-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
oati
csendes tag
Sziasztok!
Technikai tanácsra lenne szükségem. Debian linuxot használok. Egy windowsos szerver lett lecserélve, és tapasztalatom alapján sokkal gyorsabban, és hatékonyabban kiszolgálja a klienseket. A kliensek windows gépek, és TCP/IP protokollon keresztül kapcsolódnak. Csak egy bajom van. Ha a kliens helyi LAN hálón kapcsolódik fel, akkor a kapcsolat létrejöttéig van kb 10, 15 másodperces várakozás. Ugyanez a várakozás nincsen, ha kívűlről neten keresztül érem el az adatbázismotort (mysql). Vajon mi lehet ennek az oka?
Tanácsokat előre is köszönöm
Attila -
oati
csendes tag
Bocsi: Azt hiszem megoldottam:
A dpkg-reconfigure exim4-config segítségével normálisan be kellet állítanom az exim4-et -
oati
csendes tag
Sziasztok. Megint egy kérdéssel zaklatnálak benneteket!
Debian linuxon exim4 es MTA-t használok. A gép fix IP vel rendelkezik, levelezőkiszolgáló feladatot kellene még ellásson.
A kérdés az lenne, hogyan lehetne elérni, hogy az erre a gépre érkezett leveleket POP3-on keresztül te tudják tölteni másik gépről?
Előre is köszi a segítséget!
Attila -
oati
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problébám. Letöltöttem egy Debian linuxot a netről, és feltetttem egy PIII. őskövület gépre. MInden szépen működik. (Ez volt a teszt, megfelel e a célnak)
Most szerettem volna feltenni egy másik gépre. A telepítés első fázisa után allandóan azt írja, hogy:
''pivot_root: No such file or directory
/sbin/init: 426:cannot open /dev/console: No such file
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!''
Nem tudok továbbjutni a telepítésen. A gépben sima ISA HDD van.
Próbáltam telepíteni 2.4 es kernellel, GRUB betöltővel.
Majd próbáltam telepíteni a 2.6 os kernellel, LILO val ''expert26'' paraméterrel.
Se liloval, se GRUB bal nem megy.
Ha 2.6 os kernelt teszek fel, akkor viszont ott leáll a betöltés, hogy ''Uncompressing Linux... Ok, booting the kernel.'' és se kép se hang.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Köszi a segítséget -
oati
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő lenne. Letöltöttem a legfrisseb debian linuxot.A hálózat fix IP címekkel dolgozik. (nincs DHCP). Ez alapján a gépnek a 192.168.0.220 at osztottam ki. Letelepítettem a MySQL adatbázis motort. Ez helyi gépről localhoston szépen működik. de a 192.168.0.220 ról a 3306 -os port nem látszik, pedig el kellene érnem másik kliensről is a hálózaton. Valószínüleg a 3306 os nincs nyitva kifelé. Próbáltam mindenféle megoldással ''iptables'' a portot megnyitni, de sehogy sem akar működni.
Lécci segítsetek!
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen házat vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest