- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
Dijnet törli számlákat, nekem viszont szükségem lenne rá, de vagy 1 év lenne letölteni egyenként mindet, és emailben konkrétan mossák kezeiket, hogy ilyen helyzetbe hozzák az embereket.
Találtam HUP-on egy megoldást, és más linux rendszerem nincs, csak Synology ds215j
Itt a Shell Script hozzá, viszont login után azt írja ki, hogy:
login... OK
query service providers... ERROR: not able to detect service providers
TerminatedVan valami tippetek, hogy miért? Linkek elméletileg jók, legalábbis amit értettem belőle.
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
válasz
lev258 #21856 üzenetére
Eddig én sem, de ma botlottam bele egy elég frusztráló dologba. Elindítottam LinuxMinten egy másolást amire 2-3 órát írt, aztán kihúztam a pendriveot és mentem dolgomra, aztán visszamentem 30 perc múlva és láttam, hogy képernyő ki van kapcsolva, megmozgattam egeret, és bejött az óra. De itt akármit csináltam befagyott, gondoltam biztos mint hibája.
Bebootoltam ubuntuba, hogy azzal folytassam a másolást, de ott meg ahogy bebootoltam, kihúztam a pent, és megnyitottam volna folders-t, de nem történt semmi, akármire kattintottam nem csinált semmit egészen addig míg vissza nem dugtam pent.
És az a baj egy másolás miatt luxus feltartani egy pendriveot, ezért kéne megoldás rá
Szóval most kipróbálom ezt a -toram-ot, bár én nem linuxos grub-ot használok, hanem grub4dos-t, de azt hiszem találtam helyet a parancsnak. köszi! -
BullZeye
veterán
Van egy kis problémám, van egy grub4dos-os multiboot pendriveom.
A bajom az az, hogy LIVE-ként használnám időnként Ubuntut és LinuxMint-et, viszont ahogy kihúzom a pendriveot bootolás után elég fura anomáliákat csinál, pl nem nyitja meg folder mappákat, vagy ha elmegy sleepbe kép nem éled fel. Konkrétan olyan, mintha hiányolna fájlokat (kihúztam pent)
Van mód arra, hogy linux memóriába másolódjon pendriveról és onnan fusson hiánytalanul, hogy ne kelljen otthagynom a gépbe egy 5-6 órás másolás miatt?
ezeket használom:
title LinuxMint 17 Cinnamon Live \n\n LinuxMint17 Live inditasa.
set ISO=/Winsetup/linuxmint-17_1-cinnamon-32bit.iso
set PERSIST=
#set PERSIST=YES
map %ISO% (0xff)
map --hook
root (0xff)
set P=
if "%PERSIST%"=="YES" set P=persistent persistent-path=/mint
set PERSIST=
kernel /casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/mint.seed boot=casper %P% iso-scan/filename=%ISO% quiet splash --
initrd /casper/initrd.lz
title Ubuntu 12.10 LIVE \n\n Ubuntu Live inditasa.
set ISO=/Winsetup/ubuntu-12_10-desktop-i386.iso
find --set-root %ISO%
map %ISO% (0xff) || map --mem %ISO% (0xff)
map --hook
root (0xff)
kernel /casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed noprompt boot=casper persistent iso-scan/filename=%ISO% quiet splash locale=hu_HU console-setup/layoutcode=hu --
errorcheck off
initrd /casper/initrd.lz
initrd /casper/initrd.gz
errorcheck on
map --unmap=0:0xff
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- 24 Hours of Le Mans
- Tőzsde és gazdaság
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Könyvajánló
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest