másiknak host2, eszerint módisítottam mindkettőnek a hosts fájlját:host1 hosts fájla:
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 host1
192.168.254.129 host2
host2 hosts fájla:
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 host2
192.168.254.128 host1Az nslookup host1/host2 mégsem működik. Mi lehet a baj?
Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Vicces képek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elektromos autók - motorok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows XP
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest