- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
pl. nyitsz egy karakteres terminált (pl. xterm, vagy konsole), belépsz root-ként, ha nem úgy vagy benn, és ott adod ki.
rootként belépés: su
majd kéri a root password-jét.
a promptja általában #, míg a sima usernek $ végű.
bár ha szövegszerkesztőben tudod a lilo.conf-ot szerkeszteni, akkor root vagy, csak egy terminálablak kell.
viszont root-ként netezni, vagy egyáltalán root-ként a rendszert használni nagyon nem egészséges! egy rossz mozdulat, és tönkre is tetted a rendszert. különösen, ha még nem vagy jártas benne. -
rokefeller
senior tag
hát, ha grafikus kezelőfelületű progik közt szeretnél nézelődni, akkor a www.gnomefiles.org-on nézz szét... játék nekem kettő van, a lincityNG meg az openTTD , mindkettőt az autopackage oldaláról tettem, és működnek is szépen, meg van pl flightgear, racer , tremolous, wormux, ezeket kis guglizással megtalálod
-
ngabor2
nagyúr
miután módosítottad a /etc/lilo.conf-ot, kiadod, hogy lilo. ennyi.
nem kell linux alá víruskergető. tűzfal nem árthat, bár meglátásom szerint ha nem fut semmiféle szerver a gépeden, akkor az is felesleges. a víruskergető arra való, ha wines gép felé osztod a netet nem engedi be.
linuxra programok... milyen témakörben? ha pl. Ubuntud lenne, akkor könnyebb lenne a helyzet, mert arra tudom, hogy érdemes keresgélni. Mandrake-re/mandriva-ra sajna nem, azt nagyon régen próbáltam.
a betűk pedig átállíthatók, sőt, win alól is áthozható betűtípus, ha az jobban tetszik. de van jópár eleve linux alatt is.
a kezdő (nem lámer, mert a lámer azt hiszi magáról, hogy ért hozzá) kérdésekkel pedig menjünk át ide: [link], mielőtt Sianis átzavar minket -
ngabor2
nagyúr
igen, elég átírni win-re. a boot-ot ne piszkáld, az azt mutatja, hogy a lilo-t az mbr-be kell telepíteni. miután átírod, ne felejtsd el lefuttatni a lilo-t, hogy érvényesüljön a beállítás. alap hiba, velem is sokszor előfordult
Sipi: kb. hasonlóra gondoltam. a gnome mintha egy kicsit kevésbé lenne összenőve, ezáltal szabadabban mozog, ugyanakkor kevesebb feature-t is nyújt (ennek ellenére nem rosszabb, sőt). a kde épp a sok feature miatt szimpatikusabb nekem, de mintha épp emiatt zártabb lenne (meg amiatt, hogy a QT nem a kezdetektől volt nyílt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fogyjunk le!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest